Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam dobrego hostingu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Poszukuję dobrego hostingu pod serwer Minecraft. Mam na myśli grę ze znajomymi w 4-8 osób na paczkach po 150-200 modów. Ważna dla mnie jest wydajność i możliwość wgrywania własnych paczek. Nie potrzebuję żadnych podglądów mapy, sklepików itd. Z góry dziękuję za pomoc.  ;)

Opublikowano

Polecam maxcraft.pl (od pukawki). Płacisz 24 zł za serwer bez limitu i jeszcze dostajesz kod na taki sam serwera ważny 31 dni. Co do parametrów to są dobre, nie ma odgórnie narzuconych paczek można wgrywać swoje. Limitów też serwer nie ma z góry narzuconych, więc nawet z modami powinien dobrze chodzić. :)

strange1.jpg

Opublikowano

Polecam maxcraft.pl (od pukawki). Płacisz 24 zł za serwer bez limitu i jeszcze dostajesz kod na taki sam serwera ważny 31 dni. Co do parametrów to są dobre, nie ma odgórnie narzuconych paczek można wgrywać swoje. Limitów też serwer nie ma z góry narzuconych, więc nawet z modami powinien dobrze chodzić. :)

Zacznijmy od tego że nie ma czegoś takiego jak "serwer bez limitu" Otóż na serwerze dedykowanym na którym stoi twój serwer są także dziesiątki innych serwerów. Skąd to wiem? Proste obliczenia, biorac serwer "bez limitu" płacimy 24zl, a za serwer dedykowany(32gb ramu) ~400zl. Ma limit? No ma, a na takim serwerze dedykowanym nawet jeśli by było 10 serwerów, to wychodzi 240zl. Biorąc pod uwagę iż hosting musi opłacić ten serwer, opłacić maszynę na której stoi strona www itd., a przecież sam hosting sam też chcę zarobić.

@topic

W twoim przypadku polecam poszukać jakiegoś vpsa na ovh lub lvlup. Dodatkowo postaraj się zmniejszyć liczbę modów.

Opublikowano

Dzięki za pomoc. W takim razie ile ramu bym potrzebował na te 6 osób przy paczce 150 modów? Wystarczy 2gb czy trzeba 4?

4 co najmniej. 

Zacznijmy od tego że nie ma czegoś takiego jak "serwer bez limitu" Otóż na serwerze dedykowanym na którym stoi twój serwer są także dziesiątki innych serwerów. Skąd to wiem? Proste obliczenia, biorac serwer "bez limitu" płacimy 24zl, a za serwer dedykowany(32gb ramu) ~400zl. Ma limit? No ma, a na takim serwerze dedykowanym nawet jeśli by było 10 serwerów, to wychodzi 240zl. Biorąc pod uwagę iż hosting musi opłacić ten serwer, opłacić maszynę na której stoi strona www itd., a przecież sam hosting sam też chcę zarobić.

@topic

W twoim przypadku polecam poszukać jakiegoś vpsa na ovh lub lvlup. Dodatkowo postaraj się zmniejszyć liczbę modów.

To, że jakiś serwer jest bez limitu oznacza, że nie ma na sztywno ustawionych limitów. "Nazwa oferty Bez limitu oznacza, że: serwery nie posiadają w poleceniu startowym ustawionych limitów, jednakże podczas użytkowania nie powinny zajmować na stałe więcej niż 10 GB pamieci ram, oraz 10 GB miejsca na dysku.". Znajdź mi kogoś kto powie, że miał lagi na serwerach z maxcrafta (nawet przy wielu pluginach, modach czy wielu graczach). 

strange1.jpg

Opublikowano

Craftserve ma tak samo na start 8gb bo tyle normalnemy serwerowi powinno starczyc, a jak bedzie potrzeba to nawet 24 gb dostajesz.

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Opublikowano

To 24 zl to nieprawda lacznie z prowizjami wyjdzie ok te 30. Ale to nie zaden fake mozez tez kupic tam oferte z nielimitowanym ramem i wybrac ilosc os. Jak ci to nie pasuje. Jeszcze jest mineserva.eu tam tez jest taka oferta za 40 craftow z tego co pamietam ale mozesz se ustawic 1k slotow.

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy ceny - 15%

Opublikowano

Dzięki za pomoc. W takim razie ile ramu bym potrzebował na te 6 osób przy paczce 150 modów? Wystarczy 2gb czy trzeba 4?

4 co najmniej.

@topic

To, że jakiś serwer jest bez limitu oznacza, że nie ma na sztywno ustawionych limitów. "Nazwa oferty Bez limitu oznacza, że: serwery nie posiadają w poleceniu startowym ustawionych limitów, jednakże podczas użytkowania nie powinny zajmować na stałe więcej niż 10 GB pamieci ram, oraz 10 GB miejsca na dysku.". Znajdź mi kogoś kto powie, że miał lagi na serwerach z maxcrafta (nawet przy wielu pluginach, modach czy wielu graczach).

Ja nadal trzymam swoje, osobiście wolę postawić serwer na vpsie/dedyku niż bawić się w hostingi. Przynajmniej wiem, że parametry się zgadzają. :)

@topic

Wracając do tematu sprawdź sobie tego lvlup'a w ofertach mc. Mogę polecić i hosting i support.

Opublikowano

4 co najmniej.

@topic

Ja nadal trzymam swoje, osobiście wolę postawić serwer na vpsie/dedyku niż bawić się w hostingi. Przynajmniej wiem, że parametry się zgadzają. :)

@topic

Wracając do tematu sprawdź sobie tego lvlup'a w ofertach mc. Mogę polecić i hosting i support.

Ludzie nigdy nie zrozumieją że hosting musi jakoś zarabiać i jebie ludzi...

Opublikowano

Tyle że vpsy są w miarę drogie. Szukam czegoś w okolicy 30 zł, więcej nie. Nie ogarniam też za bardzo stawiania serwera na vpsie. Za lvlup muszę dać 45/miesiąc jak chcę postawić na 4gb, bo tyle gdzieś potrzebuję.

Opublikowano

To mowie craftserve maja tam wlasny luncher ktory jest polaczony z twoim serwerem np jak zaktualizujesz jakiegos moda to kolegą tez sie pobierze z plikow serwera

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy ceny - 15%

Opublikowano

A nie jest tak że ten podgląd mapy mocno osłabia wydajność? A, i launcher jest pewnie tylko dla premium nie?

Podgląd mapy może i osłabia, ale nie mocno. 

Launcher jest do każdego serwera postawianego na Craftserve, nie ważne czy premium, non-premium. 

Więcej informacji na jego temat znajdziesz tutaj - https://www.youtube.com/watch?v=l-AMB_Mjwns

strange1.jpg

Opublikowano

Ty dodajesz mody na serwer, a ten luncher pobiera je i implikuje do twojego minecraft (tego z lunchera craftserve). Czyli sam tworzysz paczki, ale też są tam gotowce :)

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy ceny - 15%

Opublikowano

Ale czy jest coś takiego, że pobieram z np. Curse moda, przesyłam na serwer i on się też pobierze? Bo widziałem że są tam pojedyncze mody do wybrania ale jest ich mało, a te paczki co prawda z ftb ale lite albo stare.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...