Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Brak dostępu do internetu - "Problem z konfiguracją protokołu"

DyRoXCraft

Pytanie

Opublikowano

Sprawa wygląda tak, że po włączeniu komputera, jest napisane Sieć 2 Brak dostępu do internetu kiedy włączam narzędzie diagnostyczne windows, rezultat to "problem z konfiguracją protokołu ip" no więc wchodze w cmd wpisuje "ipconfig" wyskakuje 10262fef85633.png, wpisuje ipconfig /release, /renew i /flushdns i nadal nic, próbowałem wyłączyć firewalla i nadal nic.. dopiero po jakiś 5-10 minutach z Sieci 2 zmienia się na Sieć i jest internet.... Proszę o pomoc jak to naprawić??

c50f297fe1f15.png

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

DNS nie maja nic do protokołu, to problem operatora i z nim sobie załatwiaj w czym problem albo gdzie źle wpisałeś. 

Nie zmieniaj DNS bo googlowe są wolniejsze od każdego innego jakie mają polscy ISP. 

p.s. masz bezpośrednie wpięcie do internetu ? 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@ Ktosiu

nie wiem co zrobiłem ale nie ma już tego problemu xD po prostu wyłączyłem hasło logowania do systemu, wyłączyłem firewalla i wyłączyłem wygaszanie ekranu i przeszło xD

c50f297fe1f15.png

Opublikowano

To problem wynika tylko z błędnej konfiguracji protokołu, szukaj problemu i popraw 

Opublikowano

A nie usypiałeś czasem albo hibernowałeś kompa? Niektóre karty przy załączonym trybie oszczędności energii maja problem się uruchomić od razu.  

Opublikowano

Sprawa wygląda tak, że po włączeniu komputera, jest napisane Sieć 2 Brak dostępu do internetu kiedy włączam narzędzie diagnostyczne windows, rezultat to "problem z konfiguracją protokołu ip" no więc wchodze w cmd wpisuje "ipconfig" wyskakuje 10262fef85633.png, wpisuje ipconfig /release, /renew i /flushdns i nadal nic, próbowałem wyłączyć firewalla i nadal nic.. dopiero po jakiś 5-10 minutach z Sieci 2 zmienia się na Sieć i jest internet.... Proszę o pomoc jak to naprawić??

Jeśli tak się dzieje, to weź proszę zmień DNS na 8.8.4.4 i wtedy powinno zadziałać.

U mnie tak się działo, więc postanowiłem zmienić sobie DNSa i wtedy śmigało.A zmienić i wypróbować ten sposób nie zaszkodzi niczemu i nikomu. 

Pozdrawiam

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...