Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zastosowanie particles.

kacpicygan123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od pewnego czasu próbuję zrobić wizualne efekty w skript za pomocą particlesów.

1 Prośba:

- Proszę o napisanie skryptu, który sprawi, że klikając PPM na patyk, pojawią się particlesy, które uformują się w kulkę, a ta kulka poleci w przód? Ponadto, za kulką lecą particlesy Flame, a mob, który zostanie nią trafiony, otrzyma obrażenia.

2 Prośba:

- Proszę o napisanie skryptu, który sprawi, że klikając PPM na czerwony barwnik, pojawi się obok gracza blok złota i wtedy, w odległości 5 kratek od bloku krążą particlesy wkurzonego wieśniaka. Moby i gracze, znajdujący się w obrębie tych particlesów otrzymują obrażenia.

Prawdziwe wyzwanie dla Skrypterów! :D

Za odpowiedź Like i Naj.

Opublikowano

Wiem ale ja chcę, żeby było za pomocą particles, bo jest o wiele estetyczniej, a np. jakbym chciał zastosować inne particlesy niż flame, to mógłbym zrobić np. bardzo fajną kulę lodu

Opublikowano

Nie wiem czy jest to wykonalne... Prawdopodobnie nie bo particles w skrypcie muszą miec podstawe gdzie się pojawiać (mylę się?)

ggg.gif

Opublikowano

Witam. Od pewnego czasu próbuję zrobić wizualne efekty w skript za pomocą particlesów.

1 Prośba:

- Proszę o napisanie skryptu, który sprawi, że klikając PPM na patyk, pojawią się particlesy, które uformują się w kulkę, a ta kulka poleci w przód? Ponadto, za kulką lecą particlesy Flame, a mob, który zostanie nią trafiony, otrzyma obrażenia.

2 Prośba:

- Proszę o napisanie skryptu, który sprawi, że klikając PPM na czerwony barwnik, pojawi się obok gracza blok złota i wtedy, w odległości 5 kratek od bloku krążą particlesy wkurzonego wieśniaka. Moby i gracze, znajdujący się w obrębie tych particlesów otrzymują obrażenia.

Prawdziwe wyzwanie dla Skrypterów! :D

Za odpowiedź Like i Naj.

z tego co wiem to w żadnym addonie nie ma checkowania kolizji obiektów utworzonych, potrzebujesz do tego plugin i jakas metode która będzie handle'owac particlesy i wykrywać, czy jakiś mob/gracz sie zderzył z nimi (porównywanie lokacji)

fKJeAI4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...