Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Za duże elementy na ekranie, rozmyte litery

kubanowak112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Postanowiłem że podepnę pod komputer telewizor. Lg led 32' No i problem jest jeden. paski zadan okna itd są tak wielkie ze to nie idzie tego obslugiwac. Po drugie wszystko nawet w programach jest rozmyte litery itd. Widzialem u wielu osob nawet na monitorach 40 cali i wiecej lepszy wyglad i mniejszy pasek okna itd. Wie ktoś może jak to zrobić? Czy to wina tego że jest to telewizor a nie monitor? Prosze o pomoc :D

Opublikowano

Już doszedłem co zrobić aby dojść do normalnych wielkości lecz teraz jest problem z tym że wszystko jest nie ostre. Jakieś propozycje? 

Opublikowano

Co przez to rozumiesz? Mam 1920x1080.  i ustawienia obrazu Pixel 1:1. Na wielu forach pisze aby wyłączyć overscan tylko nie wiem jak to zrobić na LG.

Opublikowano

No nie wiem co się tak dziwisz skoro masz starocie HD Ready co nie wyświetla FullHD właściwie , natywna rozdzielczość tego czegoś to 1366 x 768.  

Telewizor wyświetla dokładnie tak jak ma tp robić i nie ma żadnego problemu z wyświetlaniem, nie da sie uzyskać lepszy obraz niż jest możliwy. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...