Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy jak ogarniam C++

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam pytanie czy dam rade sobie w unity , jeżeli potrafie C++ Zdaje sobie sprawę że W Unity używa sie C# albo JS ale czy C# Różni się od c++ Czy lepiej się wziaść za Unreal Engine , Cry Engine

Opublikowano

Witam,

Więc, uważam, że dowiesz się jak spróbujesz. :)

Jak dobrze radzisz sobie w C++ to przesiadka na inny język nie powinna być wyzwaniem.

giphy.gif

Opublikowano

Popieram zdania wyżej.

C++ różni się nieznacznie od C#, także przesiadka z C++ na C# nie powinna być dla Ciebie problemem.

Zawsze warto spróbować swoich sił, tym bardziej że Unity3D jest darmowe, więc nic nie tracisz, a może coś z tego wyjdzie.

Ja również zaczynałem od C++ i dzięki temu przesiadka na C# nie była dla mnie wyzwaniem, a poza tym C++ ułatwił mi poznawanie innych języków jak PHP czy JS :)

Próbuj :)

Opublikowano

Jeśli umiesz programować w jednym języku, przesiadka na inny nie będzie stanowić dla Ciebie większego problemu. Większość zasad jest taka sama, największe różnice są w składni, lecz i one nie są gigantyczne w przypadku tych dwóch języków. Dodatkowo polecam nie uczyć się C# od podstaw, bo podstawy programowania już znasz, wiesz co to zmienna, pętla klasa itp. Zobacz jakie są różnice w tych językach, zacznij od różnic składniowych i pisz programy. Koduj, koduj i jeszcze raz koduj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...