Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Piski z komputera

kamilosx77

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem sobie procesor Intel Dual Core E7500 2.90 Ghz

Zamantowałem go i od tego czasu gdy włączam cs wydobywają się piski z komputera i po 5 minutach mam spadek fps do 10

Karta graficzan: Nvidia GeForce GT 610

Zasilacz: 400W

Co zrobić żeby wyeliminować te piski bodajże piski wydobywają się z Karty graficznej

Co zrobić aby to naprawić i żebym nie miał spadków fps

Wcześniej miałem Intel E5300 2.60 GHZ

Mi zależy głównie na 60 fps w cs go

Opublikowano

@kamilosx77
Refreshujemy po 24h :)

Jeśli na tamtym procesorze tego pisku nie było to może być wina procesora, włóż stary i zobacz czy jest tak samo.
Kolejną sprawą są temperatury. Jeśli są zbyt wysokie to wiadomo procesor obniża sobie taktowanie aby zredukować temperaturę.
Mam nadzieje że pastę dajesz na procka?

Jak wymienisz procek na stary daj znać zobaczymy co dalej :)

Lenovo Legion Slim 5 User
CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Opublikowano

dałem paste na procka gdy piszczy komp to karta graficzna ma 36 stopni a normalnie 30 Jeżeli temperatura spada do 30-32 to przestaje piszczeć a temperatura procka przy włączonym kompie np google itp 60 stopni a w grze 80

Opublikowano

@kamilosx77

Jeśli na tamtym procesorze tego pisku nie było to może być wina procesora, włóż stary i zobacz czy jest tak samo.

Kolejną sprawą są temperatury. Jeśli są zbyt wysokie to wiadomo procesor obniża sobie taktowanie aby zredukować temperaturę.

Typie, procesor nie piszczy, pomysl, wina cewek, mozliwe ze w zasilaczu, autorze wymontuj karte i sprobuj jesli mozesz. Spadki i tak bedziesz mial, ten sprzet jest za slaby, zeby uzyskac stabilne 60fps+

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

@Oski0202 wm spadki spadkami bez piszczenia 50-60 a z piszczeniem stałe 10-20. Wm że piszczy karta graficzna czyli mam odmontować karte i zamontować jeszcze raz ?

tylko że po jakimś czasem gdy piszczy mi karta graficzna to wyłącza się komputer 

Opublikowano

Skąd wiesz, że karta podaj markę i model zasilacza.

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Opublikowano

Nvidia GeForce GT 610, Zasilacz nie znam ale ma 400 W może to karta bo piszczy gdy jest przeciążenie typu np. cs  go

A procesor nie piszczy

więc spadki do 10 fps wywoła tylko karta po za tym słyszę

Opublikowano

@kamilosx77

Typie, procesor nie piszczy, pomysl, wina cewek, mozliwe ze w zasilaczu, autorze wymontuj karte i sprobuj jesli mozesz. Spadki i tak bedziesz mial, ten sprzet jest za slaby, zeby uzyskac stabilne 60fps+

Słuchaj piski mogę być od zasilacza bo nie wyrabia zasilacz na tym nowym procku. Dlatego pisałem żeby zamienił procesor na wcześniejszy i zobaczył jak sprawa wygląda.

CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Opublikowano

szczerze mówiąc to ja na twoim miejscu pożyczył inny zasilacz i sprawdził jak na nowym procku i nowym zasilaczu komputer się zachowuje. Jeśli nic nie będzie piszczeć to mamy winowajce :)

CPU: 

Opublikowano

To wypnij karte jak bedzie piszczec dalej to nie karta. I jak juz masz otwarty to zrob zdjecie zasilacza najlepiej z boku z etykieta.

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy ceny - 15%

Opublikowano

odpali mi się cs bez karty ? xD potem go otworze i zrb zdj a jeżeli chodzi o kartę to nwm czy dam radę wyjąć wiem że odkręca się śrubkę tą u góry a jak odłączyć od tego paska co jest przymocowana do tego to nwm jak to odblokować 

Opublikowano

Przeczytaj sobie co napisałeś "Zamantowałem go i od tego czasu gdy włączam cs wydobywają się piski z komputera i po 5 minutach mam spadek fps do 10". Czyli przed włożeniem tego procka ci nic nie pisało. Oznacza to 2 opcje zasilacz po prostu nie wytrzymał tego i jego cewki od tego momentu piszczą lub piszczeć też może MOBO, ponieważ mógł popalić je zasilacz i od tego momentu też na mobo piszą cewki. Czyli zapewne wszystko wina zasilacza. 

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy ceny - 15%

Opublikowano

Wziasc jakis inny porzyczyc od jakiegos kolegi i sprawdzic, a i jeszcze modaj model plyty.

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy ceny - 15%

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...