Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer nie chce się włączyć.

MagicznaBagieta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to tak jak w temacie, tylko trochę tu opisze ten problem. Otóż, gdy włączam komputer (po jakiejś 8/12 godzinnej przerwie) to komputer włącza się jak "traktor", dosłownie. Za pierwszym razem nic, za drugim nic, za trzecim zaczyna coś w komputerze piszczeć, a po chwili włącza się rozruch, włączaja sie wiatraki i komputer się włącza. Dawniej za pierwszym wciśnięciem działa. O co może chodzić? p.s Komputer był czyszczony ok. 1,5 roku temu. Proszę o wypowiedź ludzi znających się na tym, byłbym wdzięczny!

Opublikowano

Podociskaj wszystko na płycie lub wypnij i wepnij wszystko jeszcze raz.

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Opublikowano

Ja robię to sam i jest dobrze. Nie jest to bardzo trudne. A w takim serwisie zapłacisz 100zł albo i więcej. Jeżeli robisz to pierwszy raz to pooglądaj sobie jakieś filmiki na temat tego, na youtube.

Opublikowano

Ja też nie robiłem sprężonym powietrzem :D Nie mam :v Odkurzaczem możesz robić takie miejsca jak radiator (oczywiście odkręcony) albo jakieś wentylatory. Co do suszarki to nie zalecam xD Sam nigdy o czymś takim nie słyszałem, żeby nią robić i dlatego też bym nie próbował.

Opublikowano

Tu jest poprawny sposób na czyszczenie komputera :D https://www.youtube.com/watch?v=MldIH14subI

P.S to jest żart xD

A co do po prawego czyszczenia to możesz sprężarką jak posiadasz, a co do odkurzacza to tylko jak komputer wygląda tak
19baf7bd32de.jpg
Więc nie polecam xD

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...