Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fix exp exploit

#Bazyliszek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Łapcie fixa na exp exploit'a.

Otwieramy char_item.cpp

szukamy 

case ITEM_RAMADAN_CANDY:

pod tym dodajemy :

if (FindAffect(AFFECT_RAMADAN_ABILITY))
                                    {
                                        ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("ہج¹ج ب؟°ْ°، °ة·ء ہض½ہ´د´ظ."));
                                        return false;
                                    }

Pozdrawiam

Ale ale to ani nie jest Twoje tylko z epvp, jak zwykle wrzucasz coś co nie należy do Ciebie i widnieje ponad pół roku.

wrzuca a pewnie nie wie co to jest

To chyba z turkkmmo jest.

Z epvp.. zawsze wszystko bierze z epvp taki pseudo technik który będzie wrzucać tutaj wszystko z innych for a od siebie nic nie da :P 

Oczywiście leci minus bo jak wspomniałem, na wielu forach to jest, dlatego tego tu nie było bo nie ma sensu..

Nie przydatne. 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

a

Siemka.

Otwieramy char_item.cpp

szukamy 

case ITEM_RAMADAN_CANDY:

pod tym dodajemy :

{
                                        return false;
                                    }

Pozdrawiam

Ale ale to ani nie jest Twoje tylko z epvp, jak zwykle wrzucasz coś co nie należy do Ciebie i widnieje ponad pół roku.

Z epvp.. zawsze wszystko bierze z epvp taki pseudo technik który będzie wrzucać tutaj wszystko z innych for a od siebie nic nie da :P 

Oczywiście leci minus bo jak wspomniałem, na wielu forach to jest, dlatego tego tu nie było bo nie ma sensu..

Nie przydatne. 

ale minusów nie da się dawać pseudo buraku.

Opublikowano

a

Siemka.

Otwieramy char_item.cpp

szukamy 

case ITEM_RAMADAN_CANDY:

pod tym dodajemy :

{
                                        return false;
                                    }

Pozdrawiam

Nie przydatne. 

Da się lecz tego jeszcze nie zauważyłeś.

Na czym bug polegał ?

Halo też chce wiedzieć

@1361622928-U485574.png#Bazyliszek

Nikt pewnie nie wyjaśni, zatem ja pozwolę sobie to wyjaśnić.

Istnieje mozliwość dublowania itemów, jest tak na pewnym serwerze ale jak? jak skopiować item bądź wygasający item użyć ponownie i wyzerować tak by zyskał odnowienie np. czasu? to proste, przez pakiety które są generowane w trakcie z serwera i do serwera ale metin2 ma bug tego typu że co by było, gdyby ktoś w tym samym momencie i w tej samej sekundzie zrobił tą samą czynność i kliknął w tym samym miejscu i oczywiście stał prosto przed siebie na tej samej mapie? dublowanie tak zwane. Zaraz wyjadą mi hejterzy, że to nie realne a jednak realne.. i to właśnie jest bug na starszych game gdzie można w 60 milisekundach odnowić przedmiot, bądź dać przez handel ten sam przedmiot i go mieć, domyślnie tabelki nie mają przypisywanych unikatowych kluczy w bazie na każdych kolumnach więc tak, to realne można zdublować w taki sposób 2 itemy, zużyć nieograniczoną ilość itemów o tych samych ID! to tylko wstęp i pewna zagadka, lubię zagadki.

Ale z epvp piszą o teoriach typu tego, że tylko na arabskich i tureckich serwerach takie to jest, chociaż nie wiem jak jest naprawdę lecz wiem, że takowy bug siedzi w starszych game i nikt się tym nie przejmował :D 

Pomimo tego trudu, ten bug można realizować najlepiej podczas ewentów ;) a żeby było jeszcze zabawniej ten bug jest z ID 50183 a co kryje w sobie ten przedmiot? to już zostawiam innym na sprawdzenie ;)

A teraz podsumowując, nie użyjecie tego ID, bądź ramdomowych itemów to nie musicie sobie tego "fixa" wgrywać ;)

Opublikowano

a

Siemka.

Otwieramy char_item.cpp

szukamy 

case ITEM_RAMADAN_CANDY:

pod tym dodajemy :

{
                                        return false;
                                    }

Pozdrawiam

Nie przydatne. 

Da się lecz tego jeszcze nie zauważyłeś.

Na czym bug polegał ?

Halo też chce wiedzieć

@1361622928-U485574.png#Bazyliszek

Nikt pewnie nie wyjaśni, zatem ja pozwolę sobie to wyjaśnić.

Istnieje mozliwość dublowania itemów, jest tak na pewnym serwerze ale jak? jak skopiować item bądź wygasający item użyć ponownie i wyzerować tak by zyskał odnowienie np. czasu? to proste, przez pakiety które są generowane w trakcie z serwera i do serwera ale metin2 ma bug tego typu że co by było, gdyby ktoś w tym samym momencie i w tej samej sekundzie zrobił tą samą czynność i kliknął w tym samym miejscu i oczywiście stał prosto przed siebie na tej samej mapie? dublowanie tak zwane. Zaraz wyjadą mi hejterzy, że to nie realne a jednak realne.. i to właśnie jest bug na starszych game gdzie można w 60 milisekundach odnowić przedmiot, bądź dać przez handel ten sam przedmiot i go mieć, domyślnie tabelki nie mają przypisywanych unikatowych kluczy w bazie na każdych kolumnach więc tak, to realne można zdublować w taki sposób 2 itemy, zużyć nieograniczoną ilość itemów o tych samych ID! to tylko wstęp i pewna zagadka, lubię zagadki.

Ale z epvp piszą o teoriach typu tego, że tylko na arabskich i tureckich serwerach takie to jest, chociaż nie wiem jak jest naprawdę lecz wiem, że takowy bug siedzi w starszych game i nikt się tym nie przejmował :D

Pomimo tego trudu, ten bug można realizować najlepiej podczas ewentów ;) a żeby było jeszcze zabawniej ten bug jest z ID 50183 a co kryje w sobie ten przedmiot? to już zostawiam innym na sprawdzenie ;)

A teraz podsumowując, nie użyjecie tego ID, bądź ramdomowych itemów to nie musicie sobie tego "fixa" wgrywać ;)

typie nie zaglądam do tematów, ale dobrze mówisz.

Na polskich serwerch też to jest.

Opublikowano

Proszę podać źródło

Kolejny moderator, który nigdy nie miał styczności z metkiem?

Tu nie chodzi o to czy ktoś miał styczność z metkiem czy nie. Tu chodzi o równouprawnienie, przestrzeganie regulaminu a po Twoim poście widzę, że nie zaglądałeś regulaminu a nieznajomość regulaminu nie wywiązuje Ciebie z jego przestrzegania i znajomości. 

Krótko pisząc, jeśli coś dajesz z innych for, trzeba źródło a nie przypisywać sobie tematów tak jakby był on autorem :P 

Proszę podać źródło

Chyba nie ma zamiaru podać źródła.. na podanie źródła nawet czas minął a jeszcze nie otrzymał żadnego ostrzeżenia itd =.= 

Opublikowano
@ Strik3r., 28 Lis 2016 - 21:18, napisał:

Cytat

Proszę podać źródło

Chyba nie ma zamiaru podać źródła.. na podanie źródła nawet czas minął a jeszcze nie otrzymał żadnego ostrzeżenia itd =.=

a ty to co konfident jesteś bo jakoś tak wygląda lizo dupas

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...