Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwszy wybór maszyny na serwer Minecraft

Speedekk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, piszę tutaj, ponieważ mam dosyć prowadzenia serwera bukkit na moim komputerze ze względu na to, że nie zostawie go 24/h a nikt na serwer, który nie jest 24/h nie wiejdzie :(. Początkowo nie spodziewam sie wielu osób, dla tego piszę z pytaniem czy 1 GB serwer ramu z hostingu LVL up wsytarczy ? Maja dyski ssd podobno i procki intel xeon, dodatkowo dodaja item shop i sklep sms. Mój serwer nie opierałby sie o skomplikowane pluginy i kilka światów. Oczywiście ilość osób chciałbym tak, żeby 20 się zmieściło to by było dobrze. Chyba, że polecacie inna stronę do wykupienia od niej hosta ? Proszę o odpowiedź, z góry dziękuje :) Treaz podam dodatkowe informacje, może ktoś byłby chętny wejść na tego typu serwer :) Moim założeniem jest odbudować "stare czasy" pamietacie czasy "chest shop", sprzedawania, kupowania dzialek za kase, cuboidy za kase liczone na ilosc kratek ?, sethomy itd...Brakuje mi tego i zakładam tego typu serwer :) taki "survival" z dodatkiem dropa typu exp z cobla ale rudy normalnie sie wykopywałoby. Technicznie pluginy juz prawiutko gotowe i przyzwolenia dla graczy sa odpowiednio dodane wraz z kitami, losowy tp, itd...Mapa zrobiona jest, brakuje jeszcze pluginow na anty xrey itd...i to tez chcialbym mniec bynajmniej na to...Przepraszam ze zrobilem przy okazji mini reklame ale fajnie by bylo jak by na serwer weszla chociaz 1 nieznana mi osoba :)

Pluginy:

AuthMe-5.2-SNAPSHOT-legacy

AutoMessage

ChestShop

Clearlag

Essentials-2.x-SNAPSHOT

EssentialsChat-2.x-SNAPSHOT

EssentialsGroupManager

EssentialsSpawn-2.x-SNAPSHOT

LWC

original-EssentialsGeoIP-2.x-SNAPSHOT

OtherDrops

Rlb

TreasureChest

Vault

worldedit-bukkit-6.1.3

worldguard-6.1.2

Opublikowano

Enderchest.pl ma duzo lepsze ceny..hmm w tedy to za 15 zl to 2 GB ok, ale pytanie, czy na pewno tam lagów nie ma ? W tedy bym wybrał serwer spigot na mc 1.10 i te pluginy co mam by bylo ok do tego ? Jesli chodzi o zakres cenowy to 15 zl jest to maksymalna kwota, poniewaz na razie to na zarobek z serwa liczyc nie bede w sensie no nie moge sie doczekac jak chociaz minimalna wspomoge dostane od graczy no bo na serwer w mc ciezko mi bedzie przeznaczyc wiecej jak 15 zl  xD , mam nadzieje, jak dobrze zorganizuje ze by wypalilo. A tak po za tym macie pomysly jak zareklamowac serwer ?

Tylko co do serwera spigot, mam nadzieje ze pluginy da sie wgrywac samemu, bo biore opcje bez gotowej paczki

Opublikowano

Ok, dzieki wielkie za pomoc :) No to od piatku no bo szkola xD Czas zabrac sie za robote :) Tak smiechem zartem, na poczatku mialem zamiar wogle wziasc 700 MB haha, jak tak czytam, jaki ja glupi bylem xD Jeszcze raz wielkie dzieki :)

A tak wogle, sa jakies kody rabatowe dostepne teraz na ednerchest.pl ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...