Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z kompilacja binki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z kompilacją binki jakieś pomysły? pozdrawiam!

og81yp9gcf0v.jpg

1535oc2.jpg

homepage04.jpg

___ __ _ _ ____ ____ __ ____ __
/ __) / \ ( \/ )( __)(__ )/ \(__ )/ \
( (_ \( O )/ \/ \ ) _) / _/(_/ / / /(_/ /
\___/ \__/ \_)(_/(____)(____)(__) (_/ (__)

Opublikowano

og81yp9gcf0v.jpg

1535oc2.jpg

Po 1 nigdy nie rób edycji w plikach c/c++ za pomocą dennego notepada jak to robi większość... 

Po 2 widzę że masz sporo błędów oraz widzę że kompilujesz sourcową binkę, pewnie novaline więc od razu na starcie Ci mówię, odpuść sobie i wejdź do mojego profilu, tam znajdziesz temat o bince Terenzo.

Po 3 bez urazy ale ten cały kod jak i wyższy jest debilny, weź to proszę zrób tak:

https://scr.hu/r2mkJw

Problem zniknie.

Ponadto, jeśli cokolwiek robisz, rób to proszę poprzez edytowanie całego projektu, bo Visual Studio nie powstał tylko do kompilacji lecz edytowanie, tworzenie projektów.

Pozdrawiam

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

og81yp9gcf0v.jpg

1535oc2.jpg

Po 1 nigdy nie rób edycji w plikach c/c++ za pomocą dennego notepada jak to robi większość... 

Po 2 widzę że masz sporo błędów oraz widzę że kompilujesz sourcową binkę, pewnie novaline więc od razu na starcie Ci mówię, odpuść sobie i wejdź do mojego profilu, tam znajdziesz temat o bince Terenzo.

Po 3 bez urazy ale ten cały kod jak i wyższy jest debilny, weź to proszę zrób tak:

Problem zniknie.

Ponadto, jeśli cokolwiek robisz, rób to proszę poprzez edytowanie całego projektu, bo Visual Studio nie powstał tylko do kompilacji lecz edytowanie, tworzenie projektów.

Pozdrawiam

Po 1 nie bądź taki cwany.

Po 2 Notepad jest dobrym edytorem pod source tylko trzeba go umieć odpowiednio przygotować -,-

Po 3 Binka terenza jest c*****a, po twoich poprawkach dalej będzie c*****a ;v

Opublikowano

Notepad++ jest dobrym edytorem pod source? Że co? To chyba może powiedzieć tylko osoba która nie umie obsługiwać VS. Notepad++ ma z 5MB ? I można w nim edytować praktycznie wszystkie rodzaje plików. VS ma z 12GB(?) w wersji tylko do C++. Więc chyba ten Notepad++ nie może być taki dobry?

Opublikowano

og81yp9gcf0v.jpg

1535oc2.jpg

Problem zniknie.

Pozdrawiam

Po 1 nie bądź taki cwany.

Po 2 Notepad jest dobrym edytorem pod source tylko trzeba go umieć odpowiednio przygotować -,-

Po 3 Binka terenza jest c*****a, po twoich poprawkach dalej będzie c*****a ;v

Hahahahaa padłem xD 

Stary co Ty ćpałeś to nie wiem ale notepad++ służy do edycji plików txt który może maxymalnie otworzyć 1gb plik choć można nawet 2gb ale będzie kłopot :D 

Notepad nie ma intelisense oraz nie można sobie podglądnąć dowiązań funkcji jak to jest w Visualu a Visual jeszcze przede wszystkim przewiduje błędy co notepad nie ma, gdy coś nie pasuje to podkreśla się na czerwono w Visualu i wiele innych ciekawych funkcji ma Visual, który notepad nigdy nie będzie posiadał i więcej tak jak UP napisał, nieumiejętność posługiwania się VS = odpuść sobie metina.

Co do binki Terenzo, nie jest ch**owa i większość z nich korzysta oraz powiem Ci tak to co poprawiłem wrzuciłem w osobnym packu :D 

Po Twoim poście, odpuszczam pomaganie bo nic z tego nie będzie amatorku.

No ale jeśli już zechcesz rozwiązanie Twojego problemu, to zrób to tak:

http://wklej.org/id/2957034/

I skompilujesz sobie.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Poradziłem sobie inaczej, nie wiem dlaczego na tym forum jest tak że się nawzajem wyzywacie/oczerniacie co jest z wami nie tak ? Post użytkownika PleSX nic nie wnosi do tematu. Ale tutaj panuje chaos co się stało ze starym i dobrym mpc ?

homepage04.jpg

___ __ _ _ ____ ____ __ ____ __
/ __) / \ ( \/ )( __)(__ )/ \(__ )/ \
( (_ \( O )/ \/ \ ) _) / _/(_/ / / /(_/ /
\___/ \__/ \_)(_/(____)(____)(__) (_/ (__)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...