Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kit z modyfikowanych itemów

robotox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wiecie jak stworzyć w essentialsu kit'a z niestandardowych itemów? Zrobiłem komędą /pt itemy z fajnymi komendami i chciałbym, żeby takie gracz dostał w /kit start. Tylko nie wiem, jak takie przedmioty dodać do kita, bo tam się wpisuje id przedmiotów.

Opublikowano

Najlepszy będzie skrypt, który będzie wywoływał komendę po dołączenia gracza po raz pierwszy.

on first join:
    wait 10 second
    make player execute command "/pt itemy"

Jeśli chodzi o kity, to raczej nie ma sposobu, aby to dodać, możesz jedynie zamiast tego skryptu dodać odpowiednie efekty do tych itemów. 

strange1.jpg

Opublikowano

Musisz sobie pobrać jakiś plugin lub zrobić skrypt w pluginie "Skript" który by wykonywał jakąś komendę po użyciu przedmiotu o danej nazwie, np. siekierkę o nazwie "&6Super Toporek" (przykład) i wtedy plugin jak wykryje użycie przedmiotu o nazwie "&6Super Toporek" to wykona jakąś komendę, a w essentialsu robisz to tak wtedy:

narzedzia: #nazwa kita
    delay: 600 #co ile ma byc dostepny
    items: #rozpoczynanie edycje itemów
      - 258 name:&6Super Toporek #258 - oznacza id przedmiotu, name - oznacza rozpoczęcie edycji nazwy przedmiotu

Wstawił bym sobie sygnaturkę, ale nie pozwala mi na to forum, ponieważ gdy próbuję to zrobić, dostaję słynny komunikat od cloudflare "Getway timed out". :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...