Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno konta za yangi i oszukanie

KaszanaLubiZryć

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, czy mogę zgłosić na policje ?

kupno konta dostałem do niego passy itp logowałem się itp. pisałem z typem tez przez email.

kupiłem tobół za 250kk a ta osoba zmieniła pasy.

czy to mogę zgłosić na policję czy niema sensu? 

jezeli tak to z chęcią zgłoszę bo mnie to kurestwo w*****a jebane.

Opublikowano

jak nie kupowales ani nie sprzedawales po przez allefro olx. To chyba nic nie mozesz zrobic.

Tyle razy juz bylo ze w metinie ktos kogos oszukal a ludzie. Dalej daja sie oszukiwac..

Chyba zrobie temat jak nie dac sie oszukac xD

Opublikowano

Niby możesz.. ale prędzej Cie wyśmieją 

Kumpel pobrał jakieś ścierwo z key-loggerem, zgłosił na policje kradzież, co prawda czekał jakieś 8 miesięcy, ale dostał zwrot kasy od gościa za przedmioty ( ponad tysiąc zł. ) co prawda z metkiem skończył, kasa się szybko rozeszła a sama procedura trwała bardzo długo ( w dodatku musiał obchodzić się z typkiem co go okradł ), ale można powiedzieć, że warto :> 

Opublikowano

Rozumiem, że wszystko odbyło się in-game, nie używaliście żadnych stron typu allegro/olx do handlu, tylko omówiliście się na słowo na wymianę?

Jeżeli tak, i kwotą zapłaty były yangi to według mnie jesteś na dość niekomfortowej pozycji. Ale zawsze możesz te yangi wycenić, i jeżeli ci bardzo zależy spróbować coś z tym zrobić :)

Opublikowano

Chciałbym być na miejscu policji, kiedy on by im to mówił. Naiwny metińczyk z gry, co dał sie przekręcić na pare nie istniejących monet:D LMAO

Opublikowano

250kk... ile to moze byc warte 25 zl raz ze to mala kwota by zglaszac dwa ze jesli nie kupiles przez allegro to nic nie mozesz z tym zrobic. Zawsze przy transakcjach jezeli nie uzywasz allegro polecam brac czyjegos facebooka w dzisiejszej dobie internetu gdyby gosc cie oszukal na prawde duzo by stracil

u1lc.png
Opublikowano

Prosze cie chlopie pojdziesz na policje i powiesz ze ci 250 kk ukradli ? Juz widze sprawe w sądzie .. oskarzony to wojownik body winny oszukania poszkodowanego sury WP na 250kk yang oglaszam wyrok 2 lata wiezienia z banem na koncie na 3 lata .. zamykam rozprawe

Venum

Opublikowano

Nie rozśmieszaj mnie XDDD

Jestes de***m bo dałes się w ciula zrobic. Co powiesz na policji? "Ukradli mi 250kk w metinie" XDDDDDDDDDDD. Wyjdz człowieku z domu i nie żyj grami XDD.

Co do temtu. Idz jak chcesz zostać pośmiewiskiem na policji xD

@ EDIT Od tego jest Allegro, przelew, paypal gdzie masz jakieś dane kogoś a nie metin haha

Opublikowano

Jestes de***m bo dałes się w ciula zrobic. Co powiesz na policji? "Ukradli mi 250kk w metinie" XDDDDDDDDDDD. Wyjdz człowieku z domu i nie żyj grami XDD.

@ EDIT Od tego jest Allegro, przelew, paypal gdzie masz jakieś dane kogoś a nie metin haha

Pomyśleć że są tacy debile jak Ty na tym świecie :)

Opublikowano

c***a wiesz c***a możesz powiedzieć lubisz brać do ryja?

zrobiłem to tak ze wcześniej się na modzie logowałem na tym koncie i nagrałem filmik wrzuciłem na youtube.pl potem odrazu na supporta ban polecaił wciągu nie całych 2godzin

tak sie robi k***a.

a policja i tak mi go namierzyła mieszka w warszawie na jakieś uliczy topolowa czy jakoś tak mu wjade z buta to stara będzie łapał za c***a

Opublikowano

Oczywiście, że możesz go pozwać w sądzie cywilnym, pójść na policje.

Nie napisałeś konkretnej kwoty ale z tego co moi "przedmówcy" napisali będzie to zaliczone jako wykroczenie.

Warto zainteresować się ze względu na to, że pomyśl ile osób taka osoba mogła naciągnąć i być może nie jesteś jedyny. :)

Opublikowano

nie masz szans zgłaszać na policje.A od GF nie oczekuj pomocy tylkko bana ;) handel w grze czy poza grą jest karalny.2 dobrowolnie dales mu yangi a on ci dął passy.A to z,e zmienił to juz twoj problem.Miales tutaj na forum skróty uzywane przez graczy metin2 i było napisane ejjjj oddam konto za yangi-złodziej eq i konta.oN nic nie mial do stracenia jak ci dawał konto bez eq.Masz nauczkę wyciagnij wnioski.Poza tym ludzie stracili w życiu o wiele wiecej niż ty

/niereg. sygna

Opublikowano

Nie napisałeś konkretnej kwoty ale z tego co moi "przedmówcy" napisali będzie to zaliczone jako wykroczenie.

Warto zainteresować się ze względu na to, że pomyśl ile osób taka osoba mogła naciągnąć i być może nie jesteś jedyny. :)

tak ale to chyba jest od 2000zł kwoty prawda? 

Opublikowano

tak ale to chyba jest od 2000zł kwoty prawda? 

"Przywłaszczenie" mienia do 437,5 zł to wykroczenie. Sprawca kradzieży potraktowanej jako wykroczenie podlega karze aresztu od 5 do 30 dni, ograniczenia wolności do miesiąca albo grzywny od 20 zł do 5 tys. zł. Za Kradzież powyżej 437,5 zł grozi kara więzienia od 3 miesięcy do 5 lat.

Opublikowano

Jak najbardziej cała sprawa nadaje się na policje. przywłaszczenie mienia, oszustwo internetowe, podejrzewam że nieodprowadzanie podatku ( chyba że to ty sprzedawałeś w takiej sytuacji strzał w kolano na pustyni ;) )

Idź na policje zgłoś kradzież wirtualnego przedmiotu wytłumacz policjantowi na czym polegało zdobycie przedmiotu, dlaczego jest cenny i jak zostałeś oszukany a oni kolege znajdą po 3 dniach ;). Email wyślą do Gameforge ten udostepni IP, IP do dostawcy internetu i gotowe ;)

pozdrawiam

Opublikowano

c***a wiesz c***a możesz powiedzieć lubisz brać do ryja?

zrobiłem to tak ze wcześniej się na modzie logowałem na tym koncie i nagrałem filmik wrzuciłem na youtube.pl potem odrazu na supporta ban polecaił wciągu nie całych 2godzin

tak sie robi k***a.

a policja i tak mi go namierzyła mieszka w warszawie na jakieś uliczy topolowa czy jakoś tak mu wjade z buta to stara będzie łapał za c***a

jeśli to prawda - szanuje w c**j

xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...