Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowe mechaniki Metin2

TheThunder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie może macie jakiejś nowe mechaniki które byście chcieli wprowadzić do gry

Zainspirujmy twórców nowych serwerów !

Ciekawe by było np. wprowadzenie bossa z 112 lvlem którego gracz  z niższym od niego lvlem zadawałby 4x więcej obrażeń w niego ale nie mógł by zejść poniżej 8% jego całkowitego HP

xD

Opublikowano

Ja ogólnie miałem taki zamysł ostatnio na całkowite przerobienie gry, ale wątpię że jest to w ogóle możliwe.

Myślałem nad zrobieniem czegoś w rodzaju survivala :D

Całkowite wywalenie poziomów, śmierć=drop całego eq+start od zera, wywalenie miast i zrobienie kilku wielkich map, oczywiście pvp zawsze i wszędzie :D Umiejętności na zasadzie zabijania potworów... 

Jedzenie, picie... 

Raczej niemożliwe do zrobienia, chociaż co ja tam wiem, nie siedziałem nigdy w plikach.

Opublikowano

Ja ogólnie miałem taki zamysł ostatnio na całkowite przerobienie gry, ale wątpię że jest to w ogóle możliwe.

Całkowite wywalenie poziomów, śmierć=drop całego eq+start od zera, wywalenie miast i zrobienie kilku wielkich map, oczywiście pvp zawsze i wszędzie :D Umiejętności na zasadzie zabijania potworów... 

Jedzenie, picie... 

Raczej niemożliwe do zrobienia, chociaż co ja tam wiem, nie siedziałem nigdy w plikach.

Raczej expienie na mapach +80 lvl = 90% na drop eq z innego gracz i zniesienie królestw .

Im większy lvl map tym większa szansa na drop eq z innych postaci.

Wyobrażacie sobie tą adrenaline podczas expienia na spocie a nie swobodna cegłospacja i stanie .

Metin był by fascynujący pod względem robienia huntów innych graczy

xD

Opublikowano

Zrobienie z metin2 gry survival? Nie przesadzajmy,myślę że nikt na ten pomysł nie przestanie. Jest dużo innych lepszych gier. A w metinie? Brakuje chociażby zwykłych serwerów typu xenoxa :)

­

Opublikowano

Jedzenie, picie... 

Pewnie i jest to jakiś fajny pomysł jednak to jest nic innego jak polaczenie dwóch gier w jedną. Metin2 jest już klasykiem, można ingerować w jego rozgrywkę ale trzeba to robić umiejętnie by nie popsuć całego uroku. Metin2 to głownie rozwijanie swojej postaci dzięki poziomom czy tworzeniem ekwipunku usunięcie np wbijania lvl to jak grac w fifę bez piłki :)

"Nie gubię szacunku, bo nikogo nie udaję
I na czubku kutasa mam co mówi frajer"

Opublikowano

Zamiast dodawać nowe gówno lepiej ogarnąć to co już jest, kreatywnie rozwinąć systemy które są od początku ale nikt nic z nimi nie robi.

Łowienie ryb 

Dodać księgi umiejętności, na poziomie P była by niewielka (ale jednak) szansa, na złowienie legendarnej ryby, a z niej dowolny przedmiot z gry.

Polimorfia

Na poziomie P po zamianie w bossa przejmowali byśmy pełną moc danego bossa.

Pierw musiał byś zabić danego bossa i uwięzić jego duszę w pustym marmurku.

Taki marmur bossa był by na stałe przywiązany do ciebie, bez limitu użyć.

Po przemianie mógł byś używać skilli danego bossa.                                              ( PvP na polimorfii  dwa walczące ze sobą bossy  :)  )

Jakiś czas temu zaproponowałem coś takiego.

Ale jednak łatwiej dodać nowe pety i inne bzdety do IS,

niż zająć się tym co jest i czeka. 

Opublikowano

Zamiast dodawać nowe gówno lepiej ogarnąć to co już jest, kreatywnie rozwinąć systemy które są od początku ale nikt nic z nimi nie robi.

Łowienie ryb 

Dodać księgi umiejętności, na poziomie P była by niewielka (ale jednak) szansa, na złowienie legendarnej ryby, a z niej dowolny przedmiot z gry.

Polimorfia

Na poziomie P po zamianie w bossa przejmowali byśmy pełną moc danego bossa.

Pierw musiał byś zabić danego bossa i uwięzić jego duszę w pustym marmurku.

Taki marmur bossa był by na stałe przywiązany do ciebie, bez limitu użyć.

Po przemianie mógł byś używać skilli danego bossa.                                              ( PvP na polimorfii  dwa walczące ze sobą bossy  :)  )

Jakiś czas temu zaproponowałem coś takiego.

Ale jednak łatwiej dodać nowe pety i inne bzdety do IS,

niż zająć się tym co jest i czeka. 

Dodawanie "expienia broni" w celu ulepszenia broni / zmiany statystyk

np. fms +9 ma normalne bony i wyłączasz swoj exp i expisz ten miecz i ma podpis pod bronią

ilość dośw. 15.000 - 4.500.000

xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...