Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagły spadek wydajności w grach

WalecznyChomik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki oto problem.
Komputer stoi u mnie w domu nowy, od 3 dni. I wczoraj ten problem się pojawił, a jaki? A no nagły spadek wydajności w grach, ustawiłem sobie w BIOSie jeden z trybów OC (nic samemu, są 3 wybory, oszczędzanie energii, normalny oraz optymalny ASUSa pod performance - ten ustawiłem). No i grałem tak sobie normalnie, CS:GO ustawienia pod niskie, ok. 400fpsów na DM, tutaj daje link do filmu jak jeszcze wszystko działało.

No i grałem tak sobie, potem wyłączyłem komputer i gdy odpaliłem go z powrotem wszystko wyglądało w porządku, no i w sumie wygląda. Ale jak wszedłem do gry H1Z1 gdzie wcześniej miałem ok. 90 FPSów to teraz mam 20...

Nie wiem czy to przyczyna RAMu, GPU, CPU czy jeszcze czegoś innego.

Instalowałem sterowniki do karty na nowo i nic się nie poprawiło, ustawiałem domyślne taktowania CPU za pomocą przycisku na płycie głównej, proszę o porady.

Poniżej mój sprzęt oraz SSy z programów pomiarowych, proszę o porady, bo czuje się jakbym korzystał z integry. Problem raczej nie ma nic wspólnego z temperaturami, bo po nocy nieużywania PC jest wciąż to samo.

I5 6600k
Asus MAXIMUS VIII HERO
MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8GB
G.Skill Ripjaws V DDR4 16GB 3200Mhz
Thermaltake Smart SE Modular 630W
Windows 10 Home

PS. np. W wiedźminie FPSy spadły o ok. 20-30, a w H1Z1 aż 60...

post-508595-0-61772500-1479382227_thumb.png

post-508595-0-14774600-1479382233_thumb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...