Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o zrobieniu serwera hardcore?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do was pytanie czy chcieli byście ujrzeć serwer minecraft hardcore?

Już mam kilka pomysłów:
- ban 7 dni (nie tak jak na innych 30min - 1 dzień)
- bez dropu (będzie trzeba szukać, ale będzie zabezpieczenie antyx-ray)
- bez jakiś wywalonych kitów (np. VIP nie będzie dostawał jakiś broni sharpness 100 itp)
- brak możliwości TP na spawn (jedynie będzie można tylko za pomocą przedmiotu lub dojść)
- drogi unban (nie tak jak na tych wszystkich serwerach niby hardcore 0,79 gr)
- zastanawiam się pomiędzy premium, a non-premium
- wersja od 1.8 do 1.10 (już mam przetestowane)
- granica mapy od 2000 do 3500 kratek (zależy od ilości chętnych)
- liczba slotów od 50-300 (hosting craftserve moim zdaniem jeden ze stabilniejszych)
- nowa edycja co 6 lub 12 miesięcy (będzie to zależne od szybkości gry czyli czym więcej koksów tym szybciej nowa edycja :D)

- gildie

Pytam się po prostu czy ktoś by grał na takim serwie bo już posiadałem po x serwerów co przez pierwszy tydzień było średnio 10-15 graczy, a potem przestawali grać.

Przyjmę każdą propozycję, aby ulepszyć ten projekt

Ankieta: http://www.strawpoll.me/11635661 (jak będzie ze 100 osób na tak to to zrobię :))

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Opublikowano

Wszystko fajnie oprócz tego:

- liczba slotów od 50-300 (hosting craftserve moim zdaniem jeden ze stabilniejszych)

Bez porządnego dedyka nawet się za to nie bierz, 50 slotów na hardcore nie ma sensu, rozgrywka zaczyna się od 200, a 200 Ci żaden hosting nie utrzyma.

Generalnie bez dużej reklamy u YouTuberów (za kilka stów) musisz być świadomy, że nikt na tym nie zagra, ale ogólnie propsuję za nową wersję i prawdziwy hardcore.

5465845486.png

Opublikowano

Wszystko fajnie oprócz tego:

Bez porządnego dedyka nawet się za to nie bierz, 50 slotów na hardcore nie ma sensu, rozgrywka zaczyna się od 200, a 200 Ci żaden hosting nie utrzyma.

Generalnie bez dużej reklamy u YouTuberów (za kilka stów) musisz być świadomy, że nikt na tym nie zagra, ale ogólnie propsuję za nową wersję i prawdziwy hardcore.

Craftserve posiada nowa oferte nielimitowani gracze (kiedyś miałem to było max 300 teraz nwm ile)

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy ceny - 15%

Opublikowano

Ludzie raczej nie będą grali na mega trudnych serwerach Hardcore. Jeśli chcesz zrobić bana na 7 dni to ilu będziesz miał graczy? Po co drogi unban skoro nikt go nie kupi? 

Brak dropu to także utrudnienie dla graczy. Teraz jest bardziej era na Easyhc/Mediumhc. 

strange1.jpg

Opublikowano

Mylicie się, dobre serwey HC dalej są. 

Chociazby nowy serwer MCHARDCORE.PL który jest naprawdę serwerem HC tak jak stary mc.skkf :) 

Jak dla mnie dobra sprawa, jedyny problem to ban 7dni.

Opublikowano

Craftserve posiada nowa oferte nielimitowani gracze (kiedyś miałem to było max 300 teraz nwm ile)

Lul, ale jesteś świadomy, że to żadna nielimitowana, bo tam RAM masz ustawiony na 8GB, dysk na 10GB, a na jednej maszynie jest pierdyliard serwerów? xD

Więcej niż 70 graczy bez spadku TPS'ów ta oferta Ci nie utrzyma, nie ma szans + to co powiedział @jakubgross

Generalnie ja teraz nie widzę sensu robienia nowych serwerów Minecraft. Jest tona syfu na której gra dużo dzieciaków + dobre serwery na których gra +1000 graczy (jak CraftCore czy MC4U) i wsio. Teraz też MCHardcore jest z hc.

5465845486.png

Opublikowano

Jak już by miałby być ten ban na 7 dni, bo mam dość ciekawy jak dla mnie pomysł. A mianowicie na starcie gry dostajemy 3 życia, za każdą śmierć tracimy 1, ale też np po użyciu specjalnego itemu, który można wycraftować dodaje nam 1 życie. Ale gdy gracz straci 3 te życia jedyną opcją zostaje kupienie.

Opublikowano

Bany na max. 3 dni, pvp wersja 1.9+ - wtedy może być.

...

Opublikowano

Chociazby nowy serwer MCHARDCORE.PL który jest naprawdę serwerem HC tak jak stary mc.skkf :)

Tylko oni mają maszyne i dobrą reklamę a ten typek chce na hostingu, jeszcze z craftserve

Opublikowano

Tylko oni mają maszyne i dobrą reklamę a ten typek chce na hostingu, jeszcze z craftserve

Jakby nie patrzec gdyby chciał reklame i maszyne moze kupic ;p 

Opublikowano

Jak już by miałby być ten ban na 7 dni, bo mam dość ciekawy jak dla mnie pomysł. A mianowicie na starcie gry dostajemy 3 życia, za każdą śmierć tracimy 1, ale też np po użyciu specjalnego itemu, który można wycraftować dodaje nam 1 życie. Ale gdy gracz straci 3 te życia jedyną opcją zostaje kupienie.

Wiesz też miałem na początku pomysł z tymi sercami, ale zastanawiałem się czy to by był dobry pomysł na serwer HC :)

Nie no aż tylko kasy to nie mam aby kupować maszynę(własną do tego internet ze stałym ip i zewnętrznym) xD

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy ceny - 15%

Opublikowano

Wiesz też miałem na początku pomysł z tymi sercami, ale zastanawiałem się czy to by był dobry pomysł na serwer HC :)

Nie no aż tylko kasy to nie mam aby kupować maszynę(własną do tego internet ze stałym ip i zewnętrznym) xD

To się nawet za serwer nie bierz, lagi mała ilość slotów same pluginy z neta nic nowego?

Opublikowano

To się nawet za serwer nie bierz, lagi mała ilość slotów same pluginy z neta nic nowego?

Co do tego ze lagi to watpie. Uzylem na tym hostingu 10k 100k 1kk tnt i wytrzymal. I jeszcze jakoegos bota co wchodzi x botow na serw i wytrzymal.

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy ceny - 15%

Opublikowano

Co do tego ze lagi to watpie. Uzylem na tym hostingu 10k 100k 1kk tnt i wytrzymal. I jeszcze jakoegos bota co wchodzi x botow na serw i wytrzymal.

Nawet jak się nie wywalił to i tak by były lagi, przez które nie dało by się grac i ciekawe co by się działo przy DDoS'ach

Opublikowano

Jezu, nie dyskutujcie z tym gościem. Widać, że jest albo niedoświadczony albo 2 lata do tyłu pod względem rynku serwerów Minecraft. 2 lata temu przecież normalnie dało się postawić serwer na CraftServe, dopiero potem się zrobiła ta wylęgarnia rakowiska, które się ddosuje wzajemnie etc.

Podsumowując, odpuść sobie.

5465845486.png

Opublikowano

A w tej nielimitowanej ofercie sa latajace smoki, smerfy, krasnoludki i krolewna Sniezka?

Gowno prawda na wiecej niz 80 ustawionych slotow nie licz. Jezeli testowales i wpuszczales boty to nic do rzeczy to nie ma, bo inaczej ma sie sprawa z graczami a inaczej z botami. Jednym slowem mowiac kupia taka maszyne dedykowana np. w OVH 32gb i upchaja tyle serwerow, ze o maly wlos a ta cala nielimitowana oferta nie ekspoloduje od tego calego nacisku. Jezeli myslisz, ze kupujac oferte za 3 dychy na miecha bedziesz mial no limit to sie niezle dajesz wyruchac na takie chwyty marketingowe. Bo niby dlaczego pierwszy lepszy hosting mialby jeszcze dokladac swoje pieniadze na Ciebie abys ty mial super mega serwer zero lagow? Ty myslisz, ze na jednej maszynie jest tylko kilka serwerow? Nawet jezeli byloby tylko ich 5 to i tak by musieli dokladac ze swojej kielni, bo 5x30pln czy cos kolo tylu to marne 150zl gdzie nawet przy ich wlasnych nie dierzawionych maszynach to byloby nie oplacalne, rzuciliby taki biznes i poszli kopac rowy niz utrzymywac interes w ktorym wychodza na minus.

Pozdro.

Co do HC to ban na 7 dni stracisz graczy, a UB drogi to podchodzi tak czy siak pod pay to win.

Opublikowano

Tez chciałem zrobić taki serwer ale już wiem że na takim czymś graliby starsi gracze, dla których minecraft nie jest życiem. W minecraft grają teraz gracze po 10-14 lat max, więc liczy się dla nich tylko MegaDrop i łatwa rozgrywka. Gdy miałem takowy serwer od razu ludzie narzekali na to że nie ma permisji do spawnu, tpa i ze są bany za śmierć. Po miesiącu zrobiłem serwer EasyHC o jest po 14-15 graczy a to dopiero początek, a na tamtym hardcorze nikt nie grał :)

Opublikowano

Serwer na 100% nie wypali, pewnie zaraz zapytasz dlaczego. Otóż by wypromować serwer potrzebne są pieniądze, nie wystarczy jedna czy dwie reklamy. Będzie potrzebny serwer dedykowany, a nie jakiś hostingowiec. Otóż serwer na którym gracze będą mieli bany na tydzień i drogi unban? To ma być serwer pod graczy czy pod pieniądze? Nowa edycja co 6-12 miesięcy?! Jeżeli chcesz przez większość czasu edycji mieć serwer pusty to czemu nie. Aktualnie na polskiej scenie serwerów hardcore/easyhc to wygląda tak: mchc>CraftCore/mc4u>easyhc, Innych serwerów poniżej 1000 graczy nie wymieniam. By serwer wypalił trzeba mieć także innowacyjny sposób reklamy i nowoczesne rozwiązania pod względem eventow itp.

Opublikowano

Serwery hardcore to zwykle nie wypały bo ludzie inwestują za dużo. Na serwerze hardcore oprócz unbanow to nic nie zarabiasz a koszty najtańszego dedyka są ogromne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...