Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Nie można zainstalować Windowsa z płyty

Masahito

Pytanie

Opublikowano

Cześć ,

Otóż tak jak w temacie mam problem z laptopem Toshiba.

Problem jest następujący ,otóż .. nie mogę na nim zainstalować w żaden sposób windows'a.

Gdy kupiłem owego laptopa (3miesiące temu) był od razu wgrany windows 10 ,po paru miesiącach użytkowania owego oprogramowania bardzo mi się nie spodobało i postanowiłem zamienić je na windows 7 ew.8.

Moim oczom ,gdy ustawiłem ''bootowanie z pendrive'' ,bo z pendrive chciałem zainstalować owe oprogramowanie ,nie ujrzałem nic ,nie chciał się włączyć proces instalacyjny jak to jest na komputerze.

I moje pytanie brzmi następująco.. w jaki sposób mam zainstalować owe oprogramowanie na laptopa ,czytałem pełno poradników w internecie (w innym wypadku nie pisałbym tutaj).

Trochę to dziwne moim zdaniem to co..było dla mnie od lat banalne nagle stało się nie do przejścia.

Uprzejmie proszę Was o pomoc.

Pozdrawiam.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W rufusie KONIECZNIE typ tablicy partycji GPT i  format pena na  FAT32

Przy win 7 czasem trzeba wyłączyć w biosie secure boot i przełaczyć uefi na legacy. Najpierw nagraj tego pena jak napisałem. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nic nie da ma gównianą instalkę pewnie z netu ( przerobionego instalatora, pewnie od razu z crackami albo aktywowany system  ) i nie będzie startowała na kompie z UEFI. 

Jedyne co może mieć to tylko źle ustawiony bios, pewnie ustawienia uefi/legacy i botowania pena 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...