Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zarobek golda.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że takich poradników jest od cholery w internecie, ale stwierdziłem, że najlepiej będzie jak popytam się tutaj.

Otóż, jestem nowym graczem wowa i nie mam żadnego pojęcia o zarabianiu w tej grze, dlatego też moje pytanie jest takie: Jaki może być najlepszy sposób zarobku dla nowych graczy na najwyższym poziomie (chodzi mi głównie o to, aby był gold na token)? I czy mining'iem byłbym wstanie zarobić w ciągu miesiąca na dodatkowy miesiąc gry? Jak tak to jakie rudy najlepiej kopać?

graphic.png

Opublikowano

Bierz herbalism + mining i farm roslinki/skalki w legionie. Do tego naucz sie profesji cooking i zbieraj recepty z legionu. Z cookingu o dziwo idzie sporo zarobic, zwlaszcza tuz po resecie (sroda).

Opublikowano

@Menddor "Bierz herbalism + mining i farm roslinki/skalki w legionie." Super, ale nie mam dodatku Legion, miałem zamiar go dopiero kupić

graphic.png

Opublikowano

Co tydzien czysc wszystkie raidy Cataclysm 25hc. Z tego jest ok 6k golda tygodniowo z jednej postaci. Dodatkowo karazhan. Z ktorychs mobow wylatuje mote of mana, a polaczenie 10 szt daje primal mana. Na zaludnionych serwerach kosztuje z 200-300 golda, a z jednego raidu zbierzesz kilka sztuk. Poza tym, zbieraj wszystko z garisonu (skalki, kwiatki). Pozniej zostaja stare farmy, np w vale, farmienie transmogow, petow.

Masz jedna postac? Na jakim serwerze grasz? Na maksymalnym poziomie jest znacznie latwiej zarobic, bo ludzie potrzebuja materialow z obecnego dodatku.

Opublikowano (edytowane)

@harcok66 Dzięki za info XDD Co do zarobku, nie musi to być zarobek na AH. A co, aż taka c*****a ekonomia na BL? Jak tak to słabo :/

Skoro twierdzisz że na BL ekonomia kuleje, to powiedz mi jaki realm ma normalną ekonomię

Edytowane przez martix55

graphic.png

Opublikowano

Na BLu zarobisz, lecz jest to znacznie trudniejsze i czasochlonne. Na bardziej zaludnionych realmach o golda jest znacznie latwiej - wiecej kupujach/sprzedajacych.

Jaki serwer wybrac? Silvermoon, kazzak, draenor, outland, ravencrest,

Opublikowano

@Menddor Ok, ok, a czy jest możliwość sensownego zarobku bez używania AH? Czy to własnie na AH robi się najwięcej golda? 

graphic.png

Opublikowano

Na pewno są jakieś farmy czystego golda, tak zwane raw gold farmy, ale są one znacznie mniej efektywne od zarabiania za pomocą domu aukcyjnego. Zawsze możesz połączyć farmienie raw golda (np z czyszczenia starych raidów co tydzień) z farmieniem materiałów/przemiotów i sprzedawaniem tego na AH. Możesz także sprzedawać rzeczy na czacie, ale za pomocą AH jest to szybsze.

Opublikowano

Ja gram na BL od miesiąca i jakoś nie mam problemu z goldem ;P Polecam minning + engi. Po zdobyciu parku tysiecy golda można spokojnie zarabiać na ah nie wychodząc z orgrimmaru.

Feel the beat!

Opublikowano

Jak nie masz legioniu to najlepsza farma jest;

Mist of pandaria (statek kolo wysepki u gory , nie pamietam nazw ale na samej gorze pandari.

Sa na nim dinusie itd. I mini boss.

Do tego dodatek server hop albo podobny.

Kupijesz na ah miksturke "of luck" czyvjakos tak.

Z mobkow leca pety, skrzynki od miskturki i reputacja ktora mozna sprzedac. ;)

Jak zarobisz troche kup sobie mamuta (nie bedziesz musial sie wracac do vendora i sprzedawac.

Da sie zarobic do 10k na godzine

Opublikowano

@PanZeusPotion of Luck czasem nie został usunięty w patchu 7.0 ?

Ta z tego co pamietam ale nadal sprzedaja/maja.

Nom mythic + z lepszyn gearem robisz na 3 skrzynki albo boostujesz to da sie w 1h i 50k zarobic ;) ale chodzi o to ze na pandari latwo z malym lvl i prosto ;) ostatnio w 1h 23454 golda zebralem bez ah + po sprzedaniu repa wyszlo ponad 30