Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z item_proto i mob_proto 40k

DrComet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od dwóch dni usiłuję rozpakować item_proto z plików 40k, ale żaden unpacker najwyraźniej nie jest sprawny, gdyż fakt, otrzymuję item_proto.xml o właściwej/zbliżonej wadze, jednakże każda linijka wygląda następująco:

<ItemDef Vnum="0" Name="" LocalizedName="" Type="0" SubType="0" Weight="0" Size="0" AntiFlags="0" Flags="0" WearFlags="0" ImmuneFlags="0" Gold="0" ShopBuyPrice="0" LimitType0="0" LimitValue0="0" LimitType1="0" LimitValue1="0" ApplyType0="0" ApplyValue0="0" ApplyType1="0" ApplyValue1="0" ApplyType2="0" ApplyValue2="0" Value0="0" Value1="0" Value2="0" Value3="0" Value4="0" Value5="0" Socket0="0" Socket1="0" Socket2="0" RefinedVnum="0" RefineSet="0" AlterToMagicItemPercent="0" Specular="0" GainSocketPercent="0" AddonType="0"  />

Nie wiem już czego to jest wina, czy to zostało jakoś specjalnie zabezpieczone, czy to po prostu unpacker posiada błędne wpisy... Pobierałem unpackery chyba ze wszystkich możliwych stron (brazylijskie, niemieckie, arabskie, rumuńskie...) ale żaden nie rozwiązał mojego problemu. Może ktoś z Was potrafiłby coś z tym zrobić? Jeśli trzeba, mogę tu wrzucić to item_proto.

Pozdrawiam,

DrComet

.:Projekt Deatria:.

Serwer:   [|---------]

Klient:     [|---------]

Strona:   [||--------]

Opublikowano

@michal9892 Próbowałem między innymi unpackerów kamera i JachuPL.

@RaQezZ dump proto też nie działa a tego drugiego chyba nie próbowałem jeszcze.

Ogólnie jest też opcja czy ktoś by mógł podesłać exporter SQL > XML to bym sobie z bazy wyciągnął, bo z tym też się tutaj męczymy, widać trudno o sprawny exporter do tych plików...

@edit: epack32 również nie pomógł :/

Opublikowano

@DrComet

Powiem ci tak. Posiadam również pliki 40 k.

Jeżeli chodzi o item_proto to korzystam z M2ToolUP i konwertuje sobie do txt (program sam eksportuje z bazy i odrazu konwertuje).

Powstają dwa pliki item_proto.txt oraz item_proto_names.txt

Następnie wrzucam dwa pliki do folderu z Epack32 i konwertuje i powstaje plik item_proto który można wrzucić do clienta. 

Musi działać.

M2ToolUP

https://mega.nz/#!LpcwgDSJ!p_rJUdBRZkbZ0sNWw6NIhIdXEGtjAkg2uFqHzNtqm6g

Skan

https://www.virustotal.com/pl/file/b352d272c3cde8e308dede556e1c6dc27903d96e3a019049bc179a6bc01c9ece/analysis/1478954756/

Epack32

https://mega.nz/#!ftcUmZyQ!tmEK26VpXGfUeP84F_QrcqMGS2d2Oddmh_c0YnaGa1U

Skan

https://www.virustotal.com/pl/file/aa785bae0070ea4bb8ee8174ea44460f209aa45c817296dd1a996e277040b650/analysis/1478954925/   (1/54)    
Opublikowano

Niestety żadnych nie podali. Szczerze mówiąc nie podali żadnych szczegółów odnośnie plików poza opisem co jest w nich zawarte, więc trochę się sami musieliśmy z sourcem namęczyć, żeby to poskładać. Teraz też od strony source'a kombinujemy, żeby własny exporter zrobić.

@edit: Było nie było, pliki brazylijskie/tureckie

Opublikowano

Niestety żadnych nie podali. Szczerze mówiąc nie podali żadnych szczegółów odnośnie plików poza opisem co jest w nich zawarte, więc trochę się sami musieliśmy z sourcem namęczyć, żeby to poskładać. Teraz też od strony source'a kombinujemy, żeby własny exporter zrobić.

@edit: Było nie było, pliki brazylijskie/tureckie

Dasz linka do plików?

A co do tematu. Jak używałeś epack32 to zmieniłeś w opcjach bytes 152 na 156. Może to coś pomoże. Może...

Opublikowano

Tak, zmieniałem bytes na 156. Co do linków, to niestety są już niedostępne, bo autor się wpienił, że ktoś próbował nimi handlować i je usunął. Ja je mam u siebie od jakichś 2 miesięcy, ale dopiero teraz zaczęliśmy na nich pracować. Ogólnie napisaliśmy swój exporter, który trochę źle definiuje niektóre rekordy i np broń lykana oznacza jako miecz, ale to są drobne błędy, które jesteśmy w stanie szybko załatać. I tak lepsze to niż nic :D

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...