Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania dotyczące nowego sezonu

Loth Sugan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zauwazylem , ze pojawilo sie cos takiego jak rankingowa elastyczna.  Wyglada jak zwykly ranked ale co to dokladnie jest?  Czy te gry juz sie "licza" bo mam poki co 1/10 .

Czy poziom dywizji teraz spada?

u1lc.png
Opublikowano

Flex 3v3 będzie się liczył do elastycznego 3v3, flex 5v5 do elastycznego 5v5, a soloq do soloq. Wszystkie dywizje będą jeszcze resetowane na początku grudnia. Ogólnie nie polecam, bo system dobierania przeciwników jest bardzo słaby. Zasadnicza różnica jest taka, że będzie można grać tu w 5 czy 3, a na solo/duo tylko samemu lub we dwójkę. Poziom dywizji po resecie zawsze spada, może nieznacznie, ale Riot założyło, że gracze powinni się dostawać do niższych dywizji.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Jeżeli w tym flex syfie wbijesz większą dywizje niż dywizja na której skończyłeś sezon - to ten flex ci trochę dzwignie mmr, w przypadku bycia na "minus" twoje mmr w sezonie 7 będzie takie na jakim skończyło sezon 

na pytanie:

"czy opłaca się grać flex-queue?"

- nie, to to samo co normal draft

Opublikowano

To jest coś takiego, że grając flexq masz osobną dywizję i za solo/duoq też masz oddzielną dywizję. Flexq nie opłaca się grać póki tego nie ogarną, bo system potrafi dobrać do poziomu Silver poziom Diamentu, gdzie dywizja nierówna dywizji. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Flexq nie opłaca się grać póki tego nie ogarną, bo system potrafi dobrać do poziomu Silver poziom Diamentu, gdzie dywizja nierówna dywizji.

Bo dywizja soloq nie ma wpływu na flex. Po rozegraniu placementów dobieranie wygląda dużo lepiej.

/edit

Flexq nie opłaca się grać póki tego nie ogarną, bo system potrafi dobrać do poziomu Silver poziom Diamentu, gdzie dywizja nierówna dywizji.

Bo dywizja soloq nie ma wpływu na flex. Po rozegraniu placementów dobieranie wygląda dużo lepiej.

Nie zrozumiałeś mnie. Chodzi mi o to, że np. nawet nie mając dywizji ludzie dostawali diamenty/platyny na flexq, gdzie czasem nie szło ugrać.

Zrozumiałem, ale po placementach gry są dużo bardziej wyrównane ; )

ps ładna sygnaturka

giphy.gif

Opublikowano

Nie zrozumiałeś mnie. Chodzi mi o to, że np. nawet nie mając dywizji ludzie dostawali diamenty/platyny na flexq, gdzie czasem nie szło ugrać.

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...