Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płynnie chodzący CS:GO tylko w nocy?

sopel011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie dlaczego gdy gram w godzinach popołudniowych to mam mniejszą płynność gry i mniej fps o jakies 20/30 ? 

Jeżeli gram o 22:00-1 w nocy to mam tych fps wiecej i  mniej mi tnie csa ? 

W cs go mam +110 fps w dzien spada do 100 a w nocy nie spada ponizej 120..

Dlaczego tak sie dzieje wie ktos moze ? Moze to byc wina ze mniej siedzi osob na internecie w miescie i mi dlatego plynniej chodzi ?

imetin_logo.png

Opublikowano

Powody mogą być różne np:

-> Masz ustawione zadania które wykonują się w południe a w nocy komputer już tych zadań do wykonania nie ma [Defragmentacja dysku, skanowania itp].

-> Temperatura Podzespołów.

-> Masz odpalone po prostu więcej rzeczy gdy grasz.

Opublikowano

mysle, ze twoj komputer prowadzi nocny tryb zycia i po prostu w nocy sie lepiej czuje, a po poludniu to on dopiero wstaje i nie jest taki rozbudzony

kawe mu zrob, powinno pomoc

Opublikowano

może dlatego, że już nadchodzi zima i w nocy pizdzi w c**j?

miałem tak w lato, w jesien / zime to nie wazne która godzina fpsy sa takie same

to przez temperature na zewnątrz.

Opublikowano

Możliwe, że w nocy jest chłodniej :P

Wysłane z mojego Lenovo K10a40 przy użyciu Tapatalka

Nice CS:GO Winter Update... oh, never mind.

Opublikowano

może dlatego, że już nadchodzi zima i w nocy pizdzi w c**j?

miałem tak w lato, w jesien / zime to nie wazne która godzina fpsy sa takie same

to przez temperature na zewnątrz.

Możliwe, że w nocy jest chłodniej :P

Wysłane z mojego Lenovo K10a40 przy użyciu Tapatalka

Rada jest jedna. Przywracanie do ustawień fabrycznych

Ogarnij temperatury i bedzie git.

Jeżeli nie macie jakiegokolwiek pojęcia o komputerze czy CS to proszę nie wypowiadajcie się.

// Temat

Pobierz program "Speccy" i powiedz jakie masz temperatury podzespołów w nocy a jakie w dzień.

Opublikowano

Przeczyść komputer może byc tak ,że w nocy nie musi aż tak wyrabiać bo ma dodatkowe chłodzenie.

"Pewność wypisaną mam na twarzy"

Opublikowano

Ale chodiz o ping czy fps?

Sprawdz na net_graphie bo jak pingu to jest mozliwe to ze w tym czasie gra mniej osob

Kantery Strikery !

Opublikowano
W NOCY

Intel Core i3 4170 @ 3.70GHz 35-45  °C skacze 

Haswell 22nm Technology

Motherboard

ASUSTeK COMPUTER INC. B85M-K (SOCKET 1150) 122 °C

Graphics

T24E390 (1920x1080@60Hz)

2047MB NVIDIA GeForce GTX 960 (ASUStek Computer Inc) 23 °C

Storage

931GB Seagate ST1000DM003-1ER162 (SATA) 28 °C

Rano

Operating System

Windows 10 Home 64-bit

CPU

Intel Core i3 4170 @ 3.70GHz 35-45 °C

Haswell 22nm Technology

RAM

8,00GB Single-Channel DDR3 @ 798MHz (10-10-10-28)

Motherboard

ASUSTeK COMPUTER INC. B85M-K (SOCKET 1150) 121-125 °C

Graphics

T24E390 (1920x1080@60Hz)

2048MB NVIDIA GeForce GTX 960 (ASUStek Computer Inc) 30 °C

Storage

931GB Seagate ST1000DM003-1ER162 (SATA) 26 °C

Grałem w nocy od 24-2 i zero ścinek lagów płynnie chodząca gra.

W nocy 

Loss:   0 %

choke: 0 %

sv: 4.2+- 1.0 ms  var 0.019ms ping 53

W dzień

Loss: 0 %

choke: 0 %

sv_ 6,5+- 1.0 ms var 0.024ms ping 45-50

Fps jak patrzę to w nocy do spadku np. 110 to nie mam zadnego laga , a już w dzień jak spadną do 110 to ścinkę mam. 

Mam internet drogą radiowa który nadajnik mam na polu obok. (SATFILM) 

Myślę że jest to problem że inni ludzie koło mnie obciążają ten nadajnik i mi się gra lepiej w nocy. A wy co o tym sądzicie ? Bo temperatury nie mogą wpływać chociaż mam te 120 stopni na płycie...

imetin_logo.png

Opublikowano

Mi się wydaje, że może Ci się tylko to wydawać. Nie śpisz w nocy, przez co śpisz w dzień. Spróbuj w nocy spać i w dzień zagrać.

To tylko moje zdanie. Bo temperatury w dzień i w nocy się nie różnia. 

Wyłącz indeksowanie i automatyczna defragmentacje

Opublikowano

Ping nie wplywa na fps. Fps na ping już tak. Jak masz 10 fps to ping troche wzrasta. Nie znam sie ale jakim k***a cudem ty masz 120 stopni celcjusza na plycie?!?! Ona sie powinna juz dawno stopic albo spalic obwody itp. Zainwestuj w lepsze chlodzenie, powylaczaj wszystkie zaplanowane zadania, przeskanuj kompa antyvirusem ale na twoim miejscu pierdolnal bym hard reseta i pobrac gry w nocy jak spisz. I na milosc boska wypierdol w pizdu to zjebane g****o co jest samo w sobie wirusem czyli Windows 10. Na basewin.pl masz strony z windowsami wszystkimi

Opublikowano

Ping nie wplywa na fps. Fps na ping już tak. Jak masz 10 fps to ping troche wzrasta. Nie znam sie ale jakim k***a cudem ty masz 120 stopni celcjusza na plycie?!?! Ona sie powinna juz dawno stopic albo spalic obwody itp. Zainwestuj w lepsze chlodzenie, powylaczaj wszystkie zaplanowane zadania, przeskanuj kompa antyvirusem ale na twoim miejscu pierdolnal bym hard reseta i pobrac gry w nocy jak spisz. I na milosc boska wypierdol w pizdu to zjebane g****o co jest samo w sobie wirusem czyli Windows 10. Na basewin.pl masz strony z windowsami wszystkimi

Kupilem oryginalnego windowsa 10 z komputerem jakis rok temu , wiec jak cos sie zepsuje oddam na gwarancje i zobacza win 7 np a nie oryginalny win 10 to mi moga nie uznac czasem ? 

imetin_logo.png

Opublikowano

Kupilem oryginalnego windowsa 10 z komputerem jakis rok temu , wiec jak cos sie zepsuje oddam na gwarancje i zobacza win 7 np a nie oryginalny win 10 to mi moga nie uznac czasem ?

Jak zrobisz sobie 2 partycje i na niej zainstalujesz to nie. Jak nievpomoze to usuniesz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...