Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wam idzie flexQ?

Mich4LS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema . Jak wam idzie na nowej kolejce ? Jakie dywizje, gdzie zaczynaliscie, na kogo gracie ?

Oto screen z moimi wynikami :

Opublikowano

Nie idzie.. wchodzisz do gry, a tam ziomek robi 0/7, a w połowie gry się pyta czy to ranked. Dajcie spokój.  :((

Jestem Platyną 4, a gram na Diaxa.  :yay:

Opublikowano

Źle

Mając p3 grałem z unskillowymi silverami i goldziaki, a będąc mainem supporta za bardzo carrować nie mogę

Wygrałem 2 flexy w placementach i dostalem b2

Następnie bana na 2 tygodnie za toksyczność, gdyż trzeba pokazać gdzie miejsce zwierząt z eune

Porażka

Opublikowano

Gram tylko trojki, jakies losowe typy challa wbijaja grajac 24/7 kompletnie nie ogarniajac, a wystartowac moge tylko z platyny 1, bo z czego innego lul. Chociaz w presezonie wole sie skupic na turniejach jak na tych zrąbanych flexach.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Ja w sumie mam wywalone na to FlexQue. Poziom tu jest do du**. Traktuje to jak normal draft. Dzisiaj zagrałem kata w jungli i uwaga! To nie ja przegrałem grę! Tylko draven z silvera który był 1/12. A No tak wracamy tu do wątku dobierania drużyny. Co z tego że mam g1 jak dobiera mi same gówna. Jeden wielki burdel. Osobiście po resecie będę grał tylko solo/duo. Na flexie nawet dywizji nie bede wbijał.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

FlexQ powtórzę jeszcze raz - syf, beznadzieja i spieprzony kompletnie system elo i mmr. Riot zamiast wypuścić na prawdę porządny system flexq to wolał dodać takie coś i potem się z tym pierniczyć. Zagrałem póki co jedną grę, jakoś poszła w miarę normalnie, rangi były całkiem w porządku. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Szczerze mówiąc to nie bawi mnie granie flexq, nie mam zamiaru nawet dokańczać placementów.

Moim zdaniem riot skopał sprawę, kiedy postanowił, że soloq nie będzie miało tutaj wpływy na matchmakingi.

Wiem, że moja drużyna ma takie same szanse na dostanie dobrego gracza jak przeciwna, ale nawet jeżeli ja wygrywam to nie sprawia mi to frajdy.

Gry na tych kolejkach są zbyt jednostronne, prawie wszystkie kończą się stompem, albo w jedną, albo w drugą stronę.

Pamiętam, kiedy ludzie narzekali, że podczas gry solo rankedów w tym sezonie mieli mały wpływ na grę, przez to, że z reguły reszta drużyny na dynamic q to byli znajomi i po prostu wygrywał team z lepszym premad'em.

Tak samo czuję się podczas tych gier. Przykładowo:

Grałem ostatnio adc, przeciwny bot lane składał się z diamentowego supporta i diamentowego adc.

Natomiast ja na wsparcie dostałem silverka piątkę, z 17% winratio na rankedach (Nawet nie wiedziałem, że tak się da).

Grałem twitchem, więc poprosiłem go na chacie na początku gry o pasywny early game z racji tego, że grałem skalującym się pickiem.

On niestety wolał zrobić po swojemu i inicjował walkę kiedy tylko mógł, nawet sam na dwóch, kiedy byłem w bazie.

W lobby przed grą powiedział, że nie weźmie ignite/exhausta bo są zbędne, więc ja musiałem grać z tym summoner spellem, heala praktycznie nie miałem bo mój support częściej się respił niż faktycznie grał.

W grze nie kupił nawet relic shielda tylko kamyczek na manę (Grał trundlem), do końca gry zrobił 0;19

Nie ważne, że w late game byłem dużo bardziej usefull od przeciwnego adc, nie dało się tego wygrać w czwórkę.

Dalej utrzymuję, że jedyny powód dla którego ludzie grają ten tryb jest to, że można wybrać preferowane role.

giphy.gif

Opublikowano

Flex q? Najgorszy tryb jaki został wprowadzony od ponad 3 lat. Po placementach 7/3 zostałem wrzucony do G4, będąc na koniec sezonu w P1. 
Nie ma tutaj czegoś takiego jak matchmaking, trafiam na wyboostowane zwierzęta, które grają gorzej niż ludzie z brązów/silverów na normalach.
Totalna porażka.

maybenow.png

Opublikowano

Zdziwiło mnie, gdy dostałem G5 po placementach. Na soloQ posiadałem p4 z dobrymi mmr, a tu psikus. Matchmaking tez jest żałośnie zrobiony, w jednym meczu trafiłem na silvery w mojej drużynie, a w enemy same platyny. Wiadomo jak to sie skończyło. Olać te flexy

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

W flexie najgorsze są platynki/goldy grające z brązami/silverami. Są takimi samymi gownami, ale i tak narzekają na silverki bo nie mogą do siebie przyjąć, że ta ich gównoplatyna, goldy lub niski diament to dokładnie to samo gówno co silver

jakbyście nie byli chujowi to byście wygrali byle gównem

ifbMABF.jpg

nie pozdrawiam, pseudo dobrzy gracze narzekający na silverów bo jesteście zbyt chujowi by wygrać na inne silverki

Opublikowano

W flexie najgorsze są platynki/goldy grające z brązami/silverami. Są takimi samymi gownami, ale i tak narzekają na silverki bo nie mogą do siebie przyjąć, że ta ich gównoplatyna, goldy lub niski diament to dokładnie to samo gówno co silver

jakbyście nie byli chujowi to byście wygrali byle gównem

ifbMABF.jpg

nie pozdrawiam, pseudo dobrzy gracze narzekający na silverów bo jesteście zbyt chujowi by wygrać na inne silverki

Mogę sie zgodzić.

Spotykam czasami platyny, i grają gorzej niż moi znajomi z silvera/golda.

Osobiście mi się podoba ten flexq, mogę pograć na wyższe dywizje (nie zawsze te ogarnięte) i trochę się poduczyć,

by na SoloQ dac sobie rade z obecną mi dywizją.

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Flex 5vs5: Wrzuciło mnie do s3 gdzie na 10 meczy 6 wygrałem (każdy Syndrą na midzie i staty zawsze dwa razy tyle killi co deadów) konto w g5 na solo w poprzednim sezonie.

Co chwila trafiam na boostowane konta co kaleczą opór albo przez autofilla ludzi ktorzy pisza ze nie pojda supporta bo chcieli co innego i mam ezreala na supporcie np.

Flex 3vs3: Wrzuciło do b3 przydzielające gralem vs plat caly czas a moja druzyna byla z gold/silver wiec wynik wiadomy ale jakos dalem rade wygrac 5/10.

Ludzie o wiele bardziej ogarnięci i widać że jest lepsza komunikacja z nimi o wiele mniej trollpicków i ogólnie super bo trójki kocham grać.

I wkurza mnie że zawsze muszę banować talona bo brak cooldownu na tym skakaniu przez ściany jest poroniony i po kilkunastu meczach idzie wygrywać mecze (plus kosmiczny dps)

Opublikowano

Jeżeli chodzi o mnie to zagrałem na ten moment 2 flexy i 2 wygrane, rangi w meczu coś obok mojej, ale niekiedy trafi się taki typek z którym w c**j trudno grać, taka była moja 2 gra :P

9u2pvr.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...