Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zalany telefon Huawei P8 Lite

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema czy da się naprawić ten telefon? Przedstawię wam jak do tego doszło. :)

Byłem na orliku, po 30 minutach bycia tam zaczął padać deszcz. Na początku kropiło, telefon był w plecaku więc myślałem, że nic się nie stanie. Po 10 minutach gry w deszczu zrezygnowałem z dalszej gry bo to nie miało sensu. Przyjechałem do domu, wyciągam telefon z plecaka okazuje się że jest mokry ekran to powycierałem go, klapka nie była mokra. Włączam telefon i nagle ciągłe wibrowanie przez 15 minut. Niestety telefon nie dał znaku życia nic się nie pokazywało przy naciśnięciu przycisku POWER. Była to sobota więc włożyłem telefon do ryżu. Dwa dni później wyciągłem go z tego ryżu, lecz nadal się nie włączał.

Zaniosłem go do T-Mobile żeby wysłali do serwisu. Tydzień później przysłali go w takim samym stanie i pan powiedział że koszt naprawy tego telefonu to 1 300 zł (Ha ha Nowy telefon 700-800 zł). Woda prawdopodobnie dostała się przez wejście od słuchawek :O i było jej sporo.

Próbować naprawiać go domowymi sposobami? Nie czyściłem go jeszcze alkoholem izopropylowym. Pomoże to coś?

Co mogło oznaczać te "wibrowanie"? 

Problem w tym że nie wiadomo co się zepsuło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...