Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki do 1500 złotych

tka

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocnik
Opublikowano

Cześć, szukam jakichś słuchawek do laptopa w cenie do 1500 PLN, mam dość dobry układ audio w laptopie - także raczej wykorzystam to co oferują słuchawki. ;) Interesuję mnie przede wszystkim jak najwyższa jakość dźwięku i bass, co robię? Bardzo dużo... Od oglądania filmików na youtube, grania w gry do słuchania muzyki w wysokiej jakości, czasami oglądam sobie jakieś filmy, słuchawki mam na uszach 1/5 dnia, zastanawiam się czy wybrać przewodowe czy bezprzewodowe, czy w tej cenie jakość jest jakaś różniąca się pomiędzy tymi dwoma sposobami komunikacji?

Opublikowano

W tej cenie wszystko ma znaczenie. 

Dźwięk = przewodowe.

Wygoda = bezprzewodowe.

W laptopie integra? Jeśli tak to ja bym do integry nie podłączył nawet słuchawek za 300 zł... x

"mam dość dobry układ audio w laptopie - także raczej wykorzystam to co oferują słuchawki. " Nie powiedział nigdy nikt.. pierwszy raz się spotykam by ktoś chwalił integre w laptopie.

Słuchawki za taką cenę potrzebują porządnego wzmacniacza i DACa, a nie integry... 

Co do basu to większość słuchawek w tej kwocie stawia na jak najwierniejsze odwzorowanie piosenki, a nie na łupotanie basem ile tylko się da.

Zastanów się czy wgl Ci się opłaca kupić takie słuchawki do integry... według mnie jest to marnowanie potencjału słuchawek i żebyś się nie zdziwił jak zagrają tak samo jak za 200/300 zł albo nawet gorzej na integrze.

W tej kwocie to Beyerdynamic T90, Sennheiser HD600 lub tańsze DT880/990 (600Ohm) + amp/dac.

Opublikowano

Polecałbym ci kupić kartę dźwiękową np. http://allegro.pl/wyprz-karta-dzwiekowa-audiotrak-prodigy-cube-black-i6312629992.html

Bardzo dobra karta z wymiennym AMPem, gdybyś kiedyś chciał się bawić ;)

Co do słuchawek, to jakiegoś audiofila byś musiał pytać, a takich ogarniętych naprawdę osób nie znam. Ale może ktoś ci pomoże.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Pomocnik
Opublikowano

Dźwięk = przewodowe.

Wygoda = bezprzewodowe.

W laptopie integra? Jeśli tak to ja bym do integry nie podłączył nawet słuchawek za 300 zł... x

"mam dość dobry układ audio w laptopie - także raczej wykorzystam to co oferują słuchawki. " Nie powiedział nigdy nikt.. pierwszy raz się spotykam by ktoś chwalił integre w laptopie.

Słuchawki za taką cenę potrzebują porządnego wzmacniacza i DACa, a nie integry... 

Co do basu to większość słuchawek w tej kwocie stawia na jak najwierniejsze odwzorowanie piosenki, a nie na łupotanie basem ile tylko się da.

Zastanów się czy wgl Ci się opłaca kupić takie słuchawki do integry... według mnie jest to marnowanie potencjału słuchawek i żebyś się nie zdziwił jak zagrają tak samo jak za 200/300 zł albo nawet gorzej na integrze.

W tej kwocie to Beyerdynamic T90, Sennheiser HD600 lub tańsze DT880/990 (600Ohm) + amp/dac.

Uwierz mi... To jeden z najlepszych układów audio w laptopach jakichkolwiek... :P

Polecałbym ci kupić kartę dźwiękową np. http://allegro.pl/wyprz-karta-dzwiekowa-audiotrak-prodigy-cube-black-i6312629992.html

Co do słuchawek, to jakiegoś audiofila byś musiał pytać, a takich ogarniętych naprawdę osób nie znam. Ale może ktoś ci pomoże.

A taką kartę to ja chociaż podłączę do laptopa? :P

Opublikowano

Dźwięk = przewodowe.

Wygoda = bezprzewodowe.

Uwierz mi... To jeden z najlepszych układów audio w laptopach jakichkolwiek... :P

Tak, podłączysz. Podłączysz każdą o ile nie jest na PCI.

Podaj model laptopa. Za chiny nie uwierzę, że integra może być dobra... nawet w płytach za 1500 pln jest przeciętnej jakości (imo).... zakłócenia i szumy są masakryczne.

Jakąś tam wiedzę nt. audio mam więc nie próbuj mnie przekonać, że integra sprosta choćby takiej karcie jak audiotrak prodigy cube. Chociaż do takich słuchawek to bym takiej nie brał, celowałbym w lepsze modele.

Edit: Polecam zaglądać co jakiś czas na massdrop. Są tam czasami świetne oferty na słuchawki/wzmacniacze itd. Tylko nie wiem jak to jest ze sprowadzeniem. Wysłać wyślą bo się pytałem ale nie wiem jak cło itd.

Pomocnik
Opublikowano

Dźwięk = przewodowe.

Wygoda = bezprzewodowe.

Tak, podłączysz. Podłączysz każdą o ile nie jest na PCI.

Podaj model laptopa. Za chiny nie uwierzę, że integra może być dobra... nawet w płytach za 1500 pln jest przeciętnej jakości (imo).... zakłócenia i szumy są masakryczne.

Jakąś tam wiedzę nt. audio mam więc nie próbuj mnie przekonać, że integra sprosta choćby takiej karcie jak audiotrak prodigy cube. Chociaż do takich słuchawek to bym takiej nie brał, celowałbym w lepsze modele.

Edit: Polecam zaglądać co jakiś czas na massdrop. Są tam czasami świetne oferty na słuchawki/wzmacniacze itd. Tylko nie wiem jak to jest ze sprowadzeniem. Wysłać wyślą bo się pytałem ale nie wiem jak cło itd.

Ja tam mogę dorzucić trochę i jakiś sprzęcior pokroju zewnętrznej karty dźwiękowej dokupić, laptop to MacBook 12', audio to on ma najlepsze z całej gamy macintoshy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...