Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Postacie na mida i topa

TR!K3R

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio szukam postaci na mida mam już cassio i bardzo dobrze mi się nią gra ale wiadomo lepiej mieć coś w zapasie... Mam 5k ip i kupiłem już talona niby ok po tych zmianach ale dla mnie ta postać jest strasznie useless. Więć chcę sprzedać talona i kupić jedną z tych postaci.

Ahri

Viktor

Orianna na mida

Lub Jayce albo Fiora na topa.

Nie wiem którą z tych postaci kupić może ktoś się wypowie :)

8816414724839291359194.png

Opublikowano

Viktor - jest ok, mocny late, szybki clear, teoretycznie nie możesz zostać zoutfarmiony przez enemy midlanera, lecz wymaga on praktyki szczególnie gdy jesteś mniej doświadczonym graczem (laser). 

Orianna -  aoe ulcik dobrze rzucony wygrywa teamfight, również wymaga ona trochę praktyki. Ma tak samo clear linii, shielda oraz aoe dmg.

Ahri - Assasin, mobilny, posiada clear. 3 Dashe na ulcie zapewniają Ci dojście/ucieczke do/od przeciwnika.

Jayce - Mocny burst oraz poke. Slow, 'odrzut' na młocie.

Fiora - nie wiele tu się rozpisywać tak jak w przypadku jayce'a. Dash/ Heal na ulcie/ True dmg z pasywki/ Parowanie spelli autoataków z W.

Z 5 tych postaci wybrałbym Jayce'a na topa lub Viktora na mida. Równie dobrze mógłbyś iść mida jaycem.

Nie graj by wygrać...

Graj by stać się lepszym .

Opublikowano

Ja polecam Ci Oriannę, obecnie IMO na low elo jest cudowna.

Niby nie ma strikte escape, ale może z "daleka" robić bardzo dużo, no i ma shielda, którym może w całkiem dobry sposób operować. Z doświadczenia wiem, że raczej ciężko przegrać nią linię, bo jest bardziej defensywna. W TF jest bardzo przydatna, szczególnie przez swoje ulti - w late i mid game ma krótkie cooldowny, co pozwala na zadanie dużego DMG w niedużym czasie.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Imo orianna będzie dobrym wyborem.

Przyjemne lasthity z autoataków dzięki pasywce, przyjemny range, dobre przeliczniki i przede wszystkim bardzo dużo AOE obrażeń.

giphy.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Orianna - mój main. Ponad 120 gierek nią.

Cały czas jest silna, czy to w early, mid game czy late.

Dobre combo może wygrać teamfight.

Co tu jeszcze dodać...

Q+W+aa= 1/2 hp w early.

Polecam ją gorąco, ale jeżeli ona Ci się nie podoba to nie wiem ;pp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...