Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzedam plugin na SMS Shop w Minecrafcie

goukan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, ostatnio miałem okazję napisać dla jednego użytkownika tego forum plugin na SMS Shop w minecrafcie. Jako, że już po mojej skończonej pracy odmówił kupna, wstawiam go tu, mając nadzieje, że ktoś może się jednak skusi.

O co chodzi?

Jest to plugin SMS Shop w grze minecraft z możliwością wybrania czy chcemy, aby lista ofert pojawiała się na chacie czy w specjalnym inventory. Jest rozszerzalny pod każdą usługę (oczywiście wcześniej muszę zaimplementować z tego powodu, że nie mam dostępu do wszystkich usługodawców SMS kodów). Aktualnie jest DotPay, Platności online, ProfitSms oraz HomePay. Wszystko wybierane w configu. Wystarczy wrzucić plugin do folderu, odpalić serwer, zresetować, skonfigurować oraz dodać oferty i po włączeniu wszystko działa.

Kupno tego pluginu u mnie wiąże się z moim supportem, czyli jeśli coś nie będzie działać, lub ktoś chciałby wprowadzić jakieś swoje nowości, to nie będzie z tym problemu. Jestem otwarty na różne propozycje. Dodatkowo jest szansa, stałej współpracy na zasadzie zlecenia. Mogę wtedy pomóc przy pisaniu innych pluginów. Oczywiście za dopłatą.

Kilka screenów z pluginu SMS Shop.

UWAGA: Na zdjęcia trzeba niestety klikać...

Plik konfiguracyjny z możliwością wyboru listy ofert, usługodawcy, nazwy pliku logów lub pliku z usługami. 

582b6b680de0e.png

Plik konfiguracyjny ofert w SMS Shopie. Możliwość wyboru materiału, który widać na zdjęciu poniżej. Ceny, numeru, nazwy, opisu, komendy gdzie nazwa użytkownika jest wpisywana jako {PLAYER} oraz wiadomość zwrotna dla użytkownika po zakupionej usłudze. Każda usługa musi mieć wszystkie pola, jednak nie musi mieć w niej danych. Widać na przykładzie drugiej oferty "svip" gdzie nie ma opisu oferty, a w ofercie "vip" jest już opis wpisany i widnieje tak jak widać na zdjęciu poniżej.

582b71f0ecfb8.png

Po wpisaniu komendy /shop

582b7143515db.png

Po wpisaniu komendy /shop list.

582b718c1b93c.png

582b732495f25.png

Po wpisaniu komemdy /shop <numer sługi lub nazwa usługi>, np. /shop 1 jest równoznaczne z /shop vip

582b73827d258.png

Po wpisaniu komendy /shop <numer lub nazwa usługi> <kod zwrotny sms> 

Gdy kod jest zły

582b73d581ae3.png

Gdy kod jest dobry

582b748a7ac0f.png

Lub można zobaczyć na żywo. Serwer wymaga Minecraft 1.10.2. Ip serwera: goukan.ench.pl

Należy wpisać /shop

Chętnych zapraszam na PW.

Pozdrawiam.

Osobiście pomagam tylko na PW lub e-mail

-----------------------------------------------------------------

https://github.com/smietanka

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...