Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic 2 NK: jak pokonać lodowego smoka (Finkregh)?

Vexal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam problem z pokonaniem lodowego smoka. Jest to już ostatni smok w GD, z resztą poradziłem sobie bez problemów.

Tylko z tym mam meega kłopot. Oprócz tego, że strasznie mało mu biję (tak samo przyzwany demon) to on jeszcze ciągle lata i regeneruje sobie HP. Jaki mieliście ok. level kiedy pokonywaliście smoki? U mnie to tak wygląda:

31 lvl; Łowca smoków

92 siły;               77% jednoręki

40 zręki

480 HP

Średnia zbroja łowców smoków

Szpon Beliara, ciągle ulepszany do 4 rozdziału

To jest jakiś bug czy po prostu jestem gównem i muszę dobić jakiś 40lvl?

Opublikowano

Jaki lvl nie pamiętam, bo było to bardzo dawno. Ale byłem paladynem i ogólnie moja taktyka na smoki to było ich napierdzielanie świętą strzałą. Tak sobie poradziłem z każdym. To jest ten kamień runiczny, który ogólnie każdy paladyn ma.

Opublikowano

Jest też sposób ze zmniejszeniem smoka (zaklęcie). Wtedy on zmienia się do bardzo małego rozmiaru i jest do zabicia na tzw. "dotknięcie".

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Jakim cudem nie dajesz rady? o.O Przecież powinieneś stukać jak leci smoka na pewno oko Innosa użyłeś i rozmawiałeś z nim może to jest problemem że nie rozmawiałeś i dlatego HP mu się tak respi, ale to nie możliwe że z szponem oraz demonem nie możesz rozwalić smoka... Jeśli masz problem daj komuś swojego Save z folderu i ci ubije smoka lub kody xD.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Opublikowano

Dobra już sobie poradziłem, dałem lodową falę, demona i jakoś poszło(zmniejszenia użyłem w 2 rozdziale i nie ma już go u żadnego z handlarzy). Nigdy wcześniej nie miałem problemów ze smokami xD

Opublikowano

Jakim cudem nie dajesz rady? o.O Przecież powinieneś stukać jak leci smoka na pewno oko Innosa użyłeś i rozmawiałeś z nim może to jest problemem że nie rozmawiałeś i dlatego HP mu się tak respi, ale to nie możliwe że z szponem oraz demonem nie możesz rozwalić smoka... Jeśli masz problem daj komuś swojego Save z folderu i ci ubije smoka lub kody xD.

HP każdemu smokowi w NK się respi, tylko że stopniowo, czyli bagienny najdłużej, potem kamienny trochę szybciej, ognisty szybciej i lodowy najszybciej, nie pamiętam już ile tam różnicy jest, ale coś 1-2 sec co każdego smoka . W zwykłym Gothicu 2 HP im się nie regenerowało 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...