Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkola, "strzelenie kibla" #like

Oski0202

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko mordeczki, jako ze nie chodze do szkoly od nie wiem ilu, ogolnie rzadko sie tam pokazuje, chociaz moze by sie uzbieralo 50% frekwencji, nie wiem, to pewnie nie przepuszcza mnie do nastepnej klasy, ba wyrzuca mnie ze szkoly. (juz powinni to zrobic wedlug statutu, z racji godzin nieupsprawiedliwionych, mniejsza). Moje pytania brzmia:

1. Jesli zostane wyrzucony, moge isc do dowolnej szkoly juz teraz, czy strace rok, musze poczekac, no ogolnie jak to jest.

2. W nowej szkole dalej brane pod uwage sa testy gimbazjalne i swiadectwo z gimbazy?

3. Jak sprawdzic, czy mam jeszcze szanse? Nie chce sie starac, skoro i tak ma wszystko pojsc na marne. (chociaz nigdy sie nie uczylem i nagle nie zostane tez kujonem, z tym ze mam sale 1 i dobrze o tym wiem, jedynie to angielski spoko, bo tego sie nigdy nie musialem uczyc).

Jestem w pierwszej klasie technikum gastronomicznego jakby cos. (nie pytajcie xD)

Pomoc = Like.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Identyczna sytuacja mialem swojego czasu, 1 klasa 75 % nieobecnosci , listopad wyjebali mnie, poszedl do innego th o tym samym profilu i rok zaliczony. Ale bd musial popracowac nad feekwencja:)

Tylko ze to bylo 10 lat wstecz, nie wiem jak to dziala teraz :) sory za dubla ale na telefonie nie moge znalezc edytuj, prosze o scalenie.

O samo sie scalilo wiec nie sory za dubla xD

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Czy jestes pelnoletni? pytam, poniewaz napisales ze jestes w 1 technikum a moze wczesniej kiblowales. jezeli tak, to nie masz obowiazku szkolnego i jak cie wywala to juz raczej nigdzie indziej cie nie przyjma jak do zawodowki. moge sie mylic, ale takie jest moje mniemanie. jezeli nie jestes pelnoletni, to masz obowiazek szkolny i z miejsca przeniosa cie do innej szkoly lub placowki dla "esów" czyli takich specjalnych dzieci, co uciekaja, maja slabe oceny, kiblowaly wiele razy itd. wiec raczej radze ci po prostu chodzic do tej szkoly, przebolej to i tyle.

po za tym, czemu z gory zakladasz ze juz nie zdasz klasy? nawet nie ma polrocza skonczonego, jeszcze wszystko przed tobą. ja tez w gimbazie i kawalek dalej bylem takim buntownikiem i w ogole nie wychodzilem z domu do szkoly, a jak juz wyszedlem to za rogiem zawrocilem sie do domu z braku ochoty. potem okazalo sie, ze moge siedziec pod sam koniec gimnazjum wiec wzialem sie za siebie i odjebalem chyba najlepsze swiadectwo w moim zyciu. w pewnym sensie cie rozumiem, bo robilem podobne, lecz potem skonczylo sie bo uswiadomilem sobie, ze moge skonczyc jako jakis robol za 1200 brutto. mowie ci, przebolej to, chodz do tej glupiej szkoly. kazdy z nas przechodzil przez to samo. 

ew. moj kumpel miał tak, ze jak skiblowal pierwsza technikum to go przeniesli na jakis tam warunkach do zawodowki, lecz zaliczyli mu pierwszą klasę jak tam porobil jakies testy bo ubłagał dyrektora. podobno bylo to w cholere nielegalne (yolo) no ale jakos tam to ugrali, bo po prostu za wszelka cene chcieli tego kiepa wyrzucic z budynku dla technikum :p

Opublikowano

Przepis ze szkoły do szkoły nie jest tak problematyczny, znam wielu którzy mieli słabe oceny i przepisali się z jednej szkoły do drugiej, do której normalnie po testach gim. nie dostali by się. Jeśli nie pójdziesz do szkoły, która cię interesuje i nie spytasz się dyrektora/ki czy istnieje możliwość to się nie dowiesz.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Czy jestes pelnoletni? pytam, poniewaz napisales ze jestes w 1 technikum a moze wczesniej kiblowales. jezeli tak, to nie masz obowiazku szkolnego i jak cie wywala to juz raczej nigdzie indziej cie nie przyjma jak do zawodowki. moge sie mylic, ale takie jest moje mniemanie. jezeli nie jestes pelnoletni, to masz obowiazek szkolny i z miejsca przeniosa cie do innej szkoly lub placowki dla "esów" czyli takich specjalnych dzieci, co uciekaja, maja slabe oceny, kiblowaly wiele razy itd. wiec raczej radze ci po prostu chodzic do tej szkoly, przebolej to i tyle.

po za tym, czemu z gory zakladasz ze juz nie zdasz klasy? nawet nie ma polrocza skonczonego, jeszcze wszystko przed tobą. ja tez w gimbazie i kawalek dalej bylem takim buntownikiem i w ogole nie wychodzilem z domu do szkoly, a jak juz wyszedlem to za rogiem zawrocilem sie do domu z braku ochoty. potem okazalo sie, ze moge siedziec pod sam koniec gimnazjum wiec wzialem sie za siebie i odjebalem chyba najlepsze swiadectwo w moim zyciu. w pewnym sensie cie rozumiem, bo robilem podobne, lecz potem skonczylo sie bo uswiadomilem sobie, ze moge skonczyc jako jakis robol za 1200 brutto. mowie ci, przebolej to, chodz do tej glupiej szkoly. kazdy z nas przechodzil przez to samo. 

ew. moj kumpel miał tak, ze jak skiblowal pierwsza technikum to go przeniesli na jakis tam warunkach do zawodowki, lecz zaliczyli mu pierwszą klasę jak tam porobil jakies testy bo ubłagał dyrektora. podobno bylo to w cholere nielegalne (yolo) no ale jakos tam to ugrali, bo po prostu za wszelka cene chcieli tego kiepa wyrzucic z budynku dla technikum :p

Nie mam jeszcze 17, wiec o to luzno, mam podobnie, wszyscy wychodza do pracy a ja spie do pozna.

Przepis ze szkoły do szkoły nie jest tak problematyczny, znam wielu którzy mieli słabe oceny i przepisali się z jednej szkoły do drugiej, do której normalnie po testach gim. nie dostali by się. Jeśli nie pójdziesz do szkoły, która cię interesuje i nie spytasz się dyrektora/ki czy istnieje możliwość to się nie dowiesz.

Chcialbym uciec do ogolniaka szczerze mowiac, jestem leniwy, proste, temu powstal ten temat, ale nie ukrywam ze moze studia mnie jednak troche interesuja. (jakis angielski), w dodatku zawsze to krotsza szkola, jesli zostalbym w klasie to juz napewno staralbym sie o liceum. (gorzej, gdybym maturki nie napisal :D)

Opublikowano

Jak masz 17 to cie wyjebią i przeniosą pewnie do zawodówki albo jak zaczniesz chodzić mogą przymknąć oko na twoją frekwencje i cie nie wyjebią ale musiałbyś się ogarnąć i zasuwać do tej szkółki.

No chyba że już wszystko jest przejebane i tak sądzisz to niech wypierdolą cie z hukiem, włóż do kibla podpalony achtung i hulaj dusza. 

Opublikowano

Przepisz się do zaocznego (lub liceum dla dorosłych), będziesz chodził co 2 tygodnie w weekend i wyjebka

PS pamiętaj że jak nie bedziesz chodził to mogą ci wyjebać karę 1000-5000 zł (nie pamiętam dokładnej kwoty)

Opublikowano

Przepisz się do zaocznego (lub liceum dla dorosłych), będziesz chodził co 2 tygodnie w weekend i wyjebka

PS pamiętaj że jak nie bedziesz chodził to mogą ci wyjebać karę 1000-5000 zł (nie pamiętam dokładnej kwoty)

Nie jestem pelnoletni, wiec nie moge, ale w sumie to bylaby jazda, skonczyc takie LO, cudem napisac mature i isc na studia z angielskiego. Ta kara to dla rodzicow, wiem, ale raczej do niej nie dojdzie, mam jakas frekwencje choc niska, chodzi bardziej o to, ze nie przejde/od strzala mnie wyjebia.

Teraz tak mysle, nawet jesli nie przejde i poszedlbym do LO, to wyjde na to samo co w technikum (moze i bez zawodu, ale co to za "zawod" gdzie nie mam pojecia o gotowaniu).

Druga sprawa jest taka, ze w tym ogolniaku to bym chcial angielski + napewno nie matematyka, zaden niemiecki tez nie wchodzi w gre :D

Dzis pojde do szkoly, zobacze co i jak.

Nie no pozdro z domu, zaspalem xD

Opublikowano

Czy jestes pelnoletni? pytam, poniewaz napisales ze jestes w 1 technikum a moze wczesniej kiblowales. jezeli tak, to nie masz obowiazku szkolneg

nie ma sie obowiwazku szkolnego po skonczeniu gimnazjum.

Opublikowano

Zależy od miasta - u nas np jest jedno technikum i jedno liceum i gościu bez problemu się przepisał (później kibował, więc nie był jakoś mega ogarnięty), także zależy od tego jak rozpatrzą twój wniosek.

Póki co chodź, żeby nie być w dupie i skonczyć w pracy za grosze.

Opublikowano

Póki co chodź, żeby nie być w dupie i skonczyć w pracy za grosze.

XDDDDDDDD

Czy jestes pelnoletni? pytam, poniewaz napisales ze jestes w 1 technikum a moze wczesniej kiblowales. jezeli tak, to nie masz obowiazku szkolneg

nie ma sie obowiwazku szkolnego po skonczeniu gimnazjum.

jak już sie zapisałeś do średniej to jesteś w dupie i chodzić musisz :p

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No i ch*j, we wtorek oficjalnie mam zostac wyrzucony ze szkoly, tak wiec pytanie co dalej? Oddadza mi papiery czy jak to jest z przeniesieniem do innej szkoly, nie mam 18 lat, z tego co sie orientuje sa miejsca w innej szkole, w zawodowej i chcialbym tam pojsc, jak to teraz ma wygladac? (zanim pojde do nowej szkoly mam zalatwic umowe o praktyki juz?) 

Opublikowano

Nie idz do technikum bo powtórzy sie sytuacja z frekwencją, wybierz zawodowke, po niej jak bedziesz chciał to idziesz zrobic średnie i git.

A co napisalem, ide do zawodowki... 

Opublikowano

Tak idioto zacznij już załatwiać sobie praktyki w szkole w której jeszcze nie jesteś. F**k logic xD jeśli Cię wywalą to dostaniesz dokumenty, które odbierzesz osobiście z opiekunem prawnym. Idziesz z tymi papierami do dyrki innej szkoły do której chcesz uczęszczać (w Twoim przypadku zawodówka). Przeprowadzasz rozmowę z dyrką czy Cię przyjmuje. Jeśli nie to szukasz innej szkoły. Jeśli takiej szkoły nie znajdujesz to idziesz do ohp-u.

Opublikowano

No i ch*j, we wtorek oficjalnie mam zostac wyrzucony ze szkoly, tak wiec pytanie co dalej? Oddadza mi papiery czy jak to jest z przeniesieniem do innej szkoly, nie mam 18 lat, z tego co sie orientuje sa miejsca w innej szkole, w zawodowej i chcialbym tam pojsc, jak to teraz ma wygladac? (zanim pojde do nowej szkoly mam zalatwic umowe o praktyki juz?) 

Nie czytałem tematu więc nie wiem czy napisałeś ile masz lat ale jak masz "prawie" 18 w sensie np. miesiąc do 18 lat to nie będziesz musiał iść do szkoły także nie czytaj tego co oni piszą.

Chyba, że masz 16 albo takie "RÓWNE" 17 to będziesz musiał,

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

@Aika jak idziesz zaniesc papiery pod koniec gimbazy do szkoly, do szkoly zawodowej to juz musisz miec zalatwione praktyki, przyniesc im umowe, wiec zaden fk logic, sklej jak nie wiesz. 

Opublikowano

3. Dziennik elektroniczny, powinienes cos takiego miec

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

No i co z tego, tam sa same dane, idzcie nabijac posty gdzie indziej, a nie pajacerka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...