Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ile może kosztować założenie prywatnego serwera Mt2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich mam nadzieje ze ktoś mi pomorze narazie tylko tak z grubsza patrze na założenie własnego serwa mt2 mam do was takie o pytania 

1.ile kosztuje założenie całego serwera mt2 maszyna itp tak żeby już stal serwer mt2 ile muzę w niego włożyć ? 

2.jak postawie serwer to jest taka możliwość żeby sam na siebie urobił z IS ?

3.i mam tu jeszcze jeden taki problem bo nie wiem jak zrobić Smocze monety ?

4 i jak ktoś kupi smocze monety  jak zrobić żeby pieniądze szły na moje konto w banku ?

Z góry dziękuje proszę żeby nikt sobie z tego nie robił jaj bo to jest dla mnie bardzo ważne

wiem ze mogę to znaleś gdzieś w google ale wolałem się spytać was bo wy pewnie więcej wiecie niż ktoś co nie miał styczności z takimi sprawami   :)  :)  :D  :D

Opublikowano

Dla dobra społeczeństwa Metin2 nie twórz serwera. 

@EDIT:

Jakiego dobra xD  :v

209441479206954180698.jpeg

jak nie chcesz pomoc to po co piszesz?

Opublikowano

@EDIT:

Chcę pomóc, ale niekoniecznie Tobie. 

Nie wiesz za co się wziąć więc się za to nie bierz, poza tym koszty takiego serwera to jakieś 5-10 tysięcy, zależy od tego jak chcesz rozplanować i czy chcesz jechać na gotowcu. ;)

113331483371297180698.jpeg

Opublikowano

Nie wiesz za co się wziąć więc się za to nie bierz, poza tym koszty takiego serwera to jakieś 5-10 tysięcy, zależy od tego jak chcesz rozplanować i czy chcesz jechać na gotowcu. ;)

narazie tylko chce tak z grubsza wiedzieć a tak to nie sam bd zakldał tylko z kolega 

Opublikowano

witam wszystkich mam nadzieje ze ktoś mi pomorze narazie tylko tak z grubsza patrze na założenie własnego serwa mt2 mam do was takie o pytania 

1.ile kosztuje założenie całego serwera mt2 maszyna itp tak żeby już stal serwer mt2 ile muzę w niego włożyć ? 

2.jak postawie serwer to jest taka możliwość żeby sam na siebie urobił z IS ?

3.i mam tu jeszcze jeden taki problem bo nie wiem jak zrobić Smocze monety ?

4 i jak ktoś kupi smocze monety  jak zrobić żeby pieniądze szły na moje konto w banku ?

Z góry dziękuje proszę żeby nikt sobie z tego nie robił jaj bo to jest dla mnie bardzo ważne

wiem ze mogę to znaleś gdzieś w google ale wolałem się spytać was bo wy pewnie więcej wiecie niż ktoś co nie miał styczności z takimi sprawami   :)  :)  :D  :D

Myślę że osoba która chce założyć swój serwer musi mieć w sobie trochę chęci i nie czekać na gotowe odp, poszukałbyś informacji po internecie.

No i dlaczego wszystkie Twoje pytania dotyczą kasy?

Powiem Ci tak, serwer to nie tylko opłacony silnik. 

Licz jeszcze hajs który będziesz musiał wydać na reklame, techników, administracje itd. 

No chyba że wszystko będzie odwalone jak 90% prywatnych serwerów.

Czyli po hajs ; ) Ale powiem Ci od Siebie, nawet na zrobienie serwera po hajs trzeba te podstawy ogarniać, jeżeli jesteś nowy to nie ma opcji aby z początku Ci sie zwróciła inwestycja w silnik + reklamy więc nawet się za to nie bierz jeżeli myślisz o kasie ; )

Opublikowano

@EDIT:

hahah, zaraz 50 tysiecy..

Opublikowano

@EDIT:

Tak czytam ten temat, bekowa cena, później zwała z synka, bo pisał że będzie stawiał serwer z kolegą.... i ta myśl... wezmą we dwóch kredyt żeby postawić serwer metina  :yay:

Opublikowano

@EDIT:

Ty się tak nie śmiej, bo jeżeli myślisz że 5-10k PLN to dużo na serwer to brawa dla Ciebie...

Legenda Metin2!

sig_team.png

Opublikowano

Up prosze Cie, wiekszosc tu i tak stoi po hajs, ktore zwijaja sie po tygodniu dwoch i co wydaja 5/10 k ? bekowa cena, chyba jak serio debile sobie tych technikow wynajmuja

Jak wydales te 10k na swoje serwery, to jak czytalem o tych cyrkach na nich, to ja nie wiem na co ty wydales serio.

Opublikowano

Up prosze Cie, wiekszosc tu i tak stoi po hajs, ktore zwijaja sie po tygodniu dwoch i co wydaja 5/10 k ? bekowa cena, chyba jak serio debile sobie tych technikow wynajmuja

Jak wydales te 10k na swoje serwery, to jak czytalem o tych cyrkach na nich, to ja nie wiem na co ty wydales serio.

5k to normalne koszty.

Opublikowano

Modele(bronie,zbroje,pety,mounty,moby), grafika, mapy, systemy, strony, forum, dedyki(patcher,www,gra,fdl), sysadmin myślisz ile to kosztuje? Sam sys admin (mc) 2250 PLN brutto....

Legenda Metin2!

sig_team.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...