Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet do LoL-a

Flux.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, właśnie przeprowadziłrm się do Warszawy i mam parę pytań odnośnie internetu. W moim mieszkaniu jest możliwość zainstalowania UPC ale wiąże się to z wykonaniem przewiertu w ścianie co jest dozwolone tylko za zgodą właściciela, mam także możliwość zakupu internetu przenośnego z Play co było by wygodniejsza ze względu na okres najmu mieszkania bądź ewentualnej przeprowadzki. Chodzi mi o to abym nie miał problemów z łączem (ping przyzwoity) a także miał możliwość swobodnego streamowania (ciekawość) i nie wiem na co się zdecydować. Według mnie UPC tp lepsza jakość natomiast Play jest o wiele bardziej praktyczny jeśli chodzi o przenoszenie (przeprowadzkę). Nie korzystałem wcześniej z usług wymienionych firm dlatrgp pytam się was co mi doradzacie dodatkowo jaki pakiet mam wybrać.

Jedyne co wiem znajomy posiada Play w Łodzi i nie jest zawiedziony. Co do Upc niestety nie mam znajomego korzystającego z ich usług.

Pozdrawiam.

Dodatkowo jeśli ktoś zna jakąś fajna gierke 2d MMORPG która mało zajmuję prosze o tytuł. A i jeszcze jedno mam kartę Virgin Mobile od pon do wtorku grałem w Lola na 100 pingu i było wszystko ok po patchu doładowałem pakiet internetowy i od tego czasu podłączenie komputera pod router wifi z telefonu zjada mi ok 200 mb podczas gdy tylko odpalam lola i czekam Bóg wie ile na znaczek uruchom (nic więcej nie robię) a gdy po 20 min uda mi się odpalić customa mam 7k pingu co się mogło stać przez ten jeden dzień?

Best%20Jungler%20EU_euw_421_0.png

Opublikowano

To chyba zależy jaką ofertę internetu weźmiesz z tego Playa, mimo wszystko pod stream najlepszy jest kabel, nie masz wtedy ograniczenia internetowego.

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Dużo osób też ma złą opinie na temat tego playa, szczerze stream to opcja dodatkowa bardziej pod hobby, spróbowanie się w czymś nowym.

Opublikowano

W play możesz wziąć internet na kartę a za zarejestrowanie dostaniesz 100GB na 1 miesiąc :), wyniesie cię to 9PLN tyle kosztuje najtańszy starter jak dobrze pamiętam. Więc możesz to wziąć i sobie przetestować jak bd działał. 

Opublikowano

Play w Warszawie działa tak sobie, sam tam mieszkałem jeszcze w tym roku i moi znajomi nie chwalili. Generalnie w tak wielkim mieście wszędzie są odbicia przez budynki i masa osób podłączona pod jeden nadajnik, co wiąże się ze słabym transferem. Miałem UPC i bardzo zachwalałem, są świetni. Jeśli Ci się nie kalkuluje instalacja UPC u Ciebie to weź Play na kartę i sam sprawdź, cudów nie wróżę ale może da radę.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Znajomy ma UPC, gardzi nim i gra w lola "tylko jak internet mu pozwala", ale od ludzi z internetu same pozytywne opinie. Miałem mobilny z Playa, Orange, Plusa, Cyfrowego Polsatu i za każdym razem była chujnia ogromna, chociaż z Playa było chyba najlepiej

Opublikowano

UPC to jest porazka, na tym nie pograsz za wiele ;d Tak jak UP pisal, ja bym sie zdecydowal na jakis porzadny mobilny internet od jakiejs firmy, niekoniecznie Play ale Play jest good enough, jesli masz opcje przetestowania to skorzystaj z niej i sprawdz jak to bedzie wygladac. Ja osobiscie gdy jestem bez neta to uzywam jakiegos losowego mobilnego neta z orange na ktorym idzie grac na 80 pingu, tak samo jak z mojego neta z telefonu w plusie, na wszystkich mobilnych netach co gralem nie bylo problemu i ping wynosil ok. 80 na kazdym

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Wiec jaki mi polecacie ?

PS:Mam kupoc starter i zrobic z telefonu router?

Osobiście odradzam, ja np mam 25gb neta w ofercie i lte a jak robie router  z telefonu to speed na stronach mam mniejszy niz 256 kb/s

Bo ty chyba pisałeś ze mozliwa będzie wyprowadzka, jeżeli tak to faktycznie upc nie będzie dobrym wyborem. Zaś jeżeli mieszkasz w jakimś bloku gdzie jest przeludnienie xD to nie spodziewaj się cudów po przenosnym necie

Opublikowano

A co powiecie o Vectrze ?

Korzystam i bardzo dobrze się sprawuje, ciągły przesył. Prawie zawsze masz pewny internet, może z 2 razy do roku coś tam u nich kiepsko dziala.

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

Wiec co radzicie?

Dalej się nie zdecydowałeś? Chciałeś abyśmy ci pomogli, wielkie duże zainteresowanie tematem by ci pomóc. Odpowiedź uzyskałeś parę dni wcześniej i dalej się główkujesz? 

Zobacz jakie oferty są w poszczególnych salonach i porównaj zapytaj się które oferty oferują, większy przesył danych a także pomyśl o okablowaniu JEŻELI KONIECZNIE CHCESZ STREAMOWAĆ - bo bez kabla ci się nie uda 

Opublikowano

Rozumiem Cię doskonale ale zrozum nie chce wywalić pieniędzy w błoto bo co chwilę sygnału nie będzie albo 500 pingu.. W salonie wszystko świetnie wygląda jednak w rzeczywistości może być rożnie.

Opublikowano

Rozumiem Cię doskonale ale zrozum nie chce wywalić pieniędzy w błoto bo co chwilę sygnału nie będzie albo 500 pingu.. W salonie wszystko świetnie wygląda jednak w rzeczywistości może być rożnie.

Karta za 20zł to wielkie mi pieniądze, kup sobie starter i się przekonaj.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Net po kablu, umowa na pół roku [potem przechodzi na umowe z czasem nieokreślonym czyli potem można zrezygnować w każdej chwili] 

wypowiedzi kolegów... "ręce opadły", ludzie autor jasno się określił INTERNET DO LOLA  nie do fejsbuczków, jutubka

internet bezprzewodowy to największy syf jaki można wziąć będąc "gejmerem" nie wspomne o byciu "streamerem"

Opublikowano

Nie pytaj o takie rzeczy na forum , tylko pochodz po salonach ktore cie interesuja i powiedz ze interesuje Cie internet w szczegolnosci do gier i streamingu. I oczywiscie ze ma byc na kabel bo zapomnij o graniu na bezprzedowym. Jest roznica 100 x na kablu w szegolnosci w pingu.

Opublikowano

@up

No tak nie pytaj na forum gdybys Ty miał do sprzedania produkt to każdemu wciskałbyś kit, że Twoj jest najzajebistszy. Dlatego istnieją fora.

Opublikowano

Do grania polecam tylko po kablu czyli upc/vectra. Nie kupuj innego syfu w szczególności Orange neostrada. I też nie polecam neti bo leci po kablach Orange.

Opublikowano

Net po kablu, umowa na pół roku [potem przechodzi na umowe z czasem nieokreślonym czyli potem można zrezygnować w każdej chwili] 

wypowiedzi kolegów... "ręce opadły", ludzie autor jasno się określił INTERNET DO LOLA  nie do fejsbuczków, jutubka

internet bezprzewodowy to największy syf jaki można wziąć będąc "gejmerem" nie wspomne o byciu "streamerem"

No właśnie mówie cały czas o kablu, lecz autor ciągnie ten temat, dalej. 

Możesz przecież przejrzeć jakieś tematy na forach play itp, albo nawet możesz do nich zadzwonić  że chcesz mieć 10mb downloadu w starterze i ile zapłacisz, dowiedzieć się szczegółów, każdy z nas kto gra w lola powie ci że kabel jest najlepszy, lecz gdy ty się tak upierasz o starter to po co zakladasz ten temat skoro jesteś już przekonany do swojej odpowiedzi... Jeżeli twój kolega mówił ci o starterze i mieszka gdzieś gdzie sygnał nie odbija się od ścian to jak najbardziej możesz też to kupić, lecz gdy sytuacja jest odwrotna to kabel, rozumiesz? 

A teraz cie uświadomię, by zrobić stream w hd 720 będziesz potrzebował od 3-5mb/s zaś by robić full hd to spodziewaj się dwa razy więcej zużycia internetu. 

Na starter by to utrzymać zapłacisz calkiem sporo bo jak wiadomo jest limit, na kablu go nie ma przez co nie masz powodów by nie streamować.... Ale zrobisz jak uważasz, miałem to samo, lecz nic nie przebije kabla.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...