Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Egzamin PRAKTYCZNY na prawo jazdy?

rokoboko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, wiecie może jak to konkretnie jest?
Załóżmy, że mam egzamin na 11:00. Egzaminator woła mnie do pojazdu i od razu zaczyna się egzamin, czy jest jakaś możliwość, wyczucie, spróbowania, jak łapie sprzęgło itp.?
Ktoś, kto przez to przechodził może powiedzieć coś więcej?

WORD WAŁBRZYCH /O KŁODZKO

Opublikowano

Mnie zawołał, wsiedliśmy do auta, odpalił nagrywanie i mówi:

"dzisiaj do egzaminu podchodzi bla,bla,bla, czy znasz zasady itp"

Wysiadamy i mówi, co wylosowałem (w moim przypadku był to płyn do spryskiwaczy i przeciwmgielne tylnie)

Pokazuje mu co gdzie jest, wsiadamy, on za kierownice i podjeżdża pod łuk. Tam masz czas na dostosowanie wszystkiego w aucie pod siebie (lusterka, fotel itp)

Jak zapytasz, czy możesz sprawdzić jak łapie sprzegło, to pewnie Ci pozwoli, ale to zależy od egzaminatora.

Przejechałem łuk, pokazał jak dojechać do górki, przejechałem górkę i wyjechaliśmy w miasto.

Miałem ten plus, że u nas w wordzie mało osób zdaje na clio 4, więc mają mały przebieg (fajnie się jeździ)

No i tyle ^^

PS. ujebałem egzamin po 15 minutach xD

Opublikowano

od razu się zaczyna.. więc lepiej miej łeb na karku i dawaj więcej gazu na górce

Zresztą uważam że gówniaki przed 20 nie powinny robić prawka bo są zjebani, popisywanie się na drogach, fejm k***a jak się jeździ na poślizgu, a potem taki bączek moze kogoś pierdolnąć bo jemu się zachciało robić poślizgi..

Przynajmniej u mnie są tacy debile co nie mają mózgów i dla nich jazda samochodem to zabawa...

Apeluje młodzi kierowcy weźcie sobie młotek i wybijcie sobie nim zęby. Mówię to jako młody raper który wychowuję komputer na rapsach DING DONG

Opublikowano

Jak będziesz powoli puszczał sprzęgło to zobaczysz jak ono łapie, zawsze możesz się trochę wspomóc gazem

Opublikowano

Pytanie teorycznie , pozniej przygotowanie do jazdy i sam egzamin 45 min. Jw prawko od 23+ albo 25+ powinno byc z tego co widze na drogach. duzo mlodych cwaniaczkow.

Opublikowano

Pytanie teorycznie , pozniej przygotowanie do jazdy i sam egzamin 45 min. Jw prawko od 23+ albo 25+ powinno byc z tego co widze na drogach. duzo mlodych cwaniaczkow.

a ja uważam że od 16 roku życia jak w Stanach. Od 25 to niech jeżdżą łysi dresiarze bo oni faktycznie mają siano w głowie i zero odpowiedzialnosci. Seba =/= normalny człowiek więc nie wrzucaj wszystkich do jednego worka

Opublikowano

Ja podchodziłem 1sz i ostatni raz bo zdałem 

Więc tak:Czekasz na tą 11 ( zazwyczaj wchodzisz o 12/13) , mówi do Ciebie formułkę blablablabal , włącza nagrywanie i rusza autem do łuk. Losujesz bądź ona/on Ci mówi co masz pokazać ( u mnie ten 2 przypadek) no i po tym siadasz za kółko ( typek /piara jest na zew. i paczy się ) . Dostosowujesz do siebie wszystko tzn , fotel,lusterka itd. no i ruszasz.Po łuku jedziesz na wzniesienie a potem na miasto . No i jak zdasz (pamietaj ze nawet jak ty wrócisz do wordu to możesz nie zdać) dostajesz kwitek, potem do urzedu i tydz/dwa czekasz na plakietke xD

sygna.png

Opublikowano

Auto jest takie samo a nawet w lepszej kondycji niż to, którym uczyłeś się jeździć. Nic nie wyczuwasz, siadasz, gościu wpisuje twoje dane na kartke i zaczynasz egzamin.

Opublikowano

Nie oszukujmy na polskich drogach jest niebiezpiecznie. Nie ma czesto tej plynnosci w ruchu i nie patrza w lusterka. Juz nie raz na autostradzie przy duzej predkosci 170-180  musialem hamowac bo blokuja zwyczajnie lewy pas. W Niemczech , Danii , mi sie lepiej jezdzi. Tam jak ida to na maxa ale jest ta plynnosc nikt nikogo nie blokuje. Nie lubie jezdzic w PL.

Opublikowano

tezz zdawalem prawko w klodzku, powodzenia, nie jest trudno.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Pasjonat
Opublikowano

Jak jedziesz z miejsca gdzie masz zaparkowany samochód do łuku możesz spróbować, co prawda to kilka/naście metrów zazwyczaj tylko ;d

.

Pomocnik
Opublikowano

Przynajmniej u mnie są tacy debile co nie mają mózgów i dla nich jazda samochodem to zabawa...

Bo to jest zabawa, jeżdżę po Europie bardzo, bardzo dużo a nie mam nawet 20 lat - wszystko z umiarem. ;) Odnośnie debili - ostatnio w Paryżu dali mi mandat, bo jechałem za starym samochodem w centrum. ;) Diesel musi dymić.

Przynajmniej u mnie są tacy debile co nie mają mózgów

Nie ciekawa okolica w takim bądź razie.

Opublikowano

Ja Ci radze być nawet kilka minut przed, mnie wywołał jako pierwszego  2 minuty przed tym co byłem umówiony, pierwszy i jedyny który zdał z tej grupy xD.

Auto na egza jest spoko, jak byłem na lce to rozjebana była skrzynia i w ogole auto bylo świeższe od tego z lki.

Co Ci mogę poradzić??

Nie kombinuj z gazem itd itd bo wtedy na pewno oblejesz

To nie czas na eksperymenty, trzeba było na jazdach ćwiczyć pare wariantów

Jedź tak jak jeździłeś na lce.

Też się bałem sprzęgła ale Ja na nauce się uczyłem na samym sprzegle jechać, wiec lekko go popuszczałem  i gdy wjeżdżałem  przy słupkach to po prostu sprzęgłem regulowałem sobie prędkość (koła nie mogą stanąć bo masz powtórke) i to jest najlepszy sposób i najłatwiejszy na zdanie łuku, reszta to umiejętności, poradzenie sobie ze stresem i co najważniejsze myślenie co się robi i co jest na drodze.

21f0dgn.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...