Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samochód powypadkowych - kupno

slawek1100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam ofertę kupna samochod. Miał on w przeszłości stłuczke, jednak wszystko było naprawione, nic nie widać. Sprzedawca nie ukrywa, że objęła ona cały przód(maskę, błotniki, zderzak) wszystko zostało wymienione kolor dobrany elegancko, nic nie widać. Jednak samochód miał też lekko przegiete podluznice, co zostało naprawione w warsztacie u mechanika. Przegląd został pobity, przedluznice wyglądają dobrze, ponoć samochód jest dalej bezpieczny tak jak był przed stłuczka. Jednak ja nie wiem, czy warto jest kupić samochód, który miał lekko zgiete podluznice. Pytałem kilku osób, jedna mówi, że nie warto, inni mówią, że warto jeśli nie widać zednych defektów. A jakie jest wasze zdanie? Wiem że 3/4 to gimnazjaliści, ale są tu zapewne też osoby starsze.

Jasio90.png
Opublikowano

Spawane czy powyginane? osobiście nie chciałbym jeździć samochodem, który może się rozlecieć przy stłuczce parkingowej a nie daj boże przy czymś poważniejszym. Twoje życie, Twój wybór 

Opublikowano

zapytaj o zdjecia samochodu po wypadku. bo ze niby on mial stluczke taka i taka to nie znaczy ze nie byl zmiazdzony przez 2 pociagi

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

bierz, ten sprzedawca przynajmniej mówi ci o wypadku, a inni potrafią to zataić. Lepiej wiedzieć na czym sie stoi niż kupić "bezwypadkowy, a Niemiec płakał jak sprzedawał"

Opublikowano

Jeżeli podłużnica była zrobiona profesjonalnie tzn np. wymieniona na nową to można brać bez problemu. Jeżeli była tylko 'wyklepana' i pomalowana to szkoda kasy. Wszystko zależy od tego czy była to profesjonalna robota czy aby tylko ładnie wyglądało. I czy była ona mocno zdewastowana czy tylko lekko wygięta.

Opublikowano

Jak miał zwinięte podłużnice i wyklepane wraz z dospawaniem jakiegoś shitu u wieśka na warsztacie za flaszke to nawet się nie bierz za to auto.Jeśli jedną rzecz tak zrobił to na pewno by nie robił reszty profesjonalnie :]

Podłużnice wymienia się tylko i wyłącznie na nowe, nie podlegają naprawie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...