Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Curse vs Teamspeak 3

GhaosH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dla mnie TeamSpeak3 nie ma konkurencji, wystarczy znaleźć tylko dobry oraz stabilny serwer.

Z komunikatora TS3 korzystam od 6-7 lat i jestem bardzo zadowolona. :-) 

Opublikowano

Jeżeli z tych dwóch komunikatorów miałbym wybierać, to Teamspeak 3 ma więcej zastosowań, opcji etc, ale z drugiej strony łatwiej spotkać i gadać w Lidze Legend na cursie, więc bywa różnie. :P

TS3 z ludźmi, z którymi grasz, Curse Voice warto mieć zainstalowane na wszelki wypadek. :P

Discord też jest spoko, ostatnio zacząłem go używać i jest bardziej przejrzysty od TS3, aczkolwiek nie wiem czy lepszy.

Opublikowano

Curse Voice używam jako hm, komunikator ze streamerami, których obserwuje czy tam jakieś konkursy są albo np. o live kiedy jest żeby się dowiedzieć. Team Speak o wiele lepszy, Curse nie używa się jako tako do komunikacji teamowej, a jak sama nazwa wskazuje Team Speak - drużynowa rozmowa, lepszy i pewniejszy.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Wiekszosc uzywa tsa, nie ma sensu sie przestawiac, dla malej grupy osob curse moze byc ciekawszy/wygodniejszy ale mnie tylko wkurwial przez dlugi czas. TS imo better

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

TEAMSPEAK CZY CURSE

Przede wszystkim pragnę was rozczarować. Teamspeak wcale nie jest bogatszy w funkcje ani nie jest prosty w obsłudze dla osoby, która na codzień korzysta jedynie z przeglądarki internetowej. I bardzo ważna uwaga, serwer Teamspeak jest płatny (O tym dalej). Można lecz powiedzieć, że Teamspeak i Curse są aktualnie na podobnym poziomie funkcyjności. Zacznijmy od tego, że Teamspeak wyglądem przypomina stare programy z 2000 roku. Więc Curse raczej tutaj wygrywa, ponieważ jego układ jest prosty, przejrzysty i stylizowany na dzisiejsze standardy. Dzielni obrońcy Teamspeaka, czy dalej twierdzicie, że Teamspeak jest lepszy? Pewnie tak, ponieważ wygląd to nie wszystko. W takim razie lecimy dalej. Czat na Teamspeaku jest mało widoczny i mało kto zwraca na niego uwagę. Rozmawiałem z masą ludzi i mało kto zauważył, że ktoś wysłał wiadomość. Dlatego wraz ze znajomymi używamy "Zaczepek" (Poke) bo to jedyna opcja aby ktoś zwrócił na to uwagę. Niestety uciążliwe jest komunikowanie się za pomocą tego. Curse natomiast jest czymś na wzór Teamspeaka połączonego ze Skype. Oznacza to, że posiada system znajomych, do których możemy pisać w każdym momencie. Przydatna jest tutaj darmowa aplikacja Curse, za pomocą, której możemy komunikować się w dowolnym momencie. I wiecie co? Aplikacja jest darmowa a aplikacja Teamspeak jest płatna i wygląda jeszcze gorzej niż na komputerze. :) Przejdźmy do funkcji serwerów. Tutaj w zasadzie oba programy działają podobnie z tym, że w Curse każdy może mieć swój własny serwer za darmo i może w nim tworzyć rangi, pokoje, zmieniać kolory nicków. Czat w Curse jest czymś czego naprawdę brakuje mi w Teamspeaku. Wiecie, że wrzucając link do filmiku na Youtube nie musicie otwierać nowego okna przeglądarki? Po wrzuceniu linku wyświetlany jest od razu prostokąt z możliwością oddtworzenia filmu. Zrobiliście Screena lub chcecie komuś pokazać jakąś grafikę lub zdjęcie? Wystarczy przeciągnąć na czat i grafika może zostać podziwiana przez wszystkich. Curse stale się rozwija. Pamiętam jak wyglądam parę lat temu... w porównaniu z tym co jest dzisiaj to naprawdę wielki postęp.

Niestety, również jestem zmuszony korzystać z Teamspeaka, ponieważ połowa znajomych nie ma problemu z tym, żeby się przenieść a druga część ma gdzieś te wszystkie opcje i dlatego korzystają z Teamspeaka. Również wspominam te wszystkie lata spędzone z tym programem ale jeśli jest coś co zawiera przydatne mi funkcje to czemu by się na to nie przenieść?

Opublikowano

z kimś coś załatwić odnośnie wymian, sprzedaży w grach itd. nie spotkałem się nigdy że ktoś powiedział "nie mam ts" chyba ze scammer jakiś którego łatwo można wyczuć jedyny minus ts jest tym, że można wdepnąć w gówno jak wejdzie się na jakiegoś ts gdzie niekompetentna osoba ma admina :)

curse voice mało kto ma na komputerze więc ts lepsiejszy :D

Lucifer-Morningstar-lucifer-fox-38981577

Opublikowano

z kimś coś załatwić odnośnie wymian, sprzedaży w grach itd. nie spotkałem się nigdy że ktoś powiedział "nie mam ts" chyba ze scammer jakiś którego łatwo można wyczuć jedyny minus ts jest tym, że można wdepnąć w gówno jak wejdzie się na jakiegoś ts gdzie niekompetentna osoba ma admina :)

curse voice mało kto ma na komputerze więc ts lepsiejszy :D

Myślę, że łatwo odróżnić serwer prowadzony przez niekompetentną osobę od takiego gdzie można się osiedlić.

Parę czynników: wygląd serwera, masa gildii z minecraft-a, ilość osób oraz czas uptime. 

Jeśli wchodzisz i od góry do dołu masz same gildie z minecraft-a nie ma bata, że jest to porządny serwer - prowadzony przez normalnego Właściciela. Są to serwery pod ilość, a nie jakość.

TEAMSPEAK CZY CURSE

Przede wszystkim pragnę was rozczarować. Teamspeak wcale nie jest bogatszy w funkcje ani nie jest prosty w obsłudze dla osoby, która na codzień korzysta jedynie z przeglądarki internetowej. I bardzo ważna uwaga, serwer Teamspeak jest płatny (O tym dalej). Można lecz powiedzieć, że Teamspeak i Curse są aktualnie na podobnym poziomie funkcyjności. Zacznijmy od tego, że Teamspeak wyglądem przypomina stare programy z 2000 roku. Więc Curse raczej tutaj wygrywa, ponieważ jego układ jest prosty, przejrzysty i stylizowany na dzisiejsze standardy. Dzielni obrońcy Teamspeaka, czy dalej twierdzicie, że Teamspeak jest lepszy? Pewnie tak, ponieważ wygląd to nie wszystko. W takim razie lecimy dalej. Czat na Teamspeaku jest mało widoczny i mało kto zwraca na niego uwagę. Rozmawiałem z masą ludzi i mało kto zauważył, że ktoś wysłał wiadomość. Dlatego wraz ze znajomymi używamy "Zaczepek" (Poke) bo to jedyna opcja aby ktoś zwrócił na to uwagę. Niestety uciążliwe jest komunikowanie się za pomocą tego. Curse natomiast jest czymś na wzór Teamspeaka połączonego ze Skype. Oznacza to, że posiada system znajomych, do których możemy pisać w każdym momencie. Przydatna jest tutaj darmowa aplikacja Curse, za pomocą, której możemy komunikować się w dowolnym momencie. I wiecie co? Aplikacja jest darmowa a aplikacja Teamspeak jest płatna i wygląda jeszcze gorzej niż na komputerze. :) Przejdźmy do funkcji serwerów. Tutaj w zasadzie oba programy działają podobnie z tym, że w Curse każdy może mieć swój własny serwer za darmo i może w nim tworzyć rangi, pokoje, zmieniać kolory nicków. Czat w Curse jest czymś czego naprawdę brakuje mi w Teamspeaku. Wiecie, że wrzucając link do filmiku na Youtube nie musicie otwierać nowego okna przeglądarki? Po wrzuceniu linku wyświetlany jest od razu prostokąt z możliwością oddtworzenia filmu. Zrobiliście Screena lub chcecie komuś pokazać jakąś grafikę lub zdjęcie? Wystarczy przeciągnąć na czat i grafika może zostać podziwiana przez wszystkich. Curse stale się rozwija. Pamiętam jak wyglądam parę lat temu... w porównaniu z tym co jest dzisiaj to naprawdę wielki postęp.

Niestety, również jestem zmuszony korzystać z Teamspeaka, ponieważ połowa znajomych nie ma problemu z tym, żeby się przenieść a druga część ma gdzieś te wszystkie opcje i dlatego korzystają z Teamspeaka. Również wspominam te wszystkie lata spędzone z tym programem ale jeśli jest coś co zawiera przydatne mi funkcje to czemu by się na to nie przenieść?

Odniosę się do paru punktów. Nie widać, że wiadomość ktoś do Ciebie wysłał? Ja osobiście nie mam takiego problemu bo gdy słyszę "pik", ikonka TS-a zaczyna mi się świecić na żółto to od razu wiem, że otrzymałam wiadomość - zwłaszcza, że chat na samym TS również się świeci na żółto. Nie zdarzyło mi się rozmawiać z kimkolwiek przez poke-y, a dziennie rozmawiam z setkami osób. Co z tego, że wyświetla się normalne okienko? Od kilku lat praktycznie z każdego forum, komunikatora wolałam przejść w drugą kartę niż oglądać przez tą stronę/ program gdzie ktoś mi to wysłał. Jak sobie gdzieś puszczę w tle to mogę przejść do rzeczy, które wcześniej robiłam. Co do zdjęć. No kolego na TS też możesz wrzucić plik, który każdy może pobrać i 'podziwiać'. Jeśli chodzi o darmowe TS-y tutaj też nie masz racji bo są strony, które umożliwiają ludziom mieć swój własny serwer za darmo, ba! Nawet możesz tworzyć kanały, rangi, kolory, ikonki. Wszystkie Twoje argumenty może i są prawidłowe ale jak dla mnie dalej nie wymieniłeś czegoś co jest lepsze niż w TS.

Dalej pozostaję zdania, że komunikator TS3 jest o wiele lepszy i ciekawszy.

Opublikowano

Team-Speak jest ciekawszy.

Wiesz dlaczego?

Jest o wiele większa grupa osób,korzystająca z tego programu.

Chcesz rozmawiać sam ze sobą,rozmawiaj na tym "Curse",ja nie słyszałem nawet o tym programie.

zresztą ważne,żeby mieć z kim rozmawiać nie ważne gdzie to robisz  ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...