Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Zmiana IP na stałe

RazorTM

Pytanie

Opublikowano

Siemaneczko mam pytanie bo chce sobie zmienić ip. Mam Win7 Internet z UPC, i jak mam zmienic ip na inne zeby bylo jiz zawsze to nowe. Sam w komputerze chce to zrobić by miec inne. Za zly dzial przepraszam.

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Umiesz czytać ze zrozumieniem ? To ty nie wprowadzaj w błąd i zapoznaj sie wcześniej z postem nim napiszesz. 

STAŁY IP I NA ZAWSZE IP ,żadna z usług co przedstawiasz nie oferuje DARMOWEGO IP NA DOWOLNY OKRES.  

Tak przy okazji , nawet wersje trial są ograniczone w transferach i czasem ilości sesji, wychodzi na to że jak będzie chciał rozmawiać przez  skype będzie musiał zrezygnować z przeglądania internetu czy gry. 

W prezencie na takim "bezpłatnym vpn" otrzymuje mniejszy transfer z ograniczeniami których musi pilnować. Trzeba pamiętać żę CAŁY transfer od komputera i do komputera przechodzi przez serwer VPN więc im wolniejszy będzie serwer i im dalej od Polski leżał tym bardziej gówniane będzie miał transfery nie mówiąc o obciążeniu darmowych serwerów czyli gwarantowany wysoki ping. 

Jedyna korzyść z takich darmówek to tylko inne IP ( losowe ) a poza tym wady jak zmniejszenie przepustowości łącza download/upload w porównaniu do tego co już posiada. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@"d'emploi" pijany czy niespełna rozumu?

CyberGhost wycina prędkość pięknie, bo dane lecą okrężną drogą przez VPNy które sa zajebane userami

inaczej niż poprzez ISPa tak na prawdę nie da się zmienić IP, da się jedynie przekierować ruch wychodzący w sposób

ty -> ISP -> proxy -> strona docelowa

ale to wprowadza dodatkowe opóźnienia/limity łącza i często kosztuje

btw; ewentualną opcja dla opa jest ogarnięcie sobie jakiegoś darmowego DNSa

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Piszesz jakbym sie na tym znal. Nic nie rozumiem. Jasniej prosze.

Ew jak mam sprawdzic czy mam to czy to ?

IP możesz zmienić przez proxy lub VPN - poczytaj czym jest i jak działa.

Opublikowano

Zadzwoń i spytaj swojego ISP ile kosztuje stałe IP. 

Proxy nie służy nigdy  do zmiany na stałe IP wiec bajki to mu nie opowiadajcie.  

VPN jest płatny, cena w zależności od ilości Gb transferu od 15 do 100 zł miesięcznie, jaki sobie załatwisz i wybierzesz  to już twój problem. 

Opublikowano

Umiesz czytać ze zrozumieniem ? To ty nie wprowadzaj w błąd i zapoznaj sie wcześniej z postem nim napiszesz. 

STAŁY IP I NA ZAWSZE IP ,żadna z usług co przedstawiasz nie oferuje DARMOWEGO IP NA DOWOLNY OKRES.  

Tak przy okazji , nawet wersje trial są ograniczone w transferach i czasem ilości sesji, wychodzi na to że jak będzie chciał rozmawiać przez  skype będzie musiał zrezygnować z przeglądania internetu czy gry. 

W prezencie na takim "bezpłatnym vpn" otrzymuje mniejszy transfer z ograniczeniami których musi pilnować. Trzeba pamiętać żę CAŁY transfer od komputera i do komputera przechodzi przez serwer VPN więc im wolniejszy będzie serwer i im dalej od Polski leżał tym bardziej gówniane będzie miał transfery nie mówiąc o obciążeniu darmowych serwerów czyli gwarantowany wysoki ping. 

Jedyna korzyść z takich darmówek to tylko inne IP ( losowe ) a poza tym wady jak zmniejszenie przepustowości łącza download/upload w porównaniu do tego co już posiada. 

Przyznaj się - korzystałeś w ogóle z Cyber Ghost? Ja tak, i spadków prędkości nie zauważyłem w ogóle. Używam też bądź co bądź płatnego HideMyAss to spadków nie ma w ogóle. Również tutaj cena nie zależy od ilości transferu, jak napisałeś.

Opublikowano

Za dormo to możesz sobie laki gołe oglądać na starym IP.  

IP zawsze kosztuje i nikt za darmo go nie rozdaje jak się chce mieć je na własność i jedyne na świecie. 

Opublikowano

Za dormo to możesz sobie laki gołe oglądać na starym IP.  

IP zawsze kosztuje i nikt za darmo go nie rozdaje jak się chce mieć je na własność i jedyne na świecie. 

Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Podczas instalacji wybieramy "No" i zakładamy konto, podczas rejestracji wybieramy "use for Free" i "have a voucher" w miejscu vouchera wklepujemy: 
50GBFREE
Promocja trwa do 28 listopada.

Lokalizacja: USA, Wielka Brytania, Kanada, Niemcy, Francja, Rosja,Singapur 
Po zarejestrowaniu na maila przychodzi hasło. 
Po zalogowaniu, trzy opcje - zmiana lokalizacji, rozłączenie i zamknięcie programu. 
Obsługa z traya bo nie ma żadnego okna głównego (oprócz logowania)

2c253f6d04.jpg

4. Na poniższej stronie wybieracie "Pay what you want" wpisujecie 1$ i płacicie. 
Opublikowano

Tylko ISP  może odpowiedzieć czy można zmienić bez problemu czy dokupić IP, np mieszkając w Polsce miałem i nadal mam możliwość  dokupić adres dodatkowy za 15 ( drugie IP na łączu )  zl co miesiąc albo wykupić na  nowy chyba za 100 zł 

Opublikowano

Naucz sie też czytać, CyberGhost VPN ma limity transferów w wersji darmowej. 

Człowieku, znowu nie czytasz ze zrozumieniem : STAŁE IP ZA DARMO i. 

Wiesz co to stałe IP ?  Zalogujesz sie o jakiejkolwiek porze dnia i masz ZAWSZE TO SAMO IP tylko dla siebie a nie dzielone z dziesiątkami ludzi. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...