Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gmina Serracapriola szukam osób

GGALIN1488

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo przeprowadziłem się do Włoch a dokładnie do miejscowosci Serracapriola i szukam polaków z mpc którzy tu mieszkają i chcieliby oprowadzić mnie po okolicy, jest ktoś taki?

Opublikowano

Ja bym na Twoim miejscu poszukał portali lokalnych i tam Polaków, którzy za browara Cię oprowadzą. mpc forum to typowo polskie forum dla Polaków, więc  (nie pamiętam dokładnie liczb) statystycznie 75% użytkowników mieszka w Polsce, 20% w Ameryce a pozostałe 5% w Europie zachodnie/na wschodzie.

Forum posiada ok. 1 100 000 użytkowników, z czego szacunkowo 40% to konta aktywne, daje to magiczne 440 00 ludzi z całego swiata. Polonia we Włoszech pod wzgledem liczebności plasuje sie poza czolową dziesiątką, kilka lat temu wynosiła ok. 110 000 osób co daje jakieś 0.2 % całkowitej populacji Polaków na świecie.

Teoretycznie wynika z tego, że we Włoszech mieszka 8,800 użytkowników MPC forum z czego ich główne skupiska są w Rzymie i Katanie. 

Jakie jest prawdopodobieństwo, że znajdziesz forumowicza w liczącym niespełna 10 000 mieszkańców miasteczku gdzieś na drodze do nikąd?

Jestem pierdolnięty :D

sygna.png

Opublikowano

@.Yoshiaki no przecież znalazłem

Ja jestem! Zadzwon do mnie na telefon.

napisalem na pw, zadzwoniłem i spoko jest, jutro mi pokaże fajne miejsca do urbex exploration i idziemy na piwo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...