Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w stworzeniu podstawy gry.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mianowicie chciałem spytać co i jak... 

chciałem stworzy logowanie się i rejestracje, tworzenie postaci, wybór klasy i oczywiście interfejs, oraz mapę chociaż jedną z paroma potworkami tak na podstaw, coś w stylu margonem. tylko co i jak, pomoże ktoś ?

11576_13_08_08_10_35_35.png

POSTY: [50] [100] [150] [200] [250] [300] [350] [400] [450] [500] [550] [600] [650] [700] [750] [800] [850] [900] [950] [1000]

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jest kilka programów do programowania a mianowicie:

Visual Basic 2010, C++, Java, Excel oraz Unity

osobiście polecam proste w obsłudze Unity 5.2 lub C++ ale to drugie jest trudniejsze.

Opublikowano

Jest kilka programów do programowania a mianowicie:

Visual Basic 2010, C++, Java, Excel oraz Unity

osobiście polecam proste w obsłudze Unity 5.2 lub C++ ale to drugie jest trudniejsze.

Nic tylko screena zrobić ;)

Opublikowano

Myślę że idealnym wyborem dla Ciebie będzie Unity. Jeżeli jednak chcesz stworzyć coś bez użycia gotowych silników graficznych, to możesz zainteresować się JavaScript'em, a także bibliotekami do niego np. Node.js lub Allegro.js

Opublikowano

Witaj, weź sobie to do serca, jeżeli nie znasz podstaw PHP a najwyraźniej nie, to nie zabieraj się za to... Napisanie systemu rejestracji to jakieś 5 - 10 min. A nawet tego sam nie potrafisz, a co do VB2010 to nie jestem pewny, ale to raczej jest do interfejsu w windowsie a nie w przeglądarce. 

Polecam poznać chodź podstawy PHP, bez tego ani rusz, oczywiście do tego dochodzi HTML i CSS, ale to już prosta sprawa no i JS.

Oczywiście, mógłbym Ci takowy systemy napisać ale po co? Skoro nie potrafiłbyś nawet nimi zarządzać ani samodzielnie dokonywać poprawek...

Radzę Ci - odpuść sobie na razie, wróć, jak poznasz PHP.

Opublikowano

Witaj, weź sobie to do serca, jeżeli nie znasz podstaw PHP a najwyraźniej nie, to nie zabieraj się za to... Napisanie systemu rejestracji to jakieś 5 - 10 min. A nawet tego sam nie potrafisz, a co do VB2010 to nie jestem pewny, ale to raczej jest do interfejsu w windowsie a nie w przeglądarce. 

Polecam poznać chodź podstawy PHP, bez tego ani rusz, oczywiście do tego dochodzi HTML i CSS, ale to już prosta sprawa no i JS.

Oczywiście, mógłbym Ci takowy systemy napisać ale po co? Skoro nie potrafiłbyś nawet nimi zarządzać ani samodzielnie dokonywać poprawek...

Radzę Ci - odpuść sobie na razie, wróć, jak poznasz PHP.

Napisałeś to trochę zniechęcająco. Widać że jest to osoba, która lubi tworzyć, a Twoja wypowiedź mogła trochę ten zapał niepotrzebnie ugasić. (aczkolwiek nieco racji masz).

Do autora tematu:

Możesz zacząć jakiś mniejszy projekt, który będzie pomagał Ci poznawać podstawy programowania. Nie musisz się uczyć wszystkiego od razu, lecz tego co będzie Ci w danym momencie potrzebne ;)

Opublikowano

Mam łatwiejszy sposób na stworzenie gry, wystarczy uruchomić notatnik i wkleić poniższy kod.

@echo off
title Create Game
:CreateGame
goto CreateGame
pause >nul
exit

Musisz pamiętać że to nie zadziała od razu.. Musisz chwilę popróbować a sam plik należy zapisać jako MojaGra.bat (Zwróć uwagę na rozszerzenie)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...