Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Fizz czy Kennen

remik192837

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uważam, że powinieneś brać postać na linię, którą grasz, ale jeżeli Ci na tym nie zależy, to z pewnością Fizz będzie na dłuższą metę lepszym wyborem.

Kennen może zostać niedługo dostać nerfy, więc będzie słabszy na topie. Poza tym aktualnie jest prawie zawsze banowany.

Ja bym wziął Fizza - nie jest nudny. Jest postacią tzw. easy to play, hard to master.

W późnej fazie rozgrywki może adc zdjąć na jedno Q z W. Aktualnie przyjemnie się nim farmi i nawet ma dobry sustain. Kontruje dużo postaci, dzięki swojemu E. Z 40% redukcji czasu odnowienia, ma E co około 6 sekund i Q co 4 sekundy - coś wspaniałego. 

Przyjemna postać do roamowania, nie zabraknie też pomijania animacji - R+Q. :)

Opublikowano

Ja od zawsze lubię i lubiałem Kennena gdyż na dobrym użyciu skilli potrafił "rozgromić" ( Bo Kennen i pioruny i grom xD) całe hordy przeciwników :) Nie wiem jak jest teraz bo grałem nim tylko podczas rotacji a nie chciało mi się zbierać na niego gdyż wiadomo, są lepsze postacie... Ale teraz po reworku Assasynów Fizz jest bardziej (moim zdaniem) mobilniejszy :) Lecz wybór należy do ciebie mój drogi :) Myśle że pomogłem :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kennen idealny do teamfightów. Hextech + R-ka ( z flashem lub bez ) i robisz miazgę. Dla pewności zachowania życia włączasz zhonye. Po enemy nie ma praktycznie co zbierać.

Ryba?
Ryba to ryba. Nafeedujesz się w early to będzie Ci się grało praktycznie jak na boty, ale pamiętaj - enemy też mają mózgi, dlatego zdobycie w early 6-7 fragów to nie lada wyczyn ;))

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...