Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwny problem z respem. Kto da radę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio przytrafił mi się dziwny problem. Pierwszy raz taki mam. 

Dodałem nową mapę na serwer i wszystkie rzeczy respiące typu stone.txt, regen.txt itd na mapie respi mi podwójnie. W czym może być problem?

Przykład. 1 linijka wpisu metina jako "m". W grze respi mi 2 metiny oddalone od siebie nie dalej jak +/- 5 kordów. Z grupkami mobów jest to samo czy rudami.

Co próbowałem?

1. Zmienić index mapy na inny

2. Zmienić index mapy na index mapy, na której działa normalnie

3. Zmienić główne kordy mapy na inne w pliku Settings.txt

4. Wygenerować nowe attr innym toolsem niż tym co generuje zazwyczaj (a zawsze mi działalo).

5. Dodanie pustej linijki do pliku z respem.

Nic z tych rzeczy nie pomogło. 

Dlatego pytanie do wielkich techników metina, co to za problem? Niestety nikt do tej pory nie był w stanie mi pomóc :(

@Endymion

@NoName#2

@Bambus3k™

@alchemik1

@z4z0l

Ktoś coś :D ?

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

nie wiem czy mogę tutaj się odezwać, bo oznaczyłeś 'wielkich techników', ale tak z czystej ciekawości pokaż stone.txt, bo tam masz metiny prawda

Opublikowano

nie wiem czy mogę tutaj się odezwać, bo oznaczyłeś 'wielkich techników', ale tak z czystej ciekawości pokaż stone.txt, bo tam masz metiny prawda

Nieprawda.

Opublikowano

Sorki, ale coś się nie zgadza ;/ Wielki technik metina != NoName#2

Ps. Zarzuć mapą to sprawdzę u siebie.

To było tylko tak dla żartów z tym "wielkich" :D Każdy jest dobry na swój sposób :P

@wszyscy wyżej

W Stone.txt mam 1 wpis z metinem, w Group.txt mam jeden wpis z grupą mobow. W grze wszystko respi się podwójnie. Nie mam wgl pomysłów, a mapy nie będę zmieniać, bo przecież mapa od strony Clienta nic nie ma prawa takiego zrobić.

Opublikowano

Nie masz gdzieś powielonego indexu mapy ? Ostatnio to jakoś rozwiązywałem ale już niestety zapomniałem. :D 

Opublikowano

Nie masz gdzieś powielonego indexu mapy ? Ostatnio to jakoś rozwiązywałem ale już niestety zapomniałem. :D

Nic z tych rzeczy. Pisałem w temacie, że zmieniłem index mapy na index mapy, na której resp działa prawidłowo i dalej nic. Zmieniłem dla pewności na bardzo niski index jak "9" jednak dalej respi podwójnie :D

Opublikowano

Nic z tych rzeczy. Pisałem w temacie, że zmieniłem index mapy na index mapy, na której resp działa prawidłowo i dalej nic. Zmieniłem dla pewności na bardzo niski index jak "9" jednak dalej respi podwójnie :D

no ale pokaż ten wpis

Opublikowano

Zmień nazwę mapy  xdddd

Sasori pomógł mi wykluczyć wszystkie wątpliwości. Więc zostało mi tylko jedno i było to rozwiązanie problemu...

Uwaga, uwaga !!!!!!

Wystarczyło zmienić nazwę mapy na jakąś inną ...

Opublikowano

Zmień nazwę mapy  xdddd

Sasori pomógł mi wykluczyć wszystkie wątpliwości. Więc zostało mi tylko jedno i było to rozwiązanie problemu...

Uwaga, uwaga !!!!!!

to teraz mi powiedzcie jaką zależność ma nazwa folderu mapy to 2x respu?

Opublikowano

Zmień nazwę mapy  xdddd

Uwaga, uwaga !!!!!!

Spróbuj zmienić nazwę jakieś mapy po stronie serwerowej na "map_setao" i sprawdź czy Ci podwoi :D

Opublikowano

Zmień nazwę mapy  xdddd

Uwaga, uwaga !!!!!!

Ja sie tam nie znam ja tu tylko zwykły  noname

Wrzucaj te  pro tuty bo chcę pobrać <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...