Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Bóg honor ojczyzna" ?

ShastaMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czeeesc.Tak się zastanawiam czy te hasło "Bóg honor ojczyzna" ma sens.

Oglądalem sobie marsz niepodleglosci i większosc lysych narodowcow to wykrzykiwalo ;P

Czy to ma sens ?

Honor rozumiem.

Ale Bóg i ojczyzna razem ?

Mam na mysli ze chodzi im o patriotyzm.

Patriotyzm nakazuje zabijanie przeciwnikow ojczyzny podczas wojny w celu jej obronienia.

No ale Bóg chrzescijański zakazuje zabijania przeciez ...

Co o tym sądzicie ?

ie068n.jpg
Opublikowano

Tak samo można się zastanawiać nad honorem, a co ze zdradą dla ojczyzny ? Całe to hasło przepełnione patosem jest pełne nieścisłości.

Opublikowano

podobno jeżeli żołnierz zabija w obronie czegoś kogoś to nie jest to grzechem

Jasne, zabijanie milionów heretyków też nie było grzechem, bo to byli heretycy. Może nie kierujmy się religią przy wyborze, kogo można zabić, a kogo nie.

Opublikowano

Przecież to są zwierzęta nawet nie wiedzą co te słowa znaczą zależy im tylko na wspólnym napierdalaniu się po mordach,żeby im adrenalina skoczyła na tych wszystkich marszach.

DhyEdvI.gif

Opublikowano

podobno jeżeli żołnierz zabija w obronie czegoś kogoś to nie jest to grzechem

Jasne, zabijanie milionów heretyków też nie było grzechem, bo to byli heretycy. Może nie kierujmy się religią przy wyborze, kogo można zabić, a kogo nie.

Powiadasz miliony? Kto i kiedy?

Deus vult

Opublikowano

Dokładnie, nawet w Bibli jest fragment gdy Bóg nakazuje zabić kogoś gdy ten coś zrobi, już nie pamietam dokładnie co, ale możecie se googlować.

Poza tym nawet biorąc na logike jak żołnierz broniący kraju widzi, że szarżuje na niego jakiś kozojebca to co ma stać i się patrzeć aż go powieszą na własnych jajach? 

Opublikowano

Czeeesc.Tak się zastanawiam czy te hasło "Bóg honor ojczyzna" ma sens.

Oglądalem sobie marsz niepodleglosci i większosc lysych narodowcow to wykrzykiwalo ;P

Czy to ma sens ?

Honor rozumiem.

Ale Bóg i ojczyzna razem ?

Mam na mysli ze chodzi im o patriotyzm.

Patriotyzm nakazuje zabijanie przeciwnikow ojczyzny podczas wojny w celu jej obronienia.

No ale Bóg chrzescijański zakazuje zabijania przeciez ...

Co o tym sądzicie ?

Bog blogoslawi wojny obronne ;)

Nie zabijaj odnosi sie do tego abys od tak nikogo nie zabijal a samoobrona to co innego " Oko za oko, zab za zab"  :D

Opublikowano

Bóg to chyba bardziej zeby cie bronil podczas walki. (zeby ludzie walczyli o ojczyzne)

Honor no to wiadomo zajebac tam germancow (czyli wygrana)A ojczyzna to kraj dziecinstwa w ktorym sie urodziles i ktory kochasz.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Nie zabijaj odnosi sie do tego abys od tak nikogo nie zabijal a samoobrona to co innego " Oko za oko, zab za zab"  :D

Bóg nie ma nic przeciwko zabójstwu w samoobronie ( a no i w obronie wiary, dręczenie niewiernych też jest spoko )

Opublikowano

Nie zawsze obrona ojczyzny przed wrogami = zabijanie ich. Tych darmozjadów, którzy się pchają do europy nie trzeba zabijać by nie zdemolowali kraju. Wystarczy postawić wysoki mur z drutem elektrycznym i ojczyzna będzie obroniona bez ofiar.

Ale faktycznie jeśli żołnierze bronią ojczyzny i zabijają tylko w przypadkach obrony własnej lub nie mają innego wyjścia np. (bo inaczej sami zginą) to to nie jest grzech.

Cyrk.png

Opublikowano

Honor no to wiadomo zajebac tam germancow A Honor to wygrana.

Gdzie takich debili produkują? xD. Wreszcie wiem, czemu nacjololo to banda kretynów.

Opublikowano

Jeśli nie jesteś pseudopatriotą to ma.

Wysłane z mojego Lenovo K10a40 przy użyciu Tapatalka

Nice CS:GO Winter Update... oh, never mind.

Opublikowano

To 'powiedzenie' wywodzi się ze średniowiecza, gdzie był ogromny nacisk na religię. Było to, jeśli się nie mylę, jedno z najważniejszych haseł w Polsce. Stąd Bóg.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...