Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Acer Predator Z35‎ - opinie

Tytanozz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka Chciałbym usłyszeć wasze komentarze na temat tego monitora 

https://www.morele.net/monitor-acer-predator-z35-um-cz0ee-001-843862/

Czemu jesteście ZA lub czemu na NIE 

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

Wielki monitor, dla mnie aż za bardzo, nie umiałbym grać na takim, za duża przestrzeń.

Dziękuje za szczerą odpowiedz 

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

Czemu za? Ten monitor kosztuje ponad 4k i ma praktycznie wszystko, więc jedyny minus to cena.

Ogólnie o wiele taniej można dostać monitor 21:9 z 144Hz, ale nie będzie zakrzywiony i nie będzie miał głośników.

Pod jaki komputer chcesz to podłączyć? Specyfikacja :P

Co do wielkości monitora, to np. 27 cali (ultrapanorama), to praktycznie 21,5 cala (FullHD). Jest po prostu szerszy, ale ludzkie oko i tak na spokojnie ogarnia cały monitor.

Więc 35 cali, byłby jeszcze spoko. Sam mam 27 cali HD i ten twój będzie po prostu trochę szerszy. Ogólnie łatwe do ogarnięcie ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Taniej to bezproblemowo kupi wielkościowo podobny TV 21:9 o podobnych parametrach bez N-synca i szpanerskiego wyglądu. 

Zakrzywiony ekran wcale prawie nie wpływa na jakość gry, w tej cenie to 2-3 monitory 21:9 . 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Czemu za? Ten monitor kosztuje ponad 4k i ma praktycznie wszystko, więc jedyny minus to cena.

Ogólnie o wiele taniej można dostać monitor 21:9 z 144Hz, ale nie będzie zakrzywiony i nie będzie miał głośników.

Pod jaki komputer chcesz to podłączyć? Specyfikacja :P

Co do wielkości monitora, to np. 27 cali (ultrapanorama), to praktycznie 21,5 cala (FullHD). Jest po prostu szerszy, ale ludzkie oko i tak na spokojnie ogarnia cały monitor.

Więc 35 cali, byłby jeszcze spoko. Sam mam 27 cali HD i ten twój będzie po prostu trochę szerszy. Ogólnie łatwe do ogarnięcie ;)

Co do kompa to Takie coś   http://www.morele.net/inventory/info/VKdMf/     jest w planach Ale chce zacząć od dobrego monitora . Tym bardziej coś na lata : :0

Taniej to bezproblemowo kupi wielkościowo podobny TV 21:9 o podobnych parametrach bez N-synca i szpanerskiego wyglądu. 

Zakrzywiony ekran wcale prawie nie wpływa na jakość gry, w tej cenie to 2-3 monitory 21:9 . 

Tak wiem widziałem i tańsze egzemplarze I tu też mam dylemat czy iść specjalnie w te 144 HZ + Czy kupić zwykłą 60 Hz Ale szkoda pod taki komp kupić zwalony monitor Czyż nie ?

Mój komputer:

Opublikowano

Najważniejsze pytanie - masz już pieniądze?

Pieniądze sa na końcie Wiadomo każdy by chciał jak najlepiej i jak najtaniej Taki monitorek kusi wygladem, i reszta specyfikacji Ceny monitorów 16:9 i 21:9 ponad 100 Hz są podobne I mam dylemat 

Mój komputer:

Opublikowano

To co że kusi kiedy i tak nie wykorzystasz jak należy monitora. Większość gier nie wspiera ultra panoramiczne monitory, a producenci blokują specjalnie tą rozdzielczość bo zwykli gracze czują się oszukani . Tak drogi monitor można traktować tylko jako ciekawostkę. 

Monitor przydaje sie tylko w grach przy których grasz zawsze  w natywnej rozdzielczości monitora, więc nastaw się na negatywne efekty dostosowania niskiej rozdzielczości gier do wysokiej monitora. 

Opublikowano

To jaki monitor polecacie nawet z 16:9

Nie wiem czy jest sens kupic 1080p czy 1440p Wiem ze jak już kupować to cos lepszego z odśnieżaniem . Obecnie rece mi opadają Za duzy wybór monitorów

Mój komputer:

Opublikowano

Nie mówię byś nie kupował,  tego typu monitory są idealne do używania na co dzień i do niektórych gier.  Bardziej polecał bym kupić w miarę dobry model podobnego tupu monitora bez wodotrysków typu zakrzywiony ekran. Przekonasz się dopiero czy warto od razu zmienić czy dodać  coś lepszego czy pozostać na tym co masz 

Opublikowano

Nie mówię byś nie kupował,  tego typu monitory są idealne do używania na co dzień i do niektórych gier.  Bardziej polecał bym kupić w miarę dobry model podobnego tupu monitora bez wodotrysków typu zakrzywiony ekran. Przekonasz się dopiero czy warto od razu zmienić czy dodać  coś lepszego czy pozostać na tym co masz 

Rozumiem

Znalazłem coś takiego :

1: https://www.morele.net/monitor-dell-s2716dg-210-agui-1053669/ 

2: https://www.morele.net/monitor-acer-xb271huabmiprz-um-hx1ee-a01-773888/

3: https://www.morele.net/monitor-asus-rog-swift-pg278q-665554/?reviews_page=1&tech_page=1

Ten ostatecznie według mnie : 

https://www.morele.net/monitor-asus-mg279q-748328/?reviews_page=1&tech_page=1

Gdyż nie posiada  Nvidia G-Sync   

A jak już kupywać to chyba żeby wszystko było dopasowane pod karte graficzna Takie moje zdanie Chodź mogę się mylić 

No i boje się matrycy TN . Na starym monitorku mam IPS Ale wszystkiego trzeba spróbować xxd 

Czekam na jakieś komentarze i podpowiedzi 

Mój komputer:

Opublikowano

TN jest to stary tym matrycy, jeszcze przed LED :P Ogólnie różnica jest w kolorach, które LED ma bardziej żywe. 

Ja osobiście polecam LED IPS ;) Identyczne jak w telefonach, naprawdę dobre matryce i najpopularniejsze na ten moment.

A co do ogólnie 21:9 vs 16:9, to zależy od twojego użytkowania. W grach możesz mieć zablokowaną taką rozdzielczość i wtedy masz po prostu paski czarne po bokach. Ale jeżeli ma to być twój jedyny monitor, to ultrapanorama będzie zdecydowanie wygodniejsza, przy paru okienkach otwartych jednocześnie (tym bardziej z windowsem 10, który ma możliwość dzielenia ekranu).

Co do odświeżania to w grach i tak 144Hz nie wyciągniesz, chyba, że jakiś CS, LoL, bo w Wiedźminie na najwyższych, czy BF1 nie będzie, aż tylu FPS (tak mi się wydaje przynajmniej, inna sprawa, że i tak różnicy zbytnio nie zauważysz). Poza tym od zawsze grasz na maksymalnie 60FPS i dawałeś radę. 

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

TN jest to stary tym matrycy, jeszcze przed LED :P Ogólnie różnica jest w kolorach, które LED ma bardziej żywe. 

Ja osobiście polecam LED IPS ;) Identyczne jak w telefonach, naprawdę dobre matryce i najpopularniejsze na ten moment.

A co do ogólnie 21:9 vs 16:9, to zależy od twojego użytkowania. W grach możesz mieć zablokowaną taką rozdzielczość i wtedy masz po prostu paski czarne po bokach. Ale jeżeli ma to być twój jedyny monitor, to ultrapanorama będzie zdecydowanie wygodniejsza, przy paru okienkach otwartych jednocześnie (tym bardziej z windowsem 10, który ma możliwość dzielenia ekranu).

Co do odświeżania to w grach i tak 144Hz nie wyciągniesz, chyba, że jakiś CS, LoL, bo w Wiedźminie na najwyższych, czy BF1 nie będzie, aż tylu FPS (tak mi się wydaje przynajmniej, inna sprawa, że i tak różnicy zbytnio nie zauważysz). Poza tym od zawsze grasz na maksymalnie 60FPS i dawałeś radę. 

No właśnie też nie chce dać dupy . Ogólnie monitorek ma tez służyć jako telewizor Gdyż nie mam miejsca na oddzielny TV  Ogólnie duzo też oglądam seriali i filmów na necie . Gry w jakie gram to CS / LoL /WOT / Diablo 3 i jakieś starsze .I nie wiem czy jest sens inwestować w monitor 2k czy 4k Jak myślicie Ogólnie tak jak napisałeś zawsze na 60 Hz Obecnie mam Samsunga HDTV T24D391  I jest rewelacyjny . Wiadomo chciało by się coś lepszego 

Sugerując sie twoją wypowiedzią Znalazłem takie cudo :https://www.morele.net/monitor-asus-pg279q-784090/?reviews_page=1&tech_page=1   Wiem cena Ale za wyglad też trzeba zapłacić niestety Co o nim myślisz 

Wyjaśnione 

Mój komputer:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...