Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opinie o /sfdb.overi.net/ oraz ilnehost

Szkanatos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właściciele tych stron, mają dostęp do waszych haseł - to fakt. Co do bana to na 99% go nie dostaniecie, bo po prostu twórcom sfa, się to nie opłaca ;)

Opublikowano

Właściciele tych stron, mają dostęp do waszych haseł - to fakt. Co do bana to na 99% go nie dostaniecie, bo po prostu twórcom sfa, się to nie opłaca ;)

Hasła nie muszą być normalne, wystarczy je zakodować i bot dalej może grać za nas, podejrzewam że na sfdb podobnie rozwiązali to.

Jeśli wszystkie dane są szyfrowane, to niby po co nie szyfrować hasła? Mówię o IlneHost. API BOTa komunikuje się z główną maszyną poprzez odbieranie od niej zakodowanych danych (kryptografia), po czym je rozszyfrowuje (tj. np. dane o postaciach, serwerze i zadaniu (ustawienia zadania)) i bot sobie wysyła dane do serwerów, które ma obsłużyć, odbiera te dane i jedyne co zapisuje w bazie danych postaci, to obecny lvl, aby za każdym razem w zarządzaniu postaci tak jak kiedyś nie musiał się logować by wczytać lvl. Obecny stan pracy można sprawdzić np. w zakładce karczma (tam są szczegółowe informacje o tym zadaniu.).

Codziennie bot wykonuje kilkaset tysięcy operacji. W każdej chwili można zawiesić bota.

P.S Jako administrator sam korzystam z tego bota. :)

Opublikowano

Hasła nie muszą być normalne, wystarczy je zakodować i bot dalej może grać za nas, podejrzewam że na sfdb podobnie rozwiązali to.

Jeśli wszystkie dane są szyfrowane, to niby po co nie szyfrować hasła? Mówię o IlneHost. API BOTa komunikuje się z główną maszyną poprzez odbieranie od niej zakodowanych danych (kryptografia), po czym je rozszyfrowuje (tj. np. dane o postaciach, serwerze i zadaniu (ustawienia zadania)) i bot sobie wysyła dane do serwerów, które ma obsłużyć, odbiera te dane i jedyne co zapisuje w bazie danych postaci, to obecny lvl, aby za każdym razem w zarządzaniu postaci tak jak kiedyś nie musiał się logować by wczytać lvl. Obecny stan pracy można sprawdzić np. w zakładce karczma (tam są szczegółowe informacje o tym zadaniu.).

Codziennie bot wykonuje kilkaset tysięcy operacji. W każdej chwili można zawiesić bota.

P.S Jako administrator sam korzystam z tego bota. :)

Zgadzam się z tobą, ale mimo wszystko JEŻELI twórca bota będzie chciał mieć dostęp do haseł graczy, to będzie go miał. Nie mamy dostępu do kodu bota i nie wiemy co się tam kryje. Oczywiście nic Ci nie zarzucam.

P.S Też używam tego bota. :)

Opublikowano

Jak dla mnie idąc takim tokiem rozumowania możemy założyć, że twórcy każdego bota mają dostęp do naszych passów. Oczywiście, przecież musimy wpisać nasze hasła a co z nimi dalej robi bot to nie wiemy.

Osobiście używam sfdb - jakoś poczułem zaufanie do tej strony.

Opublikowano

Jak dla mnie idąc takim tokiem rozumowania możemy założyć, że twórcy każdego bota mają dostęp do naszych passów. Oczywiście, przecież musimy wpisać nasze hasła a co z nimi dalej robi bot to nie wiemy.

Osobiście używam sfdb - jakoś poczułem zaufanie do tej strony.

I takie założenie jest prawdziwe. Jednak, ja wolę być myśli, że moje hasło jest bezpieczne :) co do sfdb to nazwa mnie odstrasza, sfdb - sf database, czyli baza danych sf, a w bazie danych sf są hasła xD no cóż, chyba jestem za bardzo podejrzliwy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...