Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepsza klasa w pve w legionie? Czy zmienić serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaka jest najlepsza klasa do pve w legionie? Ogólnie jak ostatnio grałem w wowa to wymainowałem sobie huntera grało się całkiem przyjemnie ale teraz hunter chyba lekko odstaje i już nie będzie sprawiał mi takiej przyjemności z gry jak kiedyś. Aktualnie mam ochotę na łowcę demonów ale raczej nim nie będę grał z wiadomych powodów, z drugiej strony mam ochotę na grę szamanem lub priestem, może warlockiem. Kolejno jednak pograłbym sobie jakąś klasą walczącą w zwarciu jednak nie odpowiada mi ani paladyn, ani DK(którego zresztą w krótki sposób mogę sobie wylevelować) mógłby być też warrior ale jednak mnie nie przekonuje. Rouge też taki mainstreamowy ale oglądając gameplaye daje chyba największą przyjemność z gry słyszałem też, że monk stał się op i to tez klasa która by mi odpowiadała.

Druga sprawa to czy zmienić serwer z Defiasa na BLa gdzie sprzyja przyjaźniejsza atmosfera i po której stronie konfliktu gra więcej graczy na obu serwerach? O ile się orientuje na Defiasie gra w ally gra więcej polaków a na BLu w hordzie.  

Opublikowano

1.Bardzo dobrym dps, jest rogue outlaw, war arms, priest shadow no i demo loxk :)

2.Sądze ze na Defiasie jest mnie trolli i kulturka jest trochę lepsza. BL to siedlisko trolli, których serdecznie pozdrawiam, bo przynajmniej się można pośmiać. A statystyki masz tutaj http://www.wowprogress.com/realms/rank/eu

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

Na defiasie z tego rankingu co wysłałeś gra mniej więcej tyle samo osób więc raczej zostanę na tym realmie tylko czy na defiasie w hordzie są jakieś duże polskie gildie? W ally to wiadomo gildia nexosa i gidlia niepowstrzymanych ale z hordy żadnej dużej gildii nie kojarzę. Wszystkie propozycje postaci które podałeś mi się podobają dorzuciłbym do nich jeszcze monka bo słyszałem, że też daje dobry dps tylko kwestia jest tego która postać da mi najwięcej funu z gry i nie znudzi mi się. I jeszcze która z tych klas jest w miarę łatwa do ogarnięcia :D

Specjalista
Opublikowano

@Evron oszalałeś rngesus jednymi z najlepszych? W żadnym wypadku, owszem są najlepsze jak masz szczęście :)

giphy.gif

Opublikowano (edytowane)

Najlepsza ? cięzko powiedzieć co jest "najlepsze" każdy ma swój unikalny styl gry w zależności od lubianej roli , czy wolisz być meele czy range , ja osobiście po przesiadce z pand prosto na legion nie sugerowałem się tym co jest najlepsze tylko zacząłem przygode takimi klasami którymi nie grałem wcześniej :D . Od razu zboostowalem sobie postać do lvl 100 i stworzyłem Demon Huntera , jeśli jesteś ciekaw czegoś nowego to polecam Rouge(outlaw) , Hunter (survival) ,Warlock (demonology)  oraz Shaman (enchantment) te klasy zadają dosyć spore obrażenia musisz popróbować sam i znaleźć coś odpowiedniego dla siebie  :yay: .

Edytowane przez Vistal

sygnatura1d.jpg

Zbieram +

Opublikowano

Nie osobiście zastanawiałem się nad stworzeniem go w ten piątek zebrałem sobie parę złotych monet do kupna herloom , ale ostatecznie wybrałem outlaw rouge  , teraz trochę żałuję bo co prawda expi mi się rewelacyjnie ;) ale chciałem skupić się bardziej na wątku PVP a dobry hunt , twink ( wspomniany wyżej survival) dość szybko potrafi mnie zjeść , motyw zrobienia huntera walczącego ramię w ramię ze swoim towarzyszem u boku wydaje mi się ciekawym odskokiem  od walki na dystans , również można zaobserwować powrót twórców do Warcrafta III gdy pewien ork ( nie pamiętam już imienia) walczył ze swoim niedźwiedziem  :yay:  , jeśli jesteś ciekaw tej klasy to jak najbardziej polecam ci przekonać się co dobrego może z tego wyjść myślę , że nie przejedziesz się na tym a kto wie może nawet stanie się ona twoją ulubioną klasa  :v

sygnatura1d.jpg

Zbieram +

Opublikowano (edytowane)

chyba sie zdecyduje na tego sv huntera, ciagle mam metlik w glowie bo legion tyle zmian w klasach wprowadzil ze chce mi sie grac i moim monkiem ww, i stworzyc demon huntera havoc, deathknighta, no i tego huntera teraz - zawsze gralem hunterem na wszelkich privach itd (monkiem gralem tutaj tylko dlatego, ze dosyc szybko sie nim expilo) a skoro dostaje sie lvl boosta teraz to chetnie bym go sprobowal, moze dla nowych graczy to nic ciekawego, ot kolejna klasa melee, jednak dla osob ktore graly hunterem albo po prostu dlugo katuja w ta gierke perspektywa grania melee hunterem tak jak powiedziales u boku swojego towarzysza moze byc bardzo interesujaca :)

a ork o ktorego ci chodzilo to pewnie Rexxar z Mishą czy jakos tak

Edytowane przez mistrzek22

Bez reklam fb

Opublikowano

Ja to się skuszę na enhancement shamana bo jest dosyć wysoko w rankingu najlepszego DPSa, jest bardzo klimatyczną postacią i nie ma za dużo umiejętności więc łatwo będzie go ogarnąć. Jeżeli się mylę to proszę uświadomienie mnie o enhancement shamanie.

Opublikowano (edytowane)

Hunter Survival to obecnie najgorszy dps, pkt ma 50 gdzie przed najgorszy dps ma ~68

Edytowane przez Evron

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

Jak chcesz pve postac to tez zalezy czy pve/mythic+ czy raidy.

Na mythicy+ zawsze biore jednego maga + hunter (najlepiej sie sprawdzaja)

W raidach najczesciej dpsa topuje shadow priest.

Zas pve mape to najlatwiej tanikem ;)

Opublikowano

Hunter Survival to obecnie najgorszy dps, pkt ma 50 gdzie przed najgorszy dps ma ~68

czyli nie da sie nim raczej grac jakos na poziomie? szkoda, bo bardzo sie na niego napalilem, ale widocznie bede musial obejrzec sie za czyms lepszym.

A MM Hunter? zawsze nim gralem ale chyba nie zrobili jakis super ciekawych zmian tak jak w przypadku tego sv huntera czy np outlaw rogue

Bez reklam fb

Opublikowano

nie no wiadomo ze ostatecznie i tak zagram czym chce tylko czy np. ludzie chca widziec takiego sv huntera na raidach/dungach? Czy na arenkach jest w ogole sens nim grac?

Bez reklam fb

Opublikowano

Mm to 3 skille praktycznie 0 frajdy.

Na mythicach powyzej 5 poziomu daj rade ten nowy ale malo ich widzialem osobiscie.

Na raidzie widzialem tylko 1 survival huntera i nie odstawal z dpsem (heroic emerald nightmare) wiecej ich nie widzialem wiec sie nie wypowiem. Podobno na pelnym artefakcie (wszystkie traity) dogania inne klasy. Znam tylko 1 osobe ktora nim gra i mowi ze slabo jak narazie bije ale za to ma pelno frajdy z gry. Niedlugo update bedzie i buffy/nerfy napewno dla nowych speckow tez dlatego narazie nie warto patrzec na numerki w dpsie

Opublikowano

Rzadko kiedy widze outlaw rogali zarowno w pve, jak i pvp. Powod? Assa jest o niebo lepszy, ale jak kto woli.

Hunter, mag fire - nie wiem jak mag wyglada na PTR, bo wprowadzaja spore zmiany.