Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór konsoli new. gen oraz wogóle sens zakupu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przedstawię swoją sytuacje. W gry gram od kiedy tylko pamiętam, zawsze jednak na PC. Mam w miarę gamingowego PC'ta ( 5 tyś w 2012 ) i sporą bibliotekę gier. Z racji tego, że czasy gimnazjum czy początku liceum kiedy mogłem sobie grać do woli minęły i teraz kiedy wracam do domu chciałbym tylko wypocząć. Miałem kiedyś dwie PS3 (fata i slima), jednak nie zbyt ich wtedy używałem. Czy długo zajmuje przestawienie się na pada? O strzelankach nie ma mowy (przynajmniej na starcie), ale żeby w wieśka chociaż pograć. Czy jest sens zakupu konsoli? W domu mam dwa TV, 55 FHD i 42 FHD, nie stać mnie na inwestycję w 4k, więc chyba nie ma sensu zastanawiać się nad Neo czy Scorpio. Widziałem na allegro, że gołego X'a z padem można dorwać ( nowego) za 850zł. Gry kupowałbym używane bądź cyfrowe. PS4 jednak przyciąga lepszą rozdzielczoscia i wydajnością w większości gier. Budżet na zakup do 1000zł ( MUSI BYC NOWY, ew. 20msc gwarancji itd. ). Co wybrać? Prosiłbym o uzasadnienie, jak i wysłanie może jakiegoś linku do aukcji czy strony. Exclusivy bardziej podobają mi się na PS'ie ale te od X'a też są interesujące. Dodam tylko, że 3/4 moich grających znajomych ma PS4. Czy może poczekać na po święta, jak nieudane prezenty pójdą pod młotek i wtedy coś kupić? Ciśnienia nie ma, mam gdzie i w co grać

SNq6Ku7.png

Opublikowano

Poczekaj do po świętach, jeśli znajomi mają PS4, to bierz, będziesz mógł pożyczać gry.

Dziękuję za wypowiedź. Za jakąś pomoc w temacie rozdaje lajki UPP

SNq6Ku7.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...