Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy klient - błędy

hajzynberg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To próbuj najpierw kilku metod, a nie od razu z problemem na forum ... Uruchom jako administrator/naprawi pliki/dodaj grę do wyjątków systemu/wyłącz antywirusa/odpal stary klient jeśli się nowy nie włącza. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Dołączam się do tasiemca!

[...] uruchom ponownie komputer, napisz do wsparcia Rito, zainstaluj ponownie grę, zrób formata [...]

Opublikowano

Zobacz czy nie masz w juz otwartego w procesach, jeśli tak to po prostu wyłącz go tam i włacz sobie na nowo  ;)

Opublikowano

Zobacz czy nie masz w juz otwartego w procesach, jeśli tak to po prostu wyłącz go tam i włacz sobie na nowo  ;)

To wtedy wyskoczyłaby mu informacja o tym, że aplikacja jest już otwarta i działa.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Da się ściągnąć starego klienta?

Odpalasz nowy i na dole po prawej stronie pod logowaniem masz launch legacy client i uruchamiasz starszą wersję.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

To wtedy wyskoczyłaby mu informacja o tym, że aplikacja jest już otwarta i działa.

Właśnie w nowym kliencie tak nie ma, dlatego sprawdzenie i wyłączenie procesu odpowiadającego za Ligę może być rozwiązaniem problemu.

Trochę odejdę od tematu ale nowy klient to dno. Lepiej nie aktualizować

Mam przykrą wiadomość. Dlatego usiądź, weź głęboki wdech, zrób sobie herba... albo nie bo jeszcze się zakrztusisz. Wiem! Przygotuj sobie meliskę na uspokojenie. A więc jesteś gotowy? Przykra wiadomość to:

Zmiana klienta na nowy będzie niedługo nieunikniona, ponieważ zostanie on na stałe zamieniony z aktualnym. Należy również pamiętać, że wszystkie błędy, na które tak sporo osób narzeka również zostaną naprawione w swoim czasie.

Opublikowano

Właśnie w nowym kliencie tak nie ma, dlatego sprawdzenie i wyłączenie procesu odpowiadającego za Ligę może być rozwiązaniem problemu.

To ja mam wtakim razie nowego ale innego niż twój, bo mi wyskakuje normalnie (albo to kwestia systemu [xp pozdrawia ;d ] ) jak nic wyżej nie pomaga to zobacz czy jak odpalisz z folderu z lolem, ew lol.admin (stary) może to coś da ale nic nie gwarantuję bo nie miałem takich problemów :) 

Opublikowano

Gówno a nie klient...

Nie można zmienić masterek podczas champ select

Można, ale jest to strasznie upierdliwe

To prawda, zasłania cały ekran i nie widać kto wybiera, kto banuje, jakie są dostępne picki - tragedia.

343731479829004887779.png

Opublikowano

scieżka do lola\RADS\system\user.cfg

leagueClientOptIn = yes

na

leagueClientOptIn = no

w taki sposób będzie się włączał stary client bez upierdliwego wchodzenia w launcher i klikania tam "run legacy client" - solucja nie moja, znalezione gdzieś na forum lol'a

@topic

Czegoś musi brakować, polecam odinstalować:

- Visual c++ Redistributable paczki

teraz przynajmniej wywali error czego brakuje, a raczej powinien wywalić error

Opublikowano

Gówno a nie klient...

Nie można zmienić masterek podczas champ select

Można, ale jest to strasznie upierdliwe

To prawda, zasłania cały ekran i nie widać kto wybiera, kto banuje, jakie są dostępne picki - tragedia.

Szkoda że mi się zbugowało okno tego, nie mogłem zresetować ani nic, musiałem mecz zdodgować bo bez masterek bym grał

Opublikowano

Trochę odejdę od tematu ale nowy klient to dno. Lepiej nie aktualizować

Mam przykrą wiadomość. Dlatego usiądź, weź głęboki wdech, zrób sobie herba... albo nie bo jeszcze się zakrztusisz. Wiem! Przygotuj sobie meliskę na uspokojenie. A więc jesteś gotowy? Przykra wiadomość to:

Zmiana klienta na nowy będzie niedługo nieunikniona, ponieważ zostanie on na stałe zamieniony z aktualnym. Należy również pamiętać, że wszystkie błędy, na które tak sporo osób narzeka również zostaną naprawione w swoim czasie.

Błędy to jeszcze co innego. Stary klient był lepszy :)

759081466790725720585.png

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...