Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Router do dużego domu do 200 zł

Adrard

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie,

z racji tego, że zakładają u mnie światłowody jestem zmuszony zakupić nowy router(poprzedni mialem z Orange). Internet będzie 150Mb/s

Szukam takiego sprzętu, na którym nie będzie problemu z zasięgiem w domu o powierzchni ok. 250m2.

Chciałbym na niego wydać max. ok.200zł, na razie znalazłem coś takiego:

- Netgear R6100

- TP-Link TL-WR1043ND

Co o nich sądzicie?

Opublikowano

witajcie,

z racji tego, że zakładają u mnie światłowody jestem zmuszony zakupić nowy router(poprzedni mialem z Orange). Internet będzie 150Mb/s

Szukam takiego sprzętu, na którym nie będzie problemu z zasięgiem w domu o powierzchni ok. 250m2.

Chciałbym na niego wydać max. ok.200zł, na razie znalazłem coś takiego:

- Netgear R6100

- TP-Link TL-WR1043ND

Co o nich sądzicie?

Sam posiadam ten model : https://www.morele.net/router-tp-link-tl-wr1043nd-298678/?reviews_page=1&tech_page=1 Osobiscie Szukałem coś w takowej cenie Nic lepszego nie znalazłem 

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

Router słabiutki jak na duży dom , brak zakresu 5 GHz i obsługi ac dla nowych standardów  

Jak chcesz mieć stały dostęp i bezproblemowy to kup zestawy powerline 2-3 stuki na duży dom wystarczą , od 200- 500 Mbps proste w rozbudowie i konfiguracji. Można rozszerzyć o dodatkowy moduł wifi podłączony np w najwyższym punkcie domu. Zawsze można dokupić w każdej chwili potrzebna ilość wymaganych odbiorników. 

Zasięg routera nie zależy od niego tylko od urządzenia z którym się łączy, bo można być w zasięgu ale nie mieć połączenia. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Sam posiadam ten model : https://www.morele.net/router-tp-link-tl-wr1043nd-298678/?reviews_page=1&tech_page=1 Osobiscie Szukałem coś w takowej cenie Nic lepszego nie znalazłem 

To mam kilka pytan:

nie gubi zasięgu?

W jakiej odległości od routera jest zasięg?

Nie zacina się/resetuje? (Bo słyszałem, że niektóre lubią się zresetować lub zaciąć)

Mój bład nie spojrzałem dobrze na opis tylko na wyglad Ten jest mój : https://www.morele.net/router-tp-link-tl-wdr4300-500240/?reviews_page=1&tech_page=1

Jest to lepszy model od tego co podałeś ty 

Posiada 2 pasma 5Ghz i 2.4Ghz 

2 porty USB 

itp Reszta w opisie 

Co do zasięgu nic mi nie zrywa Ani się nie zawierza 

Nie resetuje się sam Nawet przy nagłym wywaleniu korków w Domu 

Zasięg - Tu juz od odbiornika ZALEŻY Siostra ma telefon że na piętrze ma ledwie 1 kreskę(1/4) zasięgu a na moim wskazuje 6 kresek(full)

Jaki zasięg na zewnątrz Będąc w garażu z laptopem jakieś 15 metrów od domu Garaż murowany  Laptopik odbierał zasięg na full A w moim telefonie było 5 kresek  

Ale jeśli chcesz coś bardziej profesjonalnego To zbytnio nie pomogę 

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

Bardziej profesjonalny to nie w tej cenie, pewniejsze i lepsze routery kosztują ponad 400-500 zł.

Najlepiej kupić router i dodatkową antenę zewnętrzną o większym zysku  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...