Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek FPS

ZabijSię

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Przedwczoraj po godzinie 21:42 skończyłem normala po średnio 40-50 FPS. Następnie, wyłączyłem laptopa i zamknąłem klapę. Wczoraj odpalając LoLa po godzinie 16 dostałem WIELKI spadek FPS (po 10-15). Nic nie instalowałem, nie odinstalowywałem. Masakra... gram na najniższych parametrach (wcześniej także grałem na tych ustawieniach). Tutaj moja specyfikacja laptopa:

7634214791627481529014.png

Proszę o pomoc. Robiłem reinstall LoLa - bez skutki.

Dziękuje!

upi1FS.gif

Opublikowano

Sprawdz temperatury w grze, ja tez tak mialem na swoim lapku, po prostu laptopy sa zjebane a powodow jest zbyt wiele. Ten laptop jest slaby i moze sie po prostu zepsuc po czasie, zwlaszcza, gdy sie z niego zle uzytkuje (nie twierdze, ze to robisz) 

No ale, wejdz do gry i ogarnij temperatury w speccy czy cos nie gra

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Moglibyśmy teraz tutaj debatować, dlaczego co i jak. 

Ale możliwości jest wiele np: lapek mógł się przegrzać > co skutkuje mniejszą wydajnością

Na twoim miejscu na wszelki wypadek bym przeczyścił kompa ADWcleanerem, a następnie pobrał JetBoost a tutaj opisik:

JetBoost to bezpłatne narzędzie, pozwalające na chwilowe zwiększenie wydajności komputera poprzez wyłączenie 
zbędnych w danym momencie procesów i usług. 
Operacja ta jest w pełni odwracalna - zwolnione wcześniej zasoby możemy w każdej chwili 
przywrócić klikając myszką zaledwie jeden przycisk.

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...