Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modding chłodzenia w laptopie.

dailymatix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam laptopa Lenovo Y50-70, w czasie grania temperatury na gpu i cpu dochodzą do 93 stopni. Chce to zmienić.
Jaką pastę termoprzewodzącą kupić? Jaka jest najlepsza? Zastanawiam się nad Arctic Silver 5.

Widziałem też na paru filmach jak niektórzy oklejają czarną taśmą układ chłodzenia w laptopie, orientuje się ktoś jaka to jest taśma?

A i czy można zrobić lapping w laptopie?

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam :)

Opublikowano

Witam, posiadam laptopa Lenovo Y50-70, w czasie grania temperatury na gpu i cpu dochodzą do 93 stopni. Chce to zmienić.

Jaką pastę termoprzewodzącą kupić? Jaka jest najlepsza? Zastanawiam się nad Arctic Silver 5.

Widziałem też na paru filmach jak niektórzy oklejają czarną taśmą układ chłodzenia w laptopie, orientuje się ktoś jaka to jest taśma?

A i czy można zrobić lapping w laptopie?

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam :)

A wgl rozkręcałeś go czyściłeś wentylator ? Moze jest wielki syf w środku Ja bym zaczął od tego 

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

Był kompletnie czyszczony 4 tyg. temu

Przeleciałem neta I powiem szczerze duzo osób ma problemy z temperaturami w grach ponad 90 stopni A w trybie bezczynności 50 stopni Osoby piszą różnie Kupują podkładki pod laptopa Wymieniają wentylatory a także oddaja do serwisu (zazwyczaj nic nie pomaga) Być może to urok tego laptopa Nie wiem 

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

miałem tego chujowego laptopa, po 30 min grania w GTA 5 temperatury były tak wysokie ze po wcisnieciu w dosłownie parzyło w palca, pozbądź się tego gówna tak jak ja to zrobiłem i nie żałuję. Nic na to nie pomaga, żadne podkładki chłodzące...

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...