Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Azir - pytania i niewiadome.

R.Lwie Serce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otóż chciałem zapytać o wszystko w temacie Azira gdyż jestem, że tak powiem - tylko słabym silverem, który akurat ubzdurał sobie tą postać na ulubioną.

1. Czy silver mainując Azira od samego początku ma szanse dostać "zwrot" poświęconego czasu w postaci siły, którą dysponują te postać?

2. Czy mainowanie Azira ma w ogóle sens gdy stoimy poniżej bardzo wysokich dywizji jak np. diament?

3.  Czy warto inwestować w Azira dla jego siły i czy nie lepiej go zignorować i przejść do ewentualnie mocniejszych pick'ów?

4. Co myślicie o teorii jakoby Azir był najtrudniejszym czempionem w grze? Pod względem trudności jego dobrego zagrania i samego skalowania naszych umiejętności potrzebnych do niszczenia przeciwnika z uwzględnieniem jego atrybutów i statystyk?

5. Czy mainując go od silvera można dobrnąć do wyższych dywizji i nauczyć się grac w League Of Legends nie ośmieszając się potem z kontem na którym mamy Azira 1.000.000 pkt maestrii i nadal jesteśmy w silverze?

6.Co myślicie o podejściu graczy do przegrywających Azirów? Czy powinno się podchodzić do nich z cierpliwością mając na uwagę ich ambitne wybieranie trudnego pick'a?

7. Czy widząc w grze Azira, który nie radzi sobie do końca powinniśmy próbować go wypychać do przodu by mógł potem kierować?

8. Jaka jest rola Azira w teamfightach?

9. Czy Azir jest księżniczką balu w walkach jeżeli chodzi o dmg, który robi i reszta drużyny powinna pilnować by nie zginął?

Pozdrawiam - Ryszard.

Opublikowano

1. Na to pytanie nie można odpowiedzieć od tak... Nie możesz sobie po prostu założyć, że od dzisiaj zaczniesz sobie mainować postać. Widać do końca nie znasz definicji maina i nie odróżniasz go od postaci OTP, więc Ci to trochę przybliże: otóż mainem możesz nazwać postać którą grasz i którą gra ci się najlepiej, a z kolei postać OTP jest postacią, którą grasz kiedy tylko masz taką możliwość. Nie ma dużej ilości graczy, którzy są jakimiś OTP, ale sprowadza się to do tego, że także mainują tego bohatera. Możesz sobie to zinterpretować w taki sposób: OTP = Main, Main nie zawsze, a wręcz rzadko = OTP.

2. Oczywiście, że ma jeśli przed wbiciem na rankedy sporo poćwiczysz grę Azirem na normalach. Polecam też pooglądać jakieś poradniki na YT i poćwiczyć na botach. Moim zdaniem nie ma postaci, które są przenaczone typowo pod "wysokie elo". Wystarczy chcieć i grać.

3. Meta się zmienia cały czas, ale jeśli umiesz grać postacią na wysokim poziomie nie ma dla ciebie "mocniejszych picków", mogą być ewentualnie kontry.

4. Tak, Azir z pewnością należy do grona najtrudniejszych postaci w grze. Czy jest najtrudniejszy ze wszystkich? Nie wiem. To już może być tylko subiektywna opinia.

5. Patrz punkt 1. To o czym piszesz bardziej podchodzi pod zostanie OTP Azirem. To już zależy od umiejętności gracza jednak myślę, że grając Azirem na wysokim poziomie (każdą inną postacią też :P) można bez problemu wyjść z silvera, to dość

niska dywizja.

6. Każdemu może zdarzyć się zły dzień/gra. Community LoLa już dawno powinno to zrozumieć. Najlepiej nie dać się sprowokować jak nam nie wychodzi i przy okazji przeprosić drużynę.

7. Patrz punkt 6.

8. DMG i dobre ulti - tyle. Jeśli odpowiednio zultujemy i zabijemy lub pomożemy zabić przeciwnego carry + klepniemy jakiś DMG to będzie okey.

9. To w zależności od kompozycji naszej drużyny. Sądzę że Azir nie ma problemów z ucieczką i drużyna powinna się bardziej skupić na obronie ADC, ale tak jak mówię - wszystko zależy od wybranych postaci i przebiegu gry.

Mam na Azirze 6 lvl masterii więc jeśli masz pytania najlepiej napisz PW lub w tym temacie ;)

Opublikowano

Możliwe, że rzeczywiście powinienem użyć zwrotu "OTP" zamiast "Main", bo chyba oto mi chodziło według definicji którą podałeś. Generalnie dobra odpowiedź, dzięki za rady. Poczekam jeszcze na ewentualne wypowiedzi innych, leci plusik i najlepsza jeżeli nikt nic nie doda. ;d

Btw, sam mam 6 poziom na Azirze, ale siedzę w silverze. Jakby co będę się odzywał.

Opublikowano

Witam

Otóż chciałem zapytać o wszystko w temacie Azira gdyż jestem, że tak powiem - tylko słabym silverem, który akurat ubzdurał sobie tą postać na ulubioną.

1. Czy silver mainując Azira od samego początku ma szanse dostać "zwrot" poświęconego czasu w postaci siły, którą dysponują te postać?

2. Czy mainowanie Azira ma w ogóle sens gdy stoimy poniżej bardzo wysokich dywizji jak np. diament?

3.  Czy warto inwestować w Azira dla jego siły i czy nie lepiej go zignorować i przejść do ewentualnie mocniejszych pick'ów?

4. Co myślicie o teorii jakoby Azir był najtrudniejszym czempionem w grze? Pod względem trudności jego dobrego zagrania i samego skalowania naszych umiejętności potrzebnych do niszczenia przeciwnika z uwzględnieniem jego atrybutów i statystyk?

5. Czy mainując go od silvera można dobrnąć do wyższych dywizji i nauczyć się grac w League Of Legends nie ośmieszając się potem z kontem na którym mamy Azira 1.000.000 pkt maestrii i nadal jesteśmy w silverze?

6.Co myślicie o podejściu graczy do przegrywających Azirów? Czy powinno się podchodzić do nich z cierpliwością mając na uwagę ich ambitne wybieranie trudnego pick'a?

7. Czy widząc w grze Azira, który nie radzi sobie do końca powinniśmy próbować go wypychać do przodu by mógł potem kierować?

8. Jaka jest rola Azira w teamfightach?

9. Czy Azir jest księżniczką balu w walkach jeżeli chodzi o dmg, który robi i reszta drużyny powinna pilnować by nie zginął?

Pozdrawiam - Ryszard.

1. Czemu nie? Jeśli chcesz ogarnąć daną postać to musisz na nią poświęcić daną ilość czasu, aby to wymasterować. Mi np. jako main adc ogarnięcie Jinx, Jhina, Sivir zajęło trochę czasu mimo, że czasami popełniam błąd.

2. Ma sens, nawet jako Challenger. Wszystko ma swój sens jeśli potrafisz wykorzystać potencjał postaci.

3. Jeśli czujesz, że chcesz pogrywać Azirem to dawaj w niego wszystko, z czasem efekty przyjdą same.

4. Są trudniejsi championi, aczkolwiek poprzeczka trudności Azira stoi dość wysoko. Wymaga dokładnego zagrania każdym skillem.

5. Znam gości co mają po kilkaset tysięcy dziwnymi championami i dają radę na wysokim elo. Także to pytanie nie ma sensu.

6. Nie rozumiem pytania.

7. Wszystkich powinno się pchać, którzy sobie nie radzą. Dzięki danej postaci, która może pomóc nam wygrać grę idziemy do przodu.

8. Pokeowanie, engage'owanie przede wszystkim (jeśli odpowiednio zagrasz combo w apc/adc to teamfight wygrany). Do tego ult np. przed tanka/junglera.

9. I tak i nie. Azir ma spory dmg, nie dostawał zmian ostatnimi czasy, więc jeśli będziesz miał odpowiedni build, zagrania i zgranie z teamem to jak najbardziej tego trzeba pilnować.

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...