Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bas trzeszczy

KeragosPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z moimi słuchawkami a dokładnie po włączeniu jakiej kolwiek muzyki z bassami okropnie trzeszczy, jest to na prawdę bardzo uciążliwe, pytanie czy da się naprawić? Nie mam już na nie gwarancji więc najwyżej kupię nowe ale może coś da się jeszcze zrobić. Po przytrzymaniu tej "foli" wewnątrz słuchawki przestają trzeszczec w jednej słuchawce, tutaj zdjęcie od srodka. https://zapodaj.net/9058b11fd26df.jpg.html

Opublikowano

Sterowniki masz zainstalowane? Może twoje słuchawki nie obsługują dźwięków na takiej częstotliwości.

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Pewnie posypało ci się zawieszenie membrany. Sprawdź czy ten uszkodzony głośnik ma większe luzy niż ten sprawny, jeśli tak to spróbuj wzmocnić ten uszkodzony

5883373633_0bd61e6911.jpg

Opublikowano

Tak jest zawsze przedmiot zawsze ma wytrzymac tyle na ile ma gwarancje. Jak wytrzyma dłużej to cud. Mialem tableta z gwarancja na baterie pol roku. I co sie stalo po pol roku bateria padla i koniec. Wiec wątpię aby dalo sie to naprawic.

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Opublikowano

@kamyrdol31 to są hyperx ;D więc raczej tu nie o to chodzi zwłaszcza że wcześniej obsługiwaly wszystko pięknie. @xbow1 problem w tym że oba nie działają poprawnie , przestały działac od momentu kiedy pociagnalem za kabel który się oderwal, potem go przylutowalem ale właśnie zaczął się ten problem.

Opublikowano

@kamyrdol31 to są hyperx ;D więc raczej tu nie o to chodzi zwłaszcza że wcześniej obsługiwaly wszystko pięknie. @xbow1 problem w tym że oba nie działają poprawnie , przestały działac od momentu kiedy pociagnalem za kabel który się oderwal, potem go przylutowalem ale właśnie zaczął się ten problem.

Kabel lutowałeś w muszli czy gdzieś indziej? Mówiłeś, że po przytrzymaniu folii problem ustaje... chodzi Ci o membranę taką jak tutaj: http://cdn.head-fi.org/5/50/50a510b1_PB060367.JPG ?

I nie słuchaj się tych geniuszy co Ci piszą, że sterowników nie masz do słuchawek... boże co za bełkot.

Opublikowano

@qiuas

Tak chodzi o tą membranę.

Jakiś pomysł co może być na rzeczy?

Ale jej nie należy przytrzymywać bo to dzięki niej jest wytwarzany dźwięk... nic dziwnego, że trzeszczenie/pierdzenie ustało skoro nie miało jak powstać. 

Gdzie lutowałeś ten kabel, w którym miejscu? Dobrze to zalutowałeś? Mogłeś na odwrót zalutować itd. nie wiem jakie są twoje umiejętności.

Edit: Mam też nadzieję, że nie rozbierałeś nic więcej bo mogłeś coś uszkodzić... np. chociażby przy dotykaniu membrany... jest to bardzo cienka folia i dość łatwo ją uszkodzić/oderwać.

Opublikowano

Niech wymieni na nową ( kupić używane np zepsute ) albo kupi słuchawki nowe a nie wymyśla jak poprawić czy naprawić, nie może sam naprawić takiej usterki. Po problemie z trzeszczeniem. 

Lutowanie nie powoduje trzeszczenia, zmiana w fazie dla głośnika też. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Niech wymieni na nową ( kupić używane np zepsute ) albo kupi słuchawki nowe a nie wymyśla jak poprawić czy naprawić, nie może sam naprawić takiej usterki. Po problemie z trzeszczeniem. 

Lutowanie nie powoduje trzeszczenia, zmiana w fazie dla głośnika też. 

Z tym lutowaniem chodziło mi raczej o to, że może lutował w środku muszli i mógł nagrzać membranę (folia + ciepło = zgon). Chociaż raczej dość ciężko to zrobić to nie wolno tego wykluczać.

Opublikowano

To już jego problem że lutując uszkodził membranę czy cewki , widocznie ocierają o ścianki magnesu po przegrzaniu. 

Jak pisałem wcześniej wymienić tylko jedną wkładkę albo nowe słuchawki. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ok, dzięki za pomoc, postaram się to wymienić, a co z tego wyjdzie to zobaczymy, co do lutowania to chyba nie powinno być problemu, na co dzień lutuje np. kondensatory na płytach głównych i raczej nie powinno się tam nic zepsuć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...