Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plotme czy działki na standardowym worldguard?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, obecnie tworzymy serwer ze znajomym o typie freebuild. Zastanawiamy się czy używać pluginu plotme, czy może jednak stworzyć miasta i w nich nadawać działki poprzez plugin worldguard, co myślicie o plotme?

Opublikowano

Worldguard + SRM, male działki w mieście (tj 20-stki), z flagami na pvpdeny monsterdeny :), plotme to monotonność życia.

Opublikowano

Kazdy gracz ktory ma troche kreatywnosci nie lubi plotme. zbyt monotonne.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Ja zagrałbym na serwerze z samym worldguard. Dlaczego? Ponieważ każdy gracz robiłby sobie działkę z domem jaką chcę i jak by już zbudował to by pisał na /helpop do moderatorów, którzy by mu robili cuboid. Oczywiście jakieś drogi by się przydały, na przykład, żeby gracze je budowali do tych domów. Czy tam wyznaczeni gracze ;)

bjk8v7f.png

Opublikowano

Coś kreatywnego a nie plotme.

Plotme używa większość serwerów.

A world guard mniej używany dlatego ja oddaje na niego swój głos ;)

Pomoglem Daj (+), Jeśli nie Postaram się następnym Razem!

Opublikowano

Nie korzystaj z plotme. To jest rozwiązanie kiedy na głowie mógłbyś mieć setki chętnych o działkę a w całości wyręcza Cię plugin.

Tak jak ktoś wspomniał - miasto z niewielkimi działkami.

Jeżeli chcesz bym Ci odpowiedział lub pomógł - pisz @Frap

Opublikowano

Ze swojego doświadczenia wiem ,że PlotME ułatwia Ci zadanie bo robi wszystko automatycznie za Ciebie. Lecz według mnie najlepszym sposobem jest manulane rozdawanie działek lub użycie Pluginu SimpleRegionMarket lub czegoś w jego rodzaju.

Opublikowano

A czemu nie PlotSquared? Na pierwszy rzut oka wygląda na to samo co PlotMe, ale zawiera więcej możliwości, jak np. generowanie działek na wyznaczonym terenie zamiast tworzenie nowego świata czy własne template'y do dróg (wieżyczki na skrzyżowaniach, jeeej!).

Dodatkowo ma support na wersje 1.7-1.10.

jpgG8fm.png

osu!Pepe counter: 000142

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...