Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić nietypową rangę?

Speedekk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam serwer bukkit, chwilowo na swoim komputerze by po prostu skonfigurować wszystko i wejsc na maszynie na gotowca praktycznie. Chodzi mi o to, że chcialbym zrobić taką range, by admin mógł wziąść sobie /deop i był by w tedy jako gracz, z tym, że mógłby wziąść potem /op. Dla czego ? Ponieważ chciałbym by admini mogli grac też jako normalni gracze, ponieważ mam /kity na przyklad kox co 10 dni ale...nie chce mi sie pilnowac adminow by brali to co 10 dni a nie chce by przedobrzali, po prostu w tedy kiedy bedzie potrzebne adminowanie to daja sobie opa a kiedy nie to /deop, i tu w sumie nie chodzi o same kity, np: czas oczekiwania podczas PVP, wiecie nie chce robic zlej atmosfery na serwerze a adminami sa moi przyjaciele, ktorzy tez normalnie graja i wiecie, chyba ze jest inne wyjscie ? Na przyklad ustawic by wszystkie czasy oczekiwania dzialaly tez dla adminow ? To by było idealne :)

Opublikowano

A możesz po prostu im ustawić specjalnej rangi która miałaby poza tym co gracze tylko opcję kicków, banów i mute? 
Przecież wiadomo że będą wykorzystywać dodatkowe możliwości :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

W PermissionsEx możesz dla poszczególnych graczy dodać uprawnienie do używania konkretnych komend. Tacy admini mogą mieć rangę gracz, normalne kity co 10 dni tylko dodane komendy takie jak /ban; /kick; /mute itp.

Jeżeli chcesz bym Ci odpowiedział lub pomógł - pisz @Frap

Opublikowano

Wielkie dzięki za odpowiedź i macie racje :) Ale jest problem w essentials pogrupowali uprawnienia np:  g:essentials_admin i ja nie wiem kompletnie co tam jest i jak zobaczyc co to daje ? np: g:groupmanager_moderator tego to kompletnie nwm co to daje i jest ciezko ale dobry pomysl macie :) moze wystarczy tylko  wpisac - essentials.ban ? ale da sie sprawdzic te pogrupowane rzeczy pod "g" ? Ale chłopaki dzięki za podpowiedź na prawde :) doceniam :) A macie pomysl jak wlasnie zobaczyc co kryje sie pod tym "g" ?

Opublikowano

Wielkie dzięki za odpowiedź i macie racje :) Ale jest problem w essentials pogrupowali uprawnienia np:  g:essentials_admin i ja nie wiem kompletnie co tam jest i jak zobaczyc co to daje ? np: g:groupmanager_moderator tego to kompletnie nwm co to daje i jest ciezko ale dobry pomysl macie :) moze wystarczy tylko  wpisac - essentials.ban ? ale da sie sprawdzic te pogrupowane rzeczy pod "g" ? Ale chłopaki dzięki za podpowiedź na prawde :) doceniam :) A macie pomysl jak wlasnie zobaczyc co kryje sie pod tym "g" ?

Pod "g" może się kryć "group". Ale nie daję 100% pewności.

Może dla lepszego określenia podasz tutaj wycinek z tej frazy?

Jeżeli chcesz bym Ci odpowiedział lub pomógł - pisz @Frap

Opublikowano
Admin:
    default: false
    permissions: []
    inheritance:
    - moderator
    - g:groupmanager_admin
    - g:bukkit_admin
    - g:essentials_admin
    - g:towny_admin
    - g:vanish_admin

pluginy ktore uzywam: group manager, essentials

I jak zobaczyc co daje na przyklad g:groupmanager_admin ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...